03 Ιουνίου, 2015

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΔΙΑΡΚΟΥΣ ΙΕΡΑΣ ΣΥΝΟΔΟΥ


Συνήλθε σήμερα, Τετάρτη 3 Ιουνίου 2015, στην πρώτη Συνεδρία Της για τον μήνα Ιούνιο, η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος, υπό την Προεδρία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου. Κατά την σημερινή Συνεδρία: Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος επικύρωσε τα Πρακτικά της Εξουσιοδοτήσεως.

Η ΕΝΔΟΣΧΟΛΙΚΗ ΒΙΑ

 

Του Αρχιμ. π. Χρυσόστομου K. Παπαθανασίου

Γι τ παράδεκτο κα δυσάρεστο φαινόμενο τς νδοσχολικς βίας κα γενικότερα το κφοβισμο ξίζει ν σκεφθομε κα μερικς λλες πλευρς το λου θέματος. πογραμμίζουμε μεταξ λλων ς βαθύτερα ατια κα τ κάτωθι:Πρτον, ξακολουθούμενη παρξη τς λάχιστης σχολικς πειθαρχίας σ συνδυασμ μ τν διαφορία κα γκατάλειψη τς παιδευτικς γωγς.

ΟΛΑ ΓΙΑ ΟΛΑ ΠΑΙΖΟΝΤΑΙ ΣΤΙΣ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ - ΣΥΜΦΩΝΙΑ Η ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ

 

Στις Βρυξέλλες μεταβαίνει σήμερα Τετάρτη ο Πρωθυπουργός, μετά από πρόσκληση του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ. Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές ο κ. Τσίπρας θα έχει στις αποσκευές του την ελληνική πρόταση. Η συνάντηση πραγματοποιείται σήμερα το βράδυ.

ΠΡΟΤΑΣΗ ΝΟΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΜΠΟΝΟΥΣ ΤΩΝ 50 ΕΔΡΩΝ

 

Πρόταση νόμου για την κατάργηση του μπόνους των 50 εδρών στο πρώτο κόμμα αναμένεται να καταθέσει στη Βουλή το ΠΑΣΟΚ μετά από σχετική απόφαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος.

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΣΗΜΕΡΑ

 

Ελλάδα: Αναστάτωση επικράτησε το πρωί της Τετάρτης στο σταθμό του Μετρό στο Μοναστηράκι, όταν ένας άνδρας, έπεσε στις γραμμές. Ο οδηγός πρόλαβε να φρενάρει εγκαίρως και ο συρμός σταμάτησε λίγο πριν μπει στο σταθμό.

ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΙΚΟ ΚΕΝΟ 15 ΔΙΣ. ΕΥΡΩ ΒΛΕΠΕΙ Η EUROBANK

 

Για χρηματοδοτικό κενό που κυμαίνεται από 10 έως και 15 δισ.ευρώ για την Ελλάδα τον επόμενο 1,5 χρόνο κάνει λόγο η Eurobank. Μάλιστα, συμπληρώνεται ότι οι δανειακές ανάγκες της Κυβέρνησης αναμένεται να παρουσιάσουν σημαντική αποκλιμάκωση τους τελευταίους 4 μήνες του έτους και την επόμενη 5ετία, ενώ δεν υπάρχει ανάγκη για τρίτο πακέτο στήριξης.

ΣΤΟΧΟΣ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

 

Οι δανειστές της Ελλάδας άμβλυναν τις διαφορές τους και ελπίζουν να συμφωνήσουν σε ένα τελικό κείμενο που θα περιγράφει τι αναμένεται από την Ελλάδα, αναφέρει ρεπορτάζ του Πέτερ Σπίγκελ στους Financial Times.

ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

 

Στον κόσμο της Ύστερης Αρχαιότητος, οι Ρωμαίοι πολίτες είχαν την πεποίθηση ότι ποτέ δεν θα τους απασχολούσαν σοβαρές βιοποριστικές ή υπαρξιακές ανησυχίες, επειδή οι απαραίτητες εργασίες διαιώνισης της «αιωνίας θεϊκής τάξεως» εκτελούντο αποδοτικά από τα αεικίνητα πλήθη των δούλων, μέσω των οποίων η Ρώμη αφειδώς τροφοδοτούσε τον πλούτο των δικών της πολιτικών ελίτ.

ΠΡΟΣΦΕΥΓΕΙ ΣΤΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΜΑΧΗ ΜΕ ΤΙΣ ΧΡΥΣΕΣ ΤΟΥΑΛΕΤΕΣ O ΕΡΝΤΟΓΑΝ

 

Πέντε ημέρες πριν από τις κρίσιμες βουλευτικές εκλογές στην Τουρκία που θα καθορίσουν το πολιτικό του μέλλον, ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αποφάσισε να προσφύγει στη δικαιοσύνη εναντίον ενός εκ των βασικότερων πολιτικών αντιπάλων του ο οποίος τον κατηγόρησε για κατασπατάληση δημοσίου χρήματος καταγγέλλοντας ότι ακόμα και τα καλύμματα στις τουαλέτες του προεδρικού μεγάρου είναι φτιαγμένα από χρυσό.