16 Μαρτίου, 2015

ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ


ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΣΥΝΟΔΟΥ

 
Πρωτ. 1165
ριθμ. Διεκπ. 538
                                                                        θήνσι 11 Μαρτίου 2015

Ε Γ Κ Υ Κ Λ Ι Ο Σ 2 9 6 6
Πρς
τό Χριστεπώνυμον Πλήρωμα τς κκλησας τς λλδος

Τέκνα ν Κυρίω γαπητά,
δ καί καιρό παρακολουθομε μέ πόνο ψυχς μία νείπωτη τραγωδία νά κτυλίσσεται στόν χρο τς Μέσης νατολς. νόσιες εδεχθες βιαιότητες, φορμώμενες πό θρησκευτικό φανατισμό καί κοινή βαρβαρότητα, διαπράττονται ες βάρος κληρικν καί πιστν δελφν μας. Τά στορικά καί σεβάσμια γιά τόν Χριστιανισμό δάφη τς γγύς νατολς μεταβλήθηκαν σέ μπόλεμη καί κρυθμη περιοχή, φιλόξενη γιά τούς διους της τούς κατοίκους.

ΤΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΣΧΟΛΙΚΟΣ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟΣ

 

Τα τελευταία γεγονότα καθιστούν ακόμα πιο σαφές ότι αν και ο σχολικός εκφοβισμός (Σ.Ε) ή αλλιώς bullying δεν είναι ένα καινούργιο φαινόμενο, τα τελευταία χρόνια το φαινόμενο παρουσιάζει έξαρση.

ΑΠΟ ΑΥΤΟΧΕΙΡΙΑ ΚΑΙ ΑΙΜΟΡΡΟΪΚΟ ΣΟΚ ΠΡΟΗΛΘΕ Ο ΘΑΝΑΤΟΣ ΤΟΥ ΦΟΙΤΗΤΗ ΒΑΓΓΕΛΗ

 

«Αιμορροϊκό σοκ από τραύμα στο δεξιό επικάρπιο» η αιτία θανάτου του 20χρονου Βαγγέλη Γιακουμάκη, ο οποίος βρέθηκε έπειτα από σχεδόν 37 ημέρες νεκρός σε βαλτώδη περιοχή μία ανάσα 800 μέτρων από τη Γαλακτοκομική Σχολή όπου σπούδαζε και 500 μέτρα από τη λίμνη Παμβώτιδα στα Ιωάννινα.

Η Μ.Κ.Ο. ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗΣ ΑΘΗΝΩΝ ΚΑΙ Ο «IOCC» ΔΙΑΝΕΜΟΥΝ ΤΡΟΦΙΜΑ ΣΕ 1.100 ΝΕΕΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ

 

Φρέσκα φρούτα, λαχανικά, γάλα, γιαούρτι, αυγά και νωπό κοτόπουλο, αποκλειστικά ελληνικής παραγωγής, θα προσφέρει για δέκα συνεχείς μήνες, ο Φιλανθρωπικός Οργανισμός «Αποστολή» της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, σε 1.100 οικογένειες με ανήλικα παιδιά που ζούνε στο όριο της ακραίας φτώχειας.

«ΑΝΟΙΓΕΙ» Η ΑΓΟΡΑ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ

 

Την πεποίθηση του ότι σύντομα θα ανοίξει η αγορά της Ρωσίας για τα ελληνικά προϊόντα, με την άρση του εμπάργκο από τις Ρωσικές αρχές, εξέφρασε ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Παναγιώτης Σγουρίδης.

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΣΗΜΕΡΑ

 

Ελλάδα:Τη διαγραφή προσβλητικών αναρτήσεων και σχολίων για τον Βαγγέλη Γιακουμάκη, που δημοσιεύτηκαν στο διαδίκτυο ζήτησε η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ενώ ταυτόχρονα ζητήθηκε η διατήρηση των ηλεκτρονικών ιχνών των άγνωστων δραστών για τυχόν δικαστική χρήση.  

6 ΣΤΟΥΣ 10 EΛΛΗΝΕΣ ΑΠΟΔΕΧΟΝΤΑΙ ΟΤΙ «Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΠΕΤΥΧΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ»

   

Αποδέχονται τα αποτελέσματα των χειρισμών της κυβέρνησης, έξι στους δέκα Έλληνες πολίτες, σύμφωνα με δημοσκόπηση της Public Issue, που διενεργήθηκε για λογαριασμό της εφημερίδας «Αυγή».

ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΚΤΑΚΤΟΥ ΑΝΑΓΚΗΣ ΤΟ ΒΑΝΟΥΑΤΟΥ

 

Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης κήρυξαν οι αρχές το Βανουάτου μετά το καταστροφικό πέρασμα του τυφώνα Παμ από το αρχιπέλαγος του νοτίου Ειρηνικού, όπου ολόκληρα χωριά ισοπεδώθηκαν σε μία από τις χειρότερες φυσικές καταστροφές στην ιστορία της περιοχής.

ΣΦΟΔΡΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΕ ΒΑΡΟΥΦΑΚΗ

 

Με αρκετές δόσεις ειρωνείας και επικριτική ματιά σχολιάζει η Die Welt τις δηλώσεις της κυβέρνησης για πάταξη της φοροδιαφυγής, καθώς ο Γιάννης Βαρουφάκης δεν «αγγίζει» τις ελληνικές καταθέσεις στην Ελβετία.

ΤΣΙΠΡΑΣ-ΒΑΡΟΥΦΑΚΗΣ: ΟΙ ΦΗΜΕΣ ΓΙΑ ΣΥΝΝΕΦΑ ΣΤΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΤΟΥΣ

 

Κυριακάτικη βόλτα στους δρόμους της Αθήνας, από το Μέγαρο Μαξίμου ως το Παγκράτι, αποφάσισαν να κάνουν αμέσως μετά τη σύσκεψη που είχαν, ο Αλέξης Τσίπρας και ο Γιάννης Βαρουφάκης, απαντώντας… εμπράκτως, με αυτό τον τρόπο, στα δηλητηριώδη δημοσιεύματα της γερμανικής “Bild”, που κάνουν λόγο για «σύννεφα» στις σχέσεις των δύο ανδρών.