28 Σεπτεμβρίου, 2014

ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΤΟΥ ΕΑΥΤΟΥ ΤΟΥ Ο ΑΡΧΟΝΤΩΝΗΣ! ΑΥΤΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΠΕΙ ΕΠΙΣΗΜΑ Η ΙΕΡΑΡΧΙΑ


Διότι έχει καθαιρεθεί στη συνείδηση των πιστών.

Στο χθεσινό φύλλο της Εφημερίδος Ελεύθερης Ώρας ο κ. Γαβριήλ Λαμψίδης μεταξύ άλλων στο Άρθρο του γράφει........ Αυτή η θλιβερή ιστορία δεν είναι τίποτα άλλο πα­ρά αλάτι πάνω στις πληγές των Ελλήνων και δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι τους προκαλεί ένας Τούρκος υπήκο­ος, ο οποίος με όλες τις ενέργειες του έχει πετύχει να γίνει αγνώριστος και ως Έλληνας και ως Ορθόδοξος.

Μίλησε για... μεταπατερική θεολογία! Ο Αρχοντώνης περιήλθε σε δυσχερέστατη θέση, κα­θώς είναι υπόλογος για αμέτρητες ενέργειες του, με τις οποίες επιχείρησε να μειώσει το ασύγκριτο κύρος της Ορθοδοξίας και να εξυψώσει το ανύπαρκτο του πάπα, των παπικών, των προτεσταντών, των αγγλικανών και των αλλόπιστων. Γνωρίζει πολύ καλά ότι σύμφωνα με τους Ιερούς Κανόνες, τις Αποστολικές και Οικουμενικές Συνόδους είναι, στη συνείδηση του πιστού λαού, αναθε­ματισμένος, καθηρημένος και αφορισμένος.

Αγνόησε, με θράσος χιλίων πιθήκων, τους γίγαντες της σοφίας θεοφόρους Πατέρες και τόλμησε, ως παράφρων, να κά­νει λόγο για... μεταπατερική θεολογία! Ήμαρτον, Κύριε! Τα παραπτώματα του και οι αυθαιρεσίες του, οι διάλο­γοι με τους αιρετικούς και τους αλλόπιστους, οι εναγκα­λισμοί του με τον αρχιαιρεσιάρχη πάπα, τον έχουν κατα­στήσει εντελώς ανυπόληπτο ως ιερωμένο.

Ας μην βαυ­καλίζεται ότι ο φύλακας της Ορθοδοξίας Ελληνικός λα­ός, θα αμνηστεύσει τα παραπατήματα του και τις ...αγά­πες του με τον θεότρελο πάπα, ο οποίος και μόνο γιατί θεωρεί τον εαυτό του αλάθητο και πρώτο, έχει ανάγκη νοσηλείας σε ψυχιατρείο όχι από τα κοινά, αλλά σε ψυ­χιατρείο ανίατων ασθενειών.

Ο Βαρθολομαίος, κατά κό­σμο πια, Δημήτριος Αρχοντώνης, ας αφήσει τις περιο­δείες, για το θεαθήναι κι' ας απαντήσει, αν μπορεί, στην ανοικτή επιστολή (73 σελίδων), που του απηύθυνε ο μακράν πρώτος, μεταξύ ιερωμένων και λαϊκών και άξιος του Έθνους των Ελλήνων, ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΣ μητροπο­λίτης Πειραιώς Σεραφείμ, με την οποία του απαριθμεί πόσες φορές, πού και πότε πρόδωσε την Ορθοδοξία και ενήργησε χωρίς να λογαριάσει κανένα, ενώ ξέρει πολύ καλά ότι είναι χλωρό βλαστάρι του αγρού.

Ορθοδοξία δεν είναι ο Αρχοντώνης: Επίσης, η σκόνη που σηκώνει η περιοδεία του, δεν πρό­κειται να κάνει αόρατη την νέα, μεγαλύτερη από όλες τις άλλες, προδοσία του να παρασύρει και τον πατριάρ­χη της σκοπιμότητας, Ιεροσολύμων Θεόφιλο, και να υ­ποδεχτούν μαζί, στα θεοβάδιστα μέρη της κατεχόμενης Παλαιστίνης, τον αρχιαιρεσιάρχη πάπα.

Οφείλει να απα­ντήσει και στο ερώτημα που τον καταργεί και ως...καταργημένο ακόμη, ποιον ρώτησε και από ποια πανορθόδοξη σύνοδο πήρε άδεια και συμμετείχε στην ενθρόνιση του νέου (τελευταίου;) πάπα, όπως  επίσης οφείλει να ενημερώσει τον πιστό λαό ποιος συμφωνεί και ποιος εγκρίνει την επικείμενη, μετά από πρόσκλησή του, επίσκεψη του αρχιαιρεσιάρχη πάπα στη Βασιλεύουσα.

