26 Μαΐου, 2015

ΕΞΕΛΕΓΗΣΑΝ ΟΙ ΝΕΟΙ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΑΙ ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ ΚΑΙ ΝΕΑΣ ΚΡΗΝΗΣ ΚΑΙ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ

 

Συνήλθε σήμερα Τρίτη, 26 Μαΐου 2015, σε έκτακτη Συνεδρία, η Ιερά Σύνοδος της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος, υπό την Προεδρία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου, στην Αίθουσα Συνεδριών της Ιεράς Συνόδου της Ιεραρχίας.

O ΡΟΛΟΣ ΤΩΝ ΗΠΑ ΠΡΟΣ ΤΟ ΔΝΤ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

 

Παρασκηνιακή παρέμβαση στο ΔΝΤ αναμένεται να πραγματοποιήσουν οι ΗΠΑ προκειμένου να επιτευχθεί συμφωνία μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και των δανειστών. Αυτό φέρεται να συμφωνήθηκε κατά την τηλεφωνική επικοινωνία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον αμερικανό υπουργό Οικονομικών, Τζάκ Λίου.

«Ο ΠΑΠΙΣΜΟΣ ΧΘΕΣ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ»

 

(ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΥ):Δ.Τόν 13ο αι. διατυπώνεται από τούς σχολαστικούς θεολόγους τό αξίωμα ότι ή εκκλησιαστική ήγεσία είναι αλάθητη. Τήν ίδια εποχή (1233) ό πάπας Γρηγόριος Θ' ίδρύει τόν θεσμό της Ιεράς Εξετάσεως, γιά τήν οργανωμένη καταδίωξη καί εξουδετέρωση όσων αμφισβητούν τήν παπική αυθεντία.

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΣΗΜΕΡΑ

 

Ελλάδα:Η μεταναστευτική πολιτική Ελλάδας - Ευρώπης βρίσκεται στο επίκεντρο ευρείας σύσκεψης που πραγματοποιείται στο υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου. Στη σύσκεψη θα συζητηθούν οι τελευταίες εξελίξεις μετά την αύξηση των μεταναστευτικών ροών στα ανατολικά σύνορα της χώρας και τα μέτρα που θα πρέπει να ληφθούν.

G7: Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΡΙΣΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ ΤΗΣ ΑΤΖΕΝΤΑΣ

 

Οι κραδασμοί που θα προκληθούν σε ενδεχόμενη έξοδο της Ελλάδας από τη ζώνη του ευρώ τόσο στην ευρωπαϊκή όσο και στην παγκόσμια οικονομία θα τεθούν επί τάπητος κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης των υπουργών Οικονομικών της ομάδας των G7, η οποία θα διεξαχθεί στη Δρέσδη της Γερμανίας στις 27 - 29 Μαΐου.

AΣΚΗΣΗ «ΑΡΓΟΝΑΥΤΗΣ 2015» ΜΕ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ 18 ΧΩΡΩΝ

 

Με τη συμμετοχή ξένων στρατιωτικών και διπλωματών από 18 χώρες άρχισε σήμερα η πρώτη φάση της άσκησης «Αργοναύτης 2015», η οποία θα διεξαχθεί σε τέσσερις φάσεις σε θαλάσσιο, εναέριο και χερσαίο χώρο της επαρχίας Λάρνακας, εντός του FIR και της ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας.

ΖΩΗ ΚΑΙ ΡΑΧΗΛ ΑΝΕΛΑΒΑΝ ΝΑ... ΑΝΑΚΡΙΝΟΥΝ ΤΗ ΝΕΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΡΤ

 

Με μπαράζ ερωτήσεων και αρκετά επιθετικές τοποθετήσεις η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας, παρουσία του υπουργού Επικρατείας, Νίκου Παππά, πέρασε από ακρόαση τους υποψήφιους Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο για τη διοίκηση της ΕΡΤ.

H ΣΑΟΥΔΙΚΗ ΑΡΑΒΙΑ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΩΝ ΟΡΥΚΤΩΝ ΚΑΥΣΙΜΩΝ

 

Αίσθηση προκάλεσε η δήλωση του πανίσχυρου σαουδάραβα υπουργού Πετρελαίου Άλι αλ Ναΐμι, πριν λίγες μέρες, ότι «στη Σαουδική Αραβία αναγνωρίζουμε ότι μία των ημερών, στο μέλλον, δεν θα χρειαζόμαστε τα ορυκτά καύσιμα».

ΧΩΡΙΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ Η ΜΠΟΚΟ ΧΑΡΑΜ ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΕ Η ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ

 

Τέσσερα χωριά που βρίσκονται υπό τον έλεγχο της Μπόκο Χαράμ βομβάρδισε η πολεμική αεροπορία της Νιγηρίας. Μέχρι στιγμής είναι αδιευκρίνιστο πόσοι είναι οι νεκροί από τους βομβαρδισμούς αυτούς, που διήρκεσαν έξι ώρες την Κυριακή.