15 Μαρτίου, 2015

Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΣΤΟΝ ΚΑΤΑΝΥΚΤΙΚΟ ΕΣΠΕΡΙΝΟ ΣΤΟΝ Ι. ΝΑΟ ΑΝΑΛΗΨΕΩΣ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΣΤΟΝ ΝΕΟ ΚΟΣΜΟ

 

Ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Κ.κ. Ιερώνυμος από τον Ιερό Ναό Αναλήψεως του Κυρίου Ν. Κόσμου, όπου χοροστάτησε στον κατανυκτικό Εσπερινό μεταξύ άλλων είπε:«Χρέος μας είναι να προσευχόμαστε και να βοηθούμε τα παιδιά που θέλουν να γίνουν ιερείς»

ΕΚΤΟΣ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑΣ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΙΚΑ ΚΕΦΑΛΑΙΑ ΤΩΝ ΦΟΡΕΩΝ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ

 

Μετά την κατάθεση στην Βουλή της τροπολογίας για τα αποθεματικά κεφάλαια των νομικών προσώπων δημοσίου δικαίου (Ν.Π.Δ.Δ.) και των Ασφαλιστικών Ταμείων (Α.Φ.) επιβεβαιώνεται ότι το Κράτος δεν θεωρεί «δημόσιο χρήμα» τα ίδια χρηματικά διαθέσιμα των νομικών προσώπων δημοσίου δικαίου της Εκκλησίας. 

ΝΕΚΡΟΣ ΒΡΕΘΗΚΕ Ο ΦΟΙΤΗΤΗΣ ΤΗΣ ΓΑΛΑΚΤΟΚΟΜΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΓΙΑΚΟΥΜΑΚΗΣ

 

Τέλος στο μυστήριο με την εξαφάνιση του 20χρονου σπουδαστή της Γαλακτοκομικής Σχολής μπήκε σήμερα το πρωί όταν δυστυχώς το άψυχο σώμα του βρέθηκε στην Λαγκάτσα κοντά στο γήπεδο της Ανατολής.

Μέχρι στιγμής δεν έχουν γίνει επισήμως γνωστά τα αίτια του θανάτου αν και οι πρώτες ενδείξεις αποκλείουν την εγκληματική ενέργεια.  Το σώμα του άτυχου σπουδαστή βρέθηκε σε προχωρημένη σήψη,  ενώ περισσότερες απαντήσεις θα δώσουν η έκθεση του ιατροδικαστή και η έρευνα της αστυνομίας. 
 

ΠΥΡΡΕΙΑ ΝΙΚΗ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΤΡΟΙΚΑΣ

 

Η τρόικα που δεν λέγεται πια τρόικα αλλά θεσμοί, που δεν θα μας ελέγχουν στην Ελλάδα αλλά στις Βρυξέλλες. Και στον αντίποδα η οικονομική ασφυξία της χώρας και ο μονόδρομος προς το 3ο μνημόνιο. Μια πύρρειος νίκη της κυβέρνησης που προς το παρόν περιορίζεται σε επικοινωνιακό επίπεδο…

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΣΗΜΕΡΑ


Ελλάδα: Το χρέος άνω των 10 τρισεκατομμυρίων της Ευρώπης είναι αέρας «γι' αυτό και εμείς θα τους πληρώσουμε με αέρα» δηλώνει γελώντας στην Καθημερινή της Κυριακής ο υπουργός Επικρατείας για το συντονισμό του κυβερνητικού έργου, Αλέκος Φλαμπουράρης. 

ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΗΣ ΣΤΑΥΡΟΠΡΟΣΚΥΝΗΣΕΩΣ

 

Την Κυριακή αυτή η Εκκλησία, προβάλλει μπροστά μας τον Τίμιο και Ζωοποιό Σταυρό του Χριστού, που είναι η χαρά του κόσμου, η δύναμη των πιστών, το στήριγμα των δικαίων και η ελπίδα των αμαρτωλών. 

ΤΟ SPIEGEL ΛΕΕΙ "ΝΑΙ" ΣΤΙΣ ΓΕΡΜΑΝΙΚΕΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ

 

Έναν απρόσμενο σύμμαχο βρήκε η Ελλάδα στο θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων. Πρόκειται για το γερμανικό περιοδικό Spiegel το οποίο με δημοσίευμά του τάσσεται υπέρ της καταβολής των αποζημιώσεων που οφείλει η Γερμανία στη χώρα μας. 

ΔΕΝ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ ΑΠΟ ΕΝΑ GREXIT Η ΙΤΑΛΙΑ

 

Μια έξοδος της Ελλάδας από την ευρωζώνη δεν θα δημιουργούσε κίνδυνο για την Ιταλία, δήλωσε ο ιταλός υπουργός Οικονομικών, μία ημέρα αφότου η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προειδοποίησε πως η αποχώρηση μιας χώρας από τη νομισματική ένωση θα δημιουργούσε το ερώτημα ποια θα είναι η επόμενη.

ΣΥΝΤΑΞΗ ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΝΤΡΕΣ ΣΤΑ 50 ΜΕ ΑΝΗΛΙΚΟ ΠΑΙΔΙ

 

Το δικαίωμα για σύνταξη και για άντρες στα 50 με ανήλικο παιδί, δίνει απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου που κοινοποιήθηκε στις υπηρεσίες του Γενικού Λογιστηρίου.

ΜΙΛΑΕΙ ΓΙΑ ΠΟΙΝΙΚΕΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΤΟ ΠΑΣΟΚ;

 

Επίθεση στη κυβέρνηση εξαπέλυσε το ΠΑΣΟΚ, με αφορμή τις δηλώσεις των κ.κ Στρατούλη - Ρωμανιά για τα αποθεματικά των Ταμείων. Μάλιστα το κόμμα της Χαριλάου Τρικούπη τονίζει ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να βάλει χέρι στα αποθεματικά» και κάνει λόγο ακόμα και για ποινικές ευθύνες αναφορικά με το μείζον, όπως το χαρακτηρίζει, πρόβλημα για τις συντάξεις.