06 Ιουνίου, 2015

ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΕΥ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ΣΤΟ 10ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ

 

Συντρόφισσες και σύντροφοι, φίλες και φίλοι,
στις εκλογές  της 25ης Ιανουαρίου, ο ελληνικός λαός έκανε επιλογές, η ερμηνεία των οποίων μόνο κατά ένα μέρος, το απορριπτικό, είναι προφανής. Κατά το θετικό τους μέρος, οι επιλογές δεν είναι ούτε προφανείς ούτε ενιαίες, γιατί η πλειοψηφία που σχηματίστηκε εκλογικά και στη συνέχεια κοινοβουλευτικά με την τερατογένεση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, δεν πρότεινε προεκλογικά προγραμματικές θέσεις που οδηγούν σε ολοκληρωμένες, ενιαίες, προφανείς κι εφαρμόσιμες επιλογές.

ΝΕΑ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ: ΝΑΙ ΣΤΟ ΕΥΡΩ - ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

 

Δημοσκόπηση Alco για το newsit.gr: Μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση! Οι πολίτες θέλουν συμφωνία και παραμονή στο ευρώ πάση θυσία – Λένε όχι σε εκλογές. Διαβάστε τους Πίνακες στο τέλος.

ΔΙΑΦΩΝΗΣΑΝ ΣΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ

 

Ανταλλαγή πυρών, με αρκετές ακρότητες, αλλά χωρίς συναίνεση. Αυτό το κλίμα επικράτησε στη Βουλή κατά τη συζήτηση που ζήτησε ο πρωθυπουργός για να ενημερώσει το Σώμα για τη διαπραγμάτευση. Ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, έθεσε το δίλημμα στην αντιπολίτευση: Να πει ξεκάθαρα εάν συμφωνεί ή διαφωνεί με την πρόταση των δανειστών.

Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΣΤΗΝ ΛΙΒΑΔΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ ΤΟΥ ΜΑΚΑΡΙΣΤΟΥ ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ ΚΥΡΟΥ ΝΙΚΟΔΗΜΟΥ

 

Ο ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΓΕΩΡΓΙΑΣ ΤΗΣ ΙΤΑΛΙΑΣ ΣΤΗΝ «ΜΑΦΙΑ ΤΗΣ ΡΩΜΗΣ»

 

Ο Ιταλός υφυπουργός Γεωργίας Τζουζέπε Καστιλιόνε εμπλέκεται στην έρευνα για την παράνομη ανάθεση εργολαβιών στα κέντρα φιλοξενίας μεταναστών που βρίσκεται σε εξέλιξη στην χώρα και οδήγησε χθες στην έκδοση 44 ενταλμάτων σύλληψης .

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΣΗΜΕΡΑ

 

Ελλάδα: «Το μπαλάκι είναι τώρα στην άλλη πλευρά» των διαπραγματεύσεων, λέει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης, λέγοντας πως η συμφωνία με τους εταίρους «είναι εφικτή, αρκεί να υπάρξει η πολιτική βούληση για συμφωνία που θα δώσει πραγματική λύση και δεν θα αναπαράγει το μνημονιακό αδιέξοδο». Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επαναλαμβάνει πως το σχέδιο που παρουσίασε η Αθήνα είναι «απολύτως ρεαλιστικό, το μόνο ρεαλιστικό», λέγοντας πως η πρόταση των δανειστών είναι «στείρα επανάληψη του μνημονιακού προγράμματος».

ΟΗΕ: ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΣΕΒΑΣΤΗ Η ΚΑΤΑΠΑΥΣΗ ΤΟΥ ΠΥΡΟΣ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ

 

Ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών απηύθυνε την Παρασκευή έκκληση σε όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές στην ουκρανική κρίση να σεβαστούν πλήρως την κατάπαυση του πυρός που προέβλεπαν οι συμφωνίες του Μινσκ τον Φεβρουάριο, την ώρα που η διεθνής κοινότητα εκφράζει την ανησυχία της για την κλιμάκωση της έντασης στην ανατολική Ουκρανία.

DEUTSCHE BANK: ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ ΓΙΑ ΞΕΠΛΥΜΑ ΧΡΗΜΑΤΟΣ ΣΤΗ ΡΩΣΙΑ

 

H Deutsche Bank AG διεξάγει έρευνα για ενδεχόμενη νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες πελατών της στη Ρωσία, μια υπόθεση που αφορά σε συναλλαγές ύψους περίπου 6 δισεκατομμυρίων δολαρίων σε μια περίοδο τεσσάρων ετών, όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Bloomberg επικαλούμενο καλά πληροφορημένες πηγές.

ΡΩΣΙΑ: H ΕΛΛΑΔΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΑ ΒΡΕΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΤΑΙΡΟΥΣ

 

H Ελλάδα πρέπει να εργαστεί μαζί με την Ευρωπαϊκή Ενωση για την εξεύρεση μιας λύσης εφαρμόζοντας παράλληλα και τις απαιτούμενες μεταρρυθμίσεις, είπε ο Ρώσος υπουργός Οικονομικών, Αnton Siluanov.

ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΚΙΝΕΖΙΚΗΣ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

 

Την εμπιστοσύνη του στις τεράστιες προοπτικές που υπάρχουν για σημαντικές κινεζικές επενδύσεις στη χώρα μας, εξέφρασε ο πρόεδρος της μεγαλύτερης δικηγορικής εταιρίας της Κίνας YINGKE LAW FIRM κ. Xiangrong Mei, στη διάρκεια εκδήλωσης που έγινε στην Αθήνα, για την στρατηγική συνεργασία με την ελληνική δικηγορική εταιρία Μαχάς & Συνεργάτες.