Το αγνοεί ή το ξέρει ότι είναι αυθαίρετος και παρ’ όλα αυτά παραμένει δαιμονικά αδιόρθωτος, παροργίζοντας τον πιστό λαό; Αγνοεί ή παριστάνει τον θεο αγράμματο, ότι"..την Εκκλησία δεν αποτελεί κλήρος μόνος, ούτε ο λαός μόνος, αλλά και οι δυο ομού, συνηνωμένοι εις εν σώμα υπό την ζωοποιούσαν τα μέλη Θείαν Κεφαλήν, τον Χριστόν" (+ Παν. Τρεμπέλας).

Καλά θα κάνει να θυμάται ο Δημήτριος Αρχοντώνης μιαν απλοϊκή αλλά σοφή ρήση του μακαριστού γέροντα Παϊσιου: "Αλίμονό μας, όταν μας διαφημίζουν για καλά καρπούζια, ενώ μέσα είμαστε κολοκύθια"!

Μπορεί να τον προσκυνούν ακόμη και οι Ελλαδίτες μητροπολίτες επειδή φοβούνται τον ίδιο και όχι το Θεό, παρασυρμένοι ότι υπάρχει όντως ζήτημα...Νέων Χωρών, αλλά και αυτοί και όλοι οι άλλοι (...υπάλληλοι του Καίσαρα) μητροπολίτες, είναι υποχρεωμένοι να τοποθετηθούν δημόσια και να διευκρινίσουν αν είναι υπέρ ή κατά της εκκλησιαστικής (...αρχικά) διαιρέσεως της Ελλάδος, που θ’ αποτελέσει την καθοριστική "κίνηση ματ" για τη δημιουργία για της "Επαρχίας Ανδριανουπόλεως", με τη συνεργασία του αρχιαιρεσιάρχη πάπα, με τον οποίο υπέγραψε "προσύμφωνο" περί αυτού και ο ανώριμος πνευματικά πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, που δηλώνει ότι δεν είναι Θεό, αλλά παραλείπει να πει ότι είναι με το Διάβολο αφού ενδιάμεσος χώρος δεν υφίσταται για να σταθεί...

Κοσκίνισμα με βάση τους Πατέρες: "Πατριάρχες" σαν τον οικουμενιστή, Δημήτριο Αρχοντώνη, ο οποίος αγαπά τον πάπα, αντί να τον καταριέται (Κοσμάς ο Αιτωλός, ο εθνεγέρτης άγιος), έχουν την εντύπωση ότι μόνον οι ρασοφόροι γνωρίζουν καλά τα εκκλησιαστικά γράμματα, αλλά ξεχνούν ότι ο Παντοδύναμος τους ψαράδες κατέστησε αλιείς ανθρώπων και ότι ως Παντογνώστης ξέρει από πριν ποιοι θα πάνε αριστερά και ποιοι δεξιά, ποιοι θα ακολουθήσουν το δρόμο της Αρετής και ποιοί το δρόμο της Κακίας.

Ο μακαριστός γέροντας Παΐσιος δεν ήξερε γράμματα, αλλά είναι αυτός που μας έμαθε να κοσκινίζουμε τις θεωρίες των δήθεν μεγάλων. "Τις διάφορες θεωρίες των θεολόγων, μας είπε, να τις περνάτε από το πατερικό κόσκινο. Εμείς πρέπει να τις κοσκινίζουμε με βάση τους Πατέρες και ό,τι είναι σκουπίδια ή πίτουρα να τα πετάμε. Θα ψάχνουμε με βάση τους Πατέρες..." Τ' ακούς Αρχοντώνη; Σιγά μην λυπηθούμε που χάσαμε εσένα!

Όταν έχουμε ζωντανό στη μνήμη μας τον ολύμπιο μακαριστό πανεπιστημιακό δάσκαλο, Κωνσταντίνο Μουρατίδη, να μας εφιστά την προσοχή: "Ουδείς, απολύτως ουδείς, οσονδήποτε υψηλόν λειτούργημα και εάν κατέχη εν τη αγία του Χριστού Εκκλησία δικαιούται να ομιλή εν ονόματι της Ορθοδοξίας, εφ' όσον δεν θεμελιοί τα διαβήματα ορθοδόξως". Καινοτομίες εις τα δόγματα αναθεματίζονται, Δημήτριε Αρχοντώνη. Μουρατίδης έφα!

Εσύ ποιος είσαι; Και, πρόσεξε εδώ: "Πάσα, συνεπώς, προσπάθεια, η οποία έρχεται εις αντίθεσιν προς την αιωνόβιον της Ορθοδοξίας παράδοσιν και κανονικήν τάξιν δεν είναι πράξις μαρτυρίας αλλά προδοσίας της Ορθοδόξου ημών Πίστεως".Η ανοχή που επιδεικνύουν οι άλλοι πατριάρχες, οι αρχιεπίσκοποι και οι δεσποτάδες, είναι συνενοχή, γιατί στα θέματα της πίστεως όποιος σιωπά, αυτοβυθίζεται στην ανυπαρξία.

Τους αιρετικούς δεν τους τιμούμε. Τους καταδικάζουμε. Υπακούουμε στους πατριάρχες, στους αρχιεπισκόπους και στους επισκόπους όταν τηρούν τα δόγματα και τους Ιερούς Κανόνες της Εκκλησίας. Όταν αθετούν την πίστη και τις παραδόσεις, όχι μόνο τους ακολουθούμε, αλλά διακόπτουμε κάθε επικοινωνία μαζί τους. Σε θέματα πίστεως και τηρήσεως των Ιερών Κανόνων δεν υπάρχει υπακοή, γιατί έχει καταλυθεί εκ μέρους τους η υπακοή που οφείλουν οι ίδιοι στην παράδοση και διδασκαλία της Εκκλησίας.

Παντοδύναμε Κύριε, κάνε και στην περίπτωση του Δημητρίου Αρχοντώνη αυτό που θα στηρίξει ακόμα πιο δυνατά την πίστη στην Ορθοδοξία των πιστών. Σταμάτησε τη δράση του αποστάτη προς δόξα της Ορθοδοξίας. Γένοιτο Κύριε!

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ ΤΟΥ ΣΑΒΒΑΤΟΥ  27/9/2014
Άρθρο του κ.Γαβριήλ Θ. Λαμψίδη  lampsidis@gmail.com


ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ


Ελλάδα: Η κυβερνητική συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ έχει ημερομηνία λήξης και αυτή είναι οι εθνικές εκλογές, δηλώσει σε συνέντευξή του ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης. Αναφερόμενος στην κόντρα με τη Ρ.Δούρου, σημειώνει ότι «όταν η ΝΔ παραδέχεται με γενναιότητα πως και επί των δικών της ημερών έγιναν παράνομοι διορισμοί, είναι αδιανόητο να βρίσκει αντίπαλο την Αριστερά». Βροχές και χαμηλές θερμοκρασίας συνθέτουν το σκηνικού του καιρού την Κυριακή σε όλη τη χώρα. Στην Αττική προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές, ενώ η θερμοκρασία δεν θα ξεπεράσει του 20 βαθμούς Κελσίου. Η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία να προβλέπει βελτίωση από τη Δευτέρα.

Για αδιαλλαξία, που αποτελεί ανυπέρβλητο εμπόδιο στη λύση του Κυπριακού, κατηγόρησε τη Λευκωσία ο τουρκοκύπριος ηγέτης Ντερβίς Έρογλου, μιλώντας σε δημοσιογράφους στην έδρα των Ηνωμένων Εθνών, μετά τη συνάντησή του με τον Γενικό Γραμματέα του Οργανισμού Μπαν Γκι-μουν. Κυκλοφοριακές παρεμβάσεις θα γίνουν την Κυριακή 28 Σεπτεμβρίου στο κέντρο της Αθήνας λόγω διεξαγωγής αγώνα δρόμου και περιπάτου με την επωνυμία: «6ος Αγώνας δρόμου - περιπάτου Greece Race for the Cure» από τις 10.00 έως τις 13.00. «Με δεδομένη την κοινωνική και πολιτική πόλωση, η εκτίμηση μου είναι ότι δύσκολα θα αποφύγουμε τις πρόωρες εκλογές τον Μάρτιο» δηλώνει ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης. Επίσης, τάσσεται υπέρ μιας κυβερνητικής συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Κόσμος:Το ισλαμιστικό Μέτωπο Αλ Νούσρα απηύθυνε κάλεσμα στους τζιχαντιστές σε ολόκληρο τον κόσμο να πλήξουν δυτικά κράτη και χώρες της Δύσης που συμμετέχουν στις αεροπορικές επιδρομές στη Συρία. Το Μέτωπο Αλ Νούσρα κατήγγειλε ότι οι επιδρομές που πραγματοποιούνται υπό την αιγίδα των ΗΠΑ αποτελούν «πόλεμο κατά του Ισλάμ». Περισσότεροι από 30 ορειβάτες εκτιμάται ότι είναι νεκροί, μετά την έκρηξη του ηφαιστείου Οντάκε το Σάββατο στην Ιαπωνία. Οι ορειβάτες βρέθηκαν κοντά στο σημείο της έκρηξης, η οποία είχε ως αποτέλεσμα να δημιουργηθεί ένα σύννεφο ηφαιστειακής τέφρας και να εκτοξευτούν πέτρες και βράχια, εγκλωβίζοντας στην πλαγιά δεκάδες ορειβάτες.

Ένας αστυνομικός τραυματίστηκε όταν δέχθηκε πυροβολισμούς το Σάββατο στο Φέργκιουσον, το προάστιο του Σεντ Λιούις στις ΗΠΑ όπου είχαν σημειωθεί τον Αύγουστο ταραχές μετά τον φόνο ενός νεαρού Αφροαμερικανού από λευκό αστυνομικό. Δριμύτατη επίθεση κατά των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ εξαπέλυσε από το βήμα της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ ο επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας. Ο Σεργκέι Λαβρόφ επανέλαβε τις πάγιες θέσεις του Κρεμλίνου για την υπόθεση της Ουκρανίας και την προσάρτηση της Κριμαίας, κατηγορώντας τη Δύση ότι «δεν μπορεί να βγάλει τον Ψυχρό Πόλεμο από τον γενετικό της κώδικα».

Στην τελική ευθεία έχουν μπει οι υποψήφιοι για την προεδρία, καθώς μένει μία εβδομάδα προτού προσέλθουν οι κάλπες για τον πρώτο γύρο των εκλογών. Η νυν πρόεδρος Ντίλμα Ρουσέφ φαίνεται να αυξάνει τις πιθανότητες επανεκλογής, έναντι της κύριας αντιπάλου της, σύμφωνα τουλάχιστον με τις τελευταίες δημοσκοπήσεις.

Οικονομία:Την κατάργηση των τεκμηρίων διαβίωσης και τη μείωση της φορολογίας σε γονικές παροχές και δωρεές για την απόκτηση κατοικίας μελετά η κυβέρνηση. Όπως αναφέρει Το Βήμα της Κυριακής, το συγκεκριμένο πακέτο θα θέσει στην τρόικα η κυβέρνηση, ενώ ο υφυπουργός Οικονομικών Γ.Μαυραγάνης δέχεται αιτήματα να εφαρμόζεται το «πόθεν έσχες» στις αγοραπωλησίες ακινήτων επί των εμπορικών αξιών και όχι των αντικειμενικών. 

Στοιχεία του Διαχειριστή Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΔΕΔΔΗΕ), αλλά και των φορολογικών εντύπων Ε9 και Ε2 θα αξιοποιήσουν οι υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών προκειμένου να προχωρήσουν στην εκκαθάριση του ΕΝΦΙΑ για τους δικαιούχους έκπτωσης 20% που έχουν κενά και μη ηλεκτροδοτούμενα ακίνητα. Η νέα εκκαθάριση του ΕΝΦΙΑ αναμένεται στα μέσα Οκτωβρίου.

Ανταποκρινόμενη στις εκκλήσεις λογιστών και φοροτεχνών η γενική γραμματέας Δημοσίων Εσόδων Κατερίνα Σαββαΐδου αποφάσισε την παράταση έως τις 2 Φεβρουαρίου 2015 της προθεσμίας υποβολής των τριμηνιαίων καταστάσεων πελατών - προμηθευτών του πρώτου, δευτέρου και τρίτου τριμήνου του ημερολογιακού έτους 2014.

Αθλητισμός: Δεύτερο μέρος της 5ης αγωνιστικής της Σούπερ Λιγκ την Κυριακή, με ακόμη ένα δύσκολο ματς περιμένει τον ΠΑΟΚ που θα υποδέχτεί τον ΟΦΗ, έπειτα από τη… γκέλα του Κυπέλλου. Παράλληλα, η Βέροια που αποτελεί την ευχάριστη έκπληξη της διοργάνωσης, φιλοξενεί τον ΠΑΣ Γιάννινα και θέλει να επιστρέψει στις επιτυχίες μετά την ήττα από τον Ολυμπιακό. Επίσης, ο Παναθηναϊκός είναι το μεγάλο φαβορί για τους τρεις βαθμούς υποδεχόμενος την ουραγό και χωρίς βαθμό, Νίκη Βόλου, ενώ Λεβαδειακός – Κέρκυρα και Εργοτέλης - Παναιτωλικός, συμπληρώνουν το πρόγραμμα της ημέρας.

Μόνη πρώτη στην κορυφή του ιταλικού πρωταθλήματος έμεινε η Ρόμα, με παιχνίδι περισσότερο από τη Γιουβέντους πάντως, καθώς αν και δυσκολεύτηκε νίκησε στο «Ολίμπικο» τη Βερόνα με 2-0, στο ντέρμπι της ελληνικής... παροικίας του καμπιονάτο. Διαψεύσθηκαν όσοι περίμεναν «στραβοπάτημα» της Γιουβέντους στο Μπέργκαμο. Η «Γηραιά Κυρία» πέρασε με άνεση 3-0 από την έδρα της Αταλάντα και παραμένει στην κορυφή με το απόλυτο «5 στα 5», όπως και η Ρόμα.

Ως ουραγός του γαλλικού πρωταθλήματος θα υποδεχθεί την Πέμπτη τον ΠΑΟΚ η Γκινγκάμπ, για το Europa League. Δύσκολα τα πράγματα για τον Λεονάρντο Ζαρντίμ στον πάγκο της Μονακό, καθώς οι «Μονεγάσκοι» ηττήθηκαν μέσα στην έδρα τους από τη Νις με 1-0. Προβληματική παρουσιάζεται η Παρί Σεν Ζερμέν, όταν απουσιάζουν παίκτες όπως ο Ιμπραϊμοβιτς, ο Λαβέτσι, ο Τιάγκο Σίλβα. Στον τελευταίο αγώνα της μέρας η Λιλ «σκαρφάλωσε» στη δεύτερη θέση, επικρατώντας δύσκολα 1-0 της Μπαστιά.

 
ΓΕΓΟΝΟΤΑ (28 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ)
1931:Ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας, Αλέξανδρος Διομήδης, διαφωνεί με τον πρωθυπουργό Ελευθέριο Βενιζέλο για την «προστασία της δραχμής» και υποβάλλει την παραίτησή του.
1922:Υπογράφεται στα Μουδανιά ανακωχή, άμεσα συνδεδεμένη με τα ελληνικά συμφέροντα στην Ανατολική Θράκη, ανάμεσα στους Συμμάχους και την κεμαλική Τουρκία. Λίγες μέρες αργότερα θα αρχίσει η εκκένωση της ανατολικής Θράκης από τα ελληνικά στρατεύματα.
1687:Ο Bενετός Μοροζίνι εκδιώχνει από την Αθήνα από τους Οθωμανούς, μετά τον βομβαρδισμό της Ακρόπολης.
1538:Ξεκινάει η Ναυμαχία της Πρέβεζας. Ο τουρκικός στόλος υπό τον Χαϊρεντίν Πασά, γνωστότερο ως Μπαρμπαρόσα, καταναυμαχεί το συμμαχικό στόλο.
1956:Πεθαίνει ο Ουίλλιαμ Μπόινγκ, ιδρυτής της ομώνυμης αεροπορικής βιομηχανίας.
1899:Γεννιέται ο Ακίλε Καμπανίλε, ιταλός συγγραφέας και δημοσιογράφος, γνωστός για την έντονη χιουμοριστική διάθεση στα κείμενα του.
1901:Γεννιέται Εντ Σάλιβαν, αμερικανός τηλεπαρουσιαστής, που έγινε διάσημος με την εκπομπή του «The Ed Sullivan Show».
1953:Πεθαίνει ο Έντουιν Χαμπλ, αμερικανός αστρονόμος που εφυήρε το τηλεσκόπιο.
1905:Γεννιέται ο γερμανός πυγμάχος Μαξ Σμέλινγκ, ο πρώτος ευρωπαίος που κατέκτησε τον παγκόσμιο τίτλο στην κατηγορία βαρέων βαρών.







(28 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ) ΣΗΜΕΡΑ ΕΙΝΑΙ ΚΥΡΙΑΚΗ


Κατά Λουκάν Ε΄ 1-11

Τω καιρώ εκείνω, εστώς ο Ιησούς παρά την λίμνην Γεννησαρέτ, είδε δύο πλοία εστώτα παρά την λίμνην, οι δε αλιείς αποβάντες απ’ αυτών απέπλυναν τα δίκτυα. Εμβάς δε εις έν των πλοίων, ό ήν του Σίμωνος, ηρώτησεν αυτόν από της γης επαναγαγείν ολίγον και καθίσας εδίδασκεν εκ του πλοίου τους όχλους. Ως δε επαύσατο λαλών, είπε προς τον Σίμωνα. Επανάγαγε εις το βάθος και χαλάσατε τα δίκτυα υμών εις άγραν.

Και αποκριθείς ο Σίμων είπεν αυτώ. Επιστάτα, δι’ όλης της νυκτός κοπιάσαντες, οὐδέν ελάβομεν, επί δε τω ρήματί σου χαλάσω τὸ δίκτυον. Και τούτο ποιήσαντες, συνέκλεισαν πλήθος ιχθύων πολύ, διερρήγνυτο δε το δίκτυον αυτών. Και κατένευσαν τοις μετόχοις τοις εν τω ετέρω πλοίω του ελθόντας συλλαβέσθαι αυτοίς, και ήλθον και έπλησαν αμφότερα τα πλοία, ώστε βυθίζεσθαι αυτά.

Ιδών δε Σίμων Πέτρος προσέπεσε τοις γόνασιν του Ιησού, λέγων. Έξελθε απ’ εμού, ότι ανήρ αμαρτωλός ειμί, Κύριε, θάμβος γαρ περιέσχεν αυτόν και πάντας τους συν αυτώ επί τη άγρα των ιχθύων ή συνέλαβον, ομοίως δε και Ιάκωβον και Ιωάννην, υιούς Ζεβεδαίου, οί ήσαν κοινωνοί τω Σίμωνι. Και είπε προς τον Σίμωνα ο Ιησούς. Μὴ φοβοῦ. Από του νυν ανθρώπους έση ζωγρών. Και καταγαγόντες τα πλοία επί την γην, αφέντες άπαντα, ηκολούθησαν αυτώ.


Μετάφραση Περικοπής

Εκείνο τον καιρό, καθώς στεκόταν ο Ιησούς κοντά εις την λίμνην της Γεννησαρέτ, είδε δύο πλοιάρια κοντά στη, οι ψαράδες είχαν βγει και έπλεναν τα δίχτυα. Μπήκε σ’ ένα από τα πλοιάρια, το οποίον ανήκε εις τον Σίμωνα, και τον παρεκάλεσε ν’ απομακρυνθεί λίγο απ’ αυτό. Τότε κάθισε και δίδασκε τα πλήθη από το πλοιάριο. Μόλις έπαυσε να μιλά, είπε εις τον Σίμωνα: «Πήγαινε στα βαθειά και ρίξτε τα δίχτυα σας για ψάρεμα». Του απάντησε ο Σίμων: «Δάσκαλε, όλη την νύχτα κουραστήκαμε χωρίς να πιάσουμε τίποτε. Αλλ’ επειδή το λες Εσύ, θα ρίξω το δίχτυ». Όταν το έριξαν στη λίμνη, έπιασαν τόσα πολλά ψάρια, ώστε το δίχτυ άρχισε να σχίζεται.

Έκαναν τότε νεύματα εις τους συνεργάτες τους, που ήσαν εις το άλλο πλοιάριο, να έλθουν να τους βοηθήσουν. Εκείνοι ήλθαν και γέμισαν και τα δύο πλοιάρια, ώστε να κινδυνεύουν να βυθισθούν. Όταν ο Σίμων Πέτρος είδε τι έγινε, έπεσε εις τα γόνατα του Ιησού και είπε: «Φύγε από μένα, Κύριε, γιατί είμαι άνδρας αμαρτωλός». Αυτό το είπε γιατί έκανε μεγάλη έκπληξη και σ’ αυτόν και σε όσους ήσαν μαζί του, με τα ψάρια που έπιασαν. 

Επίσης και στον Ιάκωβο και στον Ιωάννης, τους γιούς του Ζεβεδαίου, που ήσαν συνεταίροι του Σίμωνος. Είπε τότε ο Ιησούς στο Σίμωνα: «Μη φοβάσαι. Από τώρα και εις το εξής θα αλιεύεις ανθρώπους». Μόλις έβγαλαν τα πλοιάρια στην ξηρά, τα παράτησαν όλα και Τον ακολούθησαν.

ΙΣΟΒΙΑ ΣΕ ΥΠΑΛΛΗΛΟ ΓΙΑ ΥΠΕΞΑΙΡΕΣΗ 1, 2 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ


Με ισόβια κάθειρξη καταδίκασε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Μυτιλήνης, την πρώην υπάλληλο του Λογαριασμού Ενίσχυσης και Αλληλεγγύης Δικηγόρων Μυτιλήνης, Ταξιαρχούλα Παρασκευά, για το σκάνδαλο είχε προκαλέσει σάλο στην Μυτιλήνη το 2011. Η υπάλληλος καταδικάστηκε με βάση το Νόμο περί Καταχραστών του Δημοσίου, για υπεξαίρεση 1.234.000 ευρώ από το Δικηγορικό Σύλλογο Μυτιλήνης.

Ωστόσο η 42χρονη άσκησε έφεση αφού ακόμη και τώρα δηλώνει αθώα, ενώ ο συνήγορός της επέμεινε ότι σε δεύτερο βαθμό θα δικαιωθεί, καθώς κατά τη γνώμη του δεν αποτελεί δημόσιο χρήμα το ταμείο του Δικηγορικού Συλλόγου. Σύμφωνα με το δημοσίευμα του Emprosnet την ενοχή είχε προτείνει ο εισαγγελέας, αναγνωρίζοντάς της όμως το ελαφρυντικό της καλής διαγωγής μετά την αποκάλυψη της υπεξαίρεσης.

Στην απολογία της η Ταξιαρχούλα Παρασκευά, επέμεινε στην κατάθεση που είχε δώσει στον ανακριτή τον Ιούνιο του 2013, ότι είναι αθώα, δεν αναγνωρίζει το ποσό που της καταλογίζουν και έκανε λόγο για σκευωρία από πλευράς κάποιων μελών του Δικηγορικού Συλλόγου.Δεν εξαίρεσε το φίλο και κουμπάρο της, πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Μυτιλήνης, Δημήτρη Καλλία, ο οποίος την προηγουμένη είχε καταθέσει εναντίον της, αλλά και τον Απόστολο Κομνηνάκα, που ατύπως επί δεκαετίες είχε αναλάβει τη διανομή του μερίσματος από το Λογαριασμό Κοινοπραξίας Συμβολαίων.

ΣΟΡΟΣ: ΝΑ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΕΙ ΤΟ ΕΥΡΩ Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ


Ο γνωστός επενδυτής Τζορτζ Σόρος, καλεί τη Γερμανία να εγκαταλείψει το ευρώ προκειμένου να επιτρέψει στις χώρες οφειλέτες να ανακτήσουν τον έλεγχό του, ως λύση στην κατάσταση οικονομικής και πολιτικής διάλυσης που βρίσκεται η - σύμφωνα με τον ίδιο - η Ευρώπη. Στο βιβλίο του «Το στοίχημα για την Ευρώπη», ο Σόρος κρούει τον κώδωνα του κινδύνου καλώντας την Καγκελάριο Μέρκελ να σταματήσει την πολιτική των συνεχών περικοπών που επιβάλει η Γερμανία ως η ισχυρότερη οικονομία στη Γηραιά Ήπειρο.

«Το πολιτικό πρόβλημα - υπογραμμίζει είναι ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση, η οποία υποτίθεται πως ήταν μια εθελοντική ένωση ισότιμων κρατών, μετασχηματίσθηκε σε μια σχέση ανάμεσα σε δανειστές και οφειλέτες» Αναφερόμενος στην ανάγκη για περισσότερη Ευρώπη αναφέρει πως αυτό «σημαίνει περισσότερη λιτότητα, περικοπές και υψηλή ανεργία, σημαίνει προοπτική διαρκούς ανεργίας. Η Ευρώπη είναι από πολλές απόψεις η πιο ανεπτυγμένη ήπειρος και ταυτοχρόνως το λίκνο του παγκόσμιου πολιτισμού και όμως βρίσκεται σε κατάσταση οικονομικής και πολιτικής διάλυσης».

Για το πως μπορεί να λυθεί το πρόβλημα, ο Σόρος αιφνιδιάζει καθώς υποστηρίζει πως πρέπει η Γερμανία να εγκαταλείψει το ευρώ, επιτρέποντας στην υπόλοιπη Ευρώπη, στις χώρες - οφειλέτες, να αποκτήσουν τον έλεγχό του. «Εφόσον το συσσωρευμένο χρέος μετριέται σε ευρώ, έχει σημασία ποιος παραμένει υπεύθυνος για το νόμισμα. Αν έφευγε η Γερμανία, σίγουρα θα σημειωνόταν υποτίμηση του ευρώ.

Οι χώρες - οφειλέτες θα ανακτούσαν την ανταγωνιστικότητά τους και το χρέος θα συρρικνωνόταν σε πραγματικούς όρους. Και αν ήλεγχαν την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα , δεν θα υπήρχε πλέον κίνδυνος αθέτησης», σημειώνει και καταλήγει: «Το ευρώ χωρίς τη Γερμανία θα ήταν ένα σταθερό νόμισμα. Πράγματι, κάτι τέτοιο θα προκαλούσε σοκ στη Γερμανία, θα ανακούφιζε όμως τις υπόλοιπες χώρες».

Τέλος, ο Σόρος υπογραμμίζει πως ασφαλώς η Γερμανία δεν μπορεί να κατηγορηθεί επειδή θέλει ισχυρό νόμισμα και ισοσκελισμένο προϋπολογισμό, ωστόσο μπορεί να κατηγορηθεί για την επιβολή των επιλογών της σε άλλες χώρες που έχουν διαφορετικές ανάγκες και προτεραιότητες και για το ότι η ευρωζώνη αναγκάζεται να ξαπλώσει στο κρεβάτι του Προκρούστη.

ΑΛΒΑΝΙΚΕΣ ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ


Ο πολιτικός κόσμος της χώρας έχει πέσει σε μεγάλη ανυποληψία και ο λαός δεν δείχνει να τον σέβεται ιδιαίτερα, επειδή ηττάται σε όλα τα επίπεδα. Οικονομικά είμαστε χρεοκοπημένοι. Η κοινωνική συνοχή διερράγη. Η Παιδεία απωλέσθη. Η Υγεία προσφέρεται σε όλους όσοι έχουν να πληρώσουν. Η ασφάλεια και η δημόσια τάξη υπάρχουν μόνο στα λεξικά. Στο διεθνές επίπεδο εκείνοι που χαράσσουν εξωτερική πολιτική όχι μόνο... κατορθώνουν να χάνουν από θνησιγενή μορφώματα όπως τα Σκόπια, αλλά ανέχονται προκλήσεις από κράτη πλήρως εξαρτώμενα από την Ελλάδα - όπως για παράδειγμα είναι η Αλβανία.  

