04 Νοεμβρίου, 2015

Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΣΤΟ ΜΕΓΑΡΟ ΜΑΞΙΜΟΥ

 

Προσφυγικό, φιλανθρωπικό έργο της Εκκλησίας και εκκλησιαστική εκπαίδευση ήταν στην ατζέντα των συζητήσεων του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, του Αρχιεπισκόπου κ.κ. Ιερωνύμου και των Μητροπολιτών Ηλείας κ. Γερμανού και Σιδηροκάστρου κ. Μακαρίου που είχαν σήμερα στο Μέγαρο Μαξίμου.

Μιάμιση ώρα διήρκεσε η συνάντηση σε πολύ θερμό κλίμα παρόντων των Υπουργών Παιδείας Ν. Φίλη και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θ. Φωτίου. Ο Πρωθυπουργός κ. Τσίπρας εξέφρασε την ιδιαίτερη χαρά του για τη συνεργασία που έχει με την Εκκλησία και πως θεωρεί την Εκκλησία εταίρο για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν τόσο οι ευπαθείς κοινωνικές ομάδες όσο και οι πρόσφυγες στα σύνορα της χώρας.

Οι δυο πλευρές συμφώνησαν πως καθετί που απασχολεί τις δυο πλευρές θα συζητείται στην κοινή επιτροπή Εκκλησίας και Πολιτείας "και όχι στους τηλεοπτικούς δέκτες" όπως ανέφεραν χαρακτηριστικά. Η συνάντηση του Αρχιεπισκόπου και των δυο μελών της ΔΙΣ είναι ανταποδοτική της επίσκεψης που έκανε πρόσφατα ο Αλέξης Τσίπρας στον Αρχιεπίσκοπο.

Την Παρασκευή ο Αρχιεπίσκοπος και Μητροπολίτες των ακριτικών νησιών θα επισκεφθούν το Μέγαρο Μαξίμου για να συζητήσουν τα προβλήματα που αφορούν τους πρόσφυγες.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: