04 Μαρτίου, 2015

ΣΤΟΙΧΕΙΑ-ΦΩΤΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΩΣ ΕΚΤΟΞΕΥΘΗΚΕ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΡΕΟΣ

 

Μια δημοσιογραφική έρευνα που πρέπει να αναδειχθεί και να διαδοθεί:ΕΧΟΥΜΕ ΕΞΟΦΛΗΣΕΙ ΔΥΟΜΙΣΙ ΦΟΡΕΣ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΡΕΟΣ ΜΑΣ!

Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ κ. ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΛΑΤΖΗΣ ΑΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΦΟΡΟΛΟΓΗΣΗ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ

 

Σχετικά με ερωτήσεις και δημοσιεύματα αλλοδαπών μέσων ενημέρωσης που αφορούν την φορολόγηση της Εκκλησίας της Ελλάδος και τη μισθοδοσία των Κληρικών, και αναδημοσιεύθηκαν στο εσωτερικό, ο Γενικός Γραμματέας Θρησκευμάτων κ. Γ. Καλαντζής προέβη στις ακόλουθες διευκρινίσεις για την κατάσταση ως έχει σήμερα:

ΟΙ ΔΥΟ ΚΑΝΟΝΕΣ ΤΗΣ... ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗΣ

 

Ζούμε μέσα σε έλλειμμα εμπιστοσύνης, που αφορά όλους μας. Οι Έλληνες δεν εμπιστεύονται τους Γερμανούς, όπως και το αντίθετο. Και όταν δεν εμπιστεύομαι κάποιον, ακολουθώ κατά γράμμα τους κανόνες, τις συνθήκες.

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΣΗΜΕΡΑ

 

Ελλάδα: «Η Δικαιοσύνη, λόγω υποστελέχωσης, εμφανίζει καθυστερήσεις. Αυτό είναι που μπορεί να οδηγήσει στην καθυστέρηση της δίκης της Χρυσής Αυγής και στην αποφυλάκιση βουλευτών της, λόγω της παρέλευσης του 18μηνου της προσωρινής κράτησης» δήλωσε στον Βήμα 99,5 ο υπουργός Δικαιοσύνης.

ΕΓΕΙΡΟΥΝ ΘΕΜΑ ΑΜΟΙΒΑΙΟΤΗΤΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΠΕΔΙΑ ΒΟΛΗΣ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ

 

Κατά λάθος και με λανθασμένες συντεταγμένες ανακοινώθηκε η NOTAM με την οποία η Τουρκία επιχειρούσε να δεσμεύσει μια τεράστια περιοχή στο Αιγαίο την οποία ήθελε να μετατρέψει σε πεδίο στρατιωτικών ασκήσεων παραδέχεται με δήλωσή του ο εκπρόσωπος τύπου του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών.

ΟΥΚΡΑΝΙΑ: ΤΡΕΙΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΕΣ ΝΕΚΡΟΙ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ 24ΩΡΑ

 

Στην Ουκρανία, παρ’ όλα αυτά όμως η εκεχειρία τηρείται σε γενικές γραμμές, ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του Συμβουλίου Άμυνας και Ασφάλειας της χώρας, Αντρίι Λισένκο. «Στη διάρκεια των τελευταίων 24 ωρών τρεις Ουκρανοί στρατιώτες σκοτώθηκαν και εννέα ακόμη τραυματίστηκαν», είπε ο κ. Λισένκο.

ΤΟΥΡΚΙΑ: ΚΑΤΑ ΛΑΘΟΣ ΔΕΣΜΕΥΣΑΜΕ ΤΟ ΑΙΓΑΙΟ

 

Το αίτημα για συνομιλίες με την Ελλάδα για το ζήτημα των «μακροχρόνιων δεσμεύσεων περιοχών» στο Αιγαίο και την «αμοιβαία κατάργηση» των περιοχών αυτών προβάλλει η Άγκυρα, δηλώνοντας πως ακυρώνεται η πρόσφατη δέσμευση περιοχών στο Αιγαίο από την Τουρκία, η οποία, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση «ανακοινώθηκε κατά λάθος με λανθασμένες συντεταγμένες».

ΕΙΝΑΙ ΚΑΙΡΟΣ ΝΑ ΘΑΨΟΥΜΕ ΤΑ ΤΣΕΚΟΥΡΙΑ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ

 

Να αξιοποιήσουν “κάθε λεπτό” της τετράμηνης παράτασης του ελληνικού προγράμματος καλεί όλες τις πολιτικές δυνάμεις, στην Ελλάδα αλλά και στην υπόλοιπη Ευρώπη, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς, σε σχετικό άρθρο του στο LinkedIn.