Στα βιβλία της Γεωγραφίας «της 9ης και της 12ης τάξης του αλβανικού συστήματος (είναι οι αντίστοιχες Γ' Γυμνασίου και Γ' Λυκείου στην Ελλάδα) περιοχές μεταξύ των οποίων η Φλώρινα, η Καστοριά και τα εδάφη έως την Πρέβεζα παρουσιάζονται σαν υποδουλωμένες αλβανικές περιοχές»! Οι αντιδράσεις που προκάλεσε η αποκάλυψη, πολλές και έντονες. Ο μητροπολίτης Φλώρινας Θεόκλητος και ο Ιωάννης Βοσκόπουλος, δήμαρχος της πόλης, μίλησαν στην εφημερίδα μας για το ανεπίτρεπτο περιεχόμενο των αλβανικών σχολικών βιβλίων. Ωστόσο, και ο σεβασμιότατος μητροπολίτης και ο δήμαρχος μπορεί να αντιπροσωπεύουν θεσμούς της χώρας, την Εκκλησία και την Τοπική Αυτοδιοίκηση, αλλά δεν είναι κράτος. Δεν έχουν λόγο στην εκτελεστική εξουσία, η οποία καθεύδει και αρκείται σε διαβεβαιώσεις των Αλβανών αξιωματούχων.
  
«Επί υπουργίας Κ. Αρβανιτόπουλου η ομόλογός του Αλβανίδα υπουργός Παιδείας Λιντίτα Νικόλα είχε συμφωνήσει να απαλειφθούν όλοι οι χαρακτηρισμοί από τα σχολικά βιβλία». Ομως, τελικά «η δέσμευσή της έμεινε στα λόγια». Αν αυτό δεν αποτελεί κατάντια, τότε οι λέξεις χάνουν το νόημά τους. Μια χώρα που εξαρτάται οικονομικά από την πατρίδα μας, διεκδικεί τμήματα των εδαφών μας, ενώ οι ημέτεροι, οι ιθύνοντες, αρκούνται σε διαβεβαιώσεις αντί να αξιοποιήσουν όλα τα διπλωματικά, πολιτικά και οικονομικά «εργαλεία» για να πείσουν τους Αλβανούς να... συνετιστούν.


ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΤΗ «ΛΕΕΙ» ΣΤΟΝ ΣΑΜΑΡΑ ΓΙΑ ΤΗ… ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ


«Η δημοκρατική παράταξη ήταν και είναι ιστορικά και ιδεολογικά η «άλλη» παράταξη σε σχέση με τη ΝΔ» σημειώνει σε ανάρτηση στο Facebook ο εκπρόσωπος τύπου του ΠΑΣΟΚ, Δημήτρης Καρύδης. Αφορμή στάθηκε η χθεσινή πρωινή τοποθέτηση του Πρωθυπουργού στη Χαλκιδική, όπου αναφερόμενος στη Νέα Δημοκρατία και αφήνοντας σαφείς αιχμές για τον Ευάγγελο Βενιζέλο και το ΠΑΣΟΚ σημείωσε:

«Εμείς είμαστε η δημοκρατική παράταξη, εμείς είμαστε η παράταξη του εκσυγχρονισμού». «Ας σεβόμαστε τις έννοιες και την ιστορία. Η περίοδος 2004-2009 της κυβέρνησης Καραμανλή δεν μπορεί να ξεχαστεί. Τα «ισοδύναμα μέτρα» των Ζαππείων ελπίζουμε να έχουν γίνει μάθημα για την «αντιμνημονιακή» φάση της ΝΔ, όταν το ΠΑΣΟΚ σήκωνε μόνο το τεράστιο βάρος των δύσκολων αποφάσεων» συμπληρώνει ο Δημήτρης Καρύδης.

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΔΙΑΣΩΣΗΣ 300 ΣΥΡΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΑΝΟΙΧΤΑ ΤΗΣ ΠΑΦΟΥ


Πλοίο με 300 Σύρους μετανάστες κινδύνεψε να βυθιστεί 50 ναυτικά μίλια ανοικτά της Πάφου προκαλώντας την άμεση κινητοποίηση των κυπριακών Αρχών. Ειδοποιήθηκε το Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης Επιχειρήσεων για παροχή βοήθειας. Στο μέρος έχει κληθεί κρουαζιερόπλοιο για παροχή βοήθειας, ενώ δόθηκαν οδηγίες για απόπλου δύο σκαφών του λιμενικού από τη Λεμεσό.

Εντός ολίγου αναμένεται να προσεγγίσει το πλοιάριο και το σκάφος της Λιμενικής Αστυνομίας “Ευαγόρας”, ενώ σε επιφυλακή βρίσκονται 2 ελικόπτερα της Κυπριακής Δημοκρατίας για παροχή βοήθειας αν χρειαστεί. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, οι 300 αλλοδαποί από τη Συρία, μεταξύ των οποίων βρίσκονται και αρκετά γυναικόπαιδα, θα μεταφερθούν στο λιμάνι της Λεμεσού.