29 Μαρτίου, 2015

ΠΑΡΑ ΤΙΣ ΤΥΠΙΚΕΣ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΕΣ ΔΙΑΨΕΥΣΕΙΣ ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΗ ΜΕΤΡΗΣΗ ΓΙΑ ΒΑΡΟΥΦΑΚΗ

 

Ζήτημα χρόνου είναι η απομάκρυνση του Γιάννη Βαρουφάκη από το υπουργείο Οικονομικών παρά τις διαβεβαιώσεις που δίνει το Μαξίμου ότι εξακολουθεί να τυγχάνει της εμπιστοσύνης του Αλέξη Τσίπρα.

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΣΗΜΕΡΑ

 

Ελλάδα: Επίθεση με μολότοφ εναντίον του Αστυνομικού Τμήματος Ζωγράφου σημειώθηκε τα ξημερώματα της Κυριακής από μία ομάδα ατόμων, με αποτέλεσμα να προκληθούν φθορές στο κτίριο και ζημιές σε ένα υπηρεσιακό όχημα.  

ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΑ ΤΗΣ... ΔΡΑΧΜΗΣ

 

Μάλλον απίθανη θεωρείται μια έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ, σκόπιμα ή λόγω κάποιου «ατυχήματος», αυτό όμως δεν σημαίνει ότι η Αθήνα δεν μπορεί να βρεθεί υποχρεωμένη να εισαγάγει εναλλακτικό τρόπο πληρωμής, σε συνδυασμό με το ευρώ, εφόσον δεν επιτευχθεί σύμφωνα συμφωνία.

ΤΕΣΣΑΡΑΚΟΝΘΗΜΕΡΟ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΑΚΑΡΙΣΤΟ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΦΩΚΙΔΟΣ ΚΥΡΟ ΑΘΗΝΑΓΟΡΑ

 

Σε κλίμα συγκίνησης τελέστηκε το τεσσαρακονθήμερο Αρχιερατικό μνημόσυνο, εις μνήμην του μακαριστού Μητροπολίτου Φωκίδος κυρού Αθηναγόρα, στην Ιερά Μονή Προφήτου Ηλιού Παρνασσίδος.

ΟΣΙΑΣ ΜΑΡΙΑΣ ΤΗΣ ΑΙΓΥΠΤΙΑΣ

 

Η Οσία Μαρία είναι μια από τις πιο εξαίρετες γυναικείες ασκητικές μορφές, είναι η μορφή της οσίας Μαρίας της Αιγυπτίας. Κάθε χριστιανός που θα διαβάσει τη ζωή της, θα αντλήσει πολύ ωφέλιμα διδάγματα. Η Οσία Μαρία καταγόταν από την Αίγυπτο. Από νωρίς αναπτύχθηκε η ωραιότητα του σώματός της. 

ΣΕ ΔΥΟ ΕΒΔΟΜΑΔΕΣ ΤΟ EUROGROUP ΚΑΙ ΒΛΕΠΟΥΜΕ - «ΘΕΛΟΥΜΕ ΠΡΑΞΕΙΣ ΟΧΙ ΩΡΑΙΑ ΛΟΓΙΑ»

 

Χωρίς τέλος είναι οι πιέσεις των δανειστών στην ελληνική κυβέρνηση. Τώρα αξιωματούχοι της ΕΕ δηλώνουν ότι δεν θα συγκληθεί Eurogroup σύντομα και ζητούν «όχι ωραία λόγια, αλλά αποφάσεις και νούμερα».

ΑΘΩΩΘΗΚΕ ΑΓΡΙΕΨΕ ΚΑΙ ΑΠΕΙΛΕΙ Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ

 

Άστραψε και βρόντηξε ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου λίγο μετά την απόφαση του Ειδικού Δικαστηρίου. Μια απόφαση που, όπως ισχυρίζεται ο πρώην υπουργός Οικονομικών, αποτελεί δικαίωση για αυτόν. 

ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΛΥΣΗ ΤΟΥ ΖΗΤΗΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΟΝΟΜΑΣΙΑΣ ΖΗΤΕΙ ΤΟ DUI

 

Την αποκατάσταση του πολιτικού διαλόγου μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης στην ΠΓΔΜ, με τη διαμεσολάβηση της διεθνούς κοινότητας και την ενεργό συμμετοχή σε αυτόν του αλβανικού παράγοντα της χώρας, ώστε να επιλυθεί η πολιτική κρίση, ζήτησε o αρχηγός του συγκυβερνώντος αλβανικού κόμματος DUI Aλί Αχμέτι.

Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΣΤΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΗΣ ΕΚΘΕΣΗΣ - ΦΕΣΤΙΒΑΛ «ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΝΤΑΜΩΜΑ»

 

Ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Κ. κ. Ιερώνυμος κατά την διάρκεια των εγκαινίων της Έκθεσης-Φεστιβάλ «Ελλήνων αντάμωμα» στην ομιλία του μεταξύ άλλων τόνισε:

ΣΤΕΝΟΤΕΡΟ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΖΩΝΗ ΖΗΤΕΙ Η ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ

 

Πρόταση για τον στενότερο συντονισμό της οικονομικής πολιτικής της Ευρωζώνης υπέβαλε η συντηρητική κυβέρνηση της Πορτογαλίας.