13 Μαΐου, 2015

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ Δ.Ι.Σ.

 

Συνήλθε σήμερα, Τετάρτη 13 Μαΐου 2015, στην δεύτερη Συνεδρία Της για τον μήνα Μάιο η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος, υπό την Προεδρία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου.

ΤΩΡΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΕΤΑΙ ΤΟΥΣ EΛΛΗΝΕΣ Η ΜΕΡΚΕΛ

 

Είναι λάθος ότι οι Έλληνες δεν είναι εργατικοί ή ότι οι Γερμανοί είναι τσιγκούνηδες» δήλωσε  η καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ, δίνοντας ένα μάθημα για την Ευρώπη στους μαθητές ενός επαγγελματικού Λυκείου στο Βερολίνο. «Όταν ξέσπασε η κρίση του ευρώ, που θεωρώ ότι ήταν μία πολύ δύσκολη δοκιμασία (…) εγώ ήμουν πάντα αντίθετη όταν κάποιος υποστήριζε κάτι όπως «α, ναι οι Βούλγαροι, οι Έλληνες ξέρουμε καλά πως είναι αυτοί».

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΣΗΜΕΡΑ

 

Ελλάδα: «Δεν γνωρίζω κάτι σχετικό για τις παράνομες πράξεις των κατηγορουμένων και τα όσα τους αποδίδονται. Η γνώση μου προκύπτει από τις εφημερίδες και τα δικαστήρια» είπε ο πρώην πρωθυπουργός, Κώστας Σημίτης, που καταθέτει ενώπιον του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων στη δίκη του Ακη Τσοχατζόπουλου σε δεύτερο βαθμό.

ΡΩΣΙΑ: ΝΑ ΜΠΕΙ ΤΟ ΡΟΥΒΛΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!

 

Πρόσκληση στην Ελλάδα να συμμετάσχει ως μέλος στην υπό διαμόρφωση νέα Αναπτυξιακή Τράπεζα που δημιουργούν οι χώρες BRICS (Κίνα, Ρωσία, Βραζιλία, Ινδία, Ν.Αφρική), απηύθυνε ο υφυπουργός Οικονομικών της Ρωσίας και εκπρόσωπος - αντιπρόσωπος της νέας αναπτυξιακής τράπεζας Σεργκέι Στορτσακ, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ.

GUARDIAN: Ο ΣΟΙΜΠΛΕ ΚΛΕΙΝΕΙ ΤΟ ΜΑΤΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ

 

Για μία σημαντική εξέλιξη κάνει λόγο σε σημερινό του δημοσίευμα ο βρετανικός Guardian, αναφερόμενος στη χθεσινή δήλωση του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε περί δημοψηφίσματος στην Ελλάδα.

ΤΟ ΙΡΑΝ ΣΤΕΛΝΕΙ ΠΟΛΕΜΙΚΑ ΠΛΟΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΝΟΔΕΥΣΟΥΝ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΥΕΜΕΝΗ

 

Πολεμικά πλοία του ιρανικού ναυτικού θα συνοδεύσουν εμπορικό πλοίο με σημαία της χώρας το οποίο θα αποπλεύσει με προορισμό την Υεμένη. Τη σχετική δήλωση έκανε, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, ο επικεφαλής του πολεμικού ναυτικού του Ιράν.

Ο ΚΑΜΕΡΟΝ ΕΝΔΕΧΕΤΑΙ ΝΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΕΙ ΝΩΡΙΤΕΡΑ ΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΕ

 

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον θα πραγματοποιήσει, αν μπορέσει, νωρίτερα από το τέλος του 2017 το δημοψήφισμα για την παραμονή της Βρετανίας στην ΕΕ και επιδιώκει τροποποίηση των συνθηκών της ΕΕ στο πλαίσιο μιας επαναδιαπραγμάτευσης των σχέσεων της χώρας του με την ένωση, δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπός του.