25 Σεπτεμβρίου, 2014

ΤΙ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΝΤΑΒΟΥΤΟΓΛΟΥ; ΤΙ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΣ;

 

Ο κ. Βαρθολομαίος επεσκέφθη για μια ακόμη φορά τις Μητροπόλεις της Θράκης και με ιταμότητα και προκλητικό τρόπο φεύγοντας εχθές έκανε κάποιες δηλώσεις σχετικά για τις λεγόμενες «Νέες Χώρες», που οι δηλώσεις του αυτές δεν διαφέρουν από τις δηλώσεις του πρώην Υπουργού Εξωτερικών και νυν Πρωθυπουργού της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου, όπου αυτός ομιλεί σχετικά για την Κομοτηνή ότι ανήκει στην Τουρκία, ο δε κ. Βαρθολομαίος ξαναθυμήθηκε τις «Νέες Χώρες» ξεχνώντας βέβαια αυτός και η σκοτεινή ομάδα του Φαναρίου ότι το Αυτοκέφαλο ισχύει για όλα τα μήκη και τα πλάτη ενός Έθνους.

Αυτή η αυτοπροβολή του Αρχιεπισκόπου Κωνσταντινουπόλεως Βαρθολομαίου ως «Πατριάρχη του Γένους» θυμίζει Πάπα της Ανατολής. Πολλές φορές κατά το παρελθόν είχαμε επικρίνει τους Μητροπολίτες Καλαβρύτων και Πειραιώς για τα γραφόμενά τους κατά του προσώπου του κ. Βαρθολομαίου και μόνον, όχι όμως για το Φανάρι που μερικοί σήμερα το θεωρούν σβηστό ίσως από τις ενέργειες του κ. Βαρθολομαίου. Σήμερα όμως αναρωτιέμαι μήπως έχουν δίκιο οι ως άνω Μητροπολίτες και κάποιοι άλλοι που επικρίνουν τον κ. Βαρθολομαίο; Δεν ξεχνώ βέβαια την εισπήδηση και την πλεκτάνη του κ. Βαρθολομαίου το 2010 κατά του προσώπου του νυν Αρχιεπισκόπου κ. Ιερωνύμου για να αθωώσει τον Παντελεήμονα Μπεζενίτη!, αυτός ο οποίος διαλαλεί ότι σέβεται και τηρεί τους Θείους και Ιερούς Κανόνες!!!

Πάντοτε ο κ. Βαρθολομαίος ήταν πολέμιος της Εκκλησίας της Ελλάδος και άλλων Εκκλησιών προς χάριν των συμφερόντων του, διότι έτσι τον συμβουλεύει η σκοτεινή ομάδα του Φαναρίου. Αν ανατρέξει κάποιος στην Συνέντευξη που είχε παραχωρήσει ο Αρχιεπίσκοπος Κωνσταντινουπόλεως κ. Βαρθολομαίος στον κ. Πρετεντέρη στις 16/10/2003 διαβάζοντάς την θα διαπιστώσει πόσο η «Μάνα» Εκκλησία αγαπάει την Εκκλησία της Ελλάδος, όπου είπε μεταξύ άλλων πως: η Εκκλησία της Ελλάδος φτάνει μέχρι τον Πηνειό και ότι εάν προκληθεί εις πόλεμον η φαρέτρα του είναι γεμάτη. (διαβάστε όλη την Συνέντευξη εδώ).

Θα πρέπει να καταλάβει ο κ. Βαρθολομαίος άπαξ δια παντός πως όταν φιλοξενεί κάποιος στο σπίτι του κάποιον αυτός δεν δικαιούται επ΄ ουδενί να κάνει κατάληψη. Μας θυμίζει φεύγοντας ότι η Θράκη είναι Ελληνική και αιματοβαμμένη Μακεδονία, όντως είναι αιματοβαμμένη όχι όμως από Φαναριώτες, αλλά από κάποιους Έλληνες «ξεβράκωτους» όπως τους είχε αποκαλέσει ο υποτιθέμενος Πατριάρχης του Γένους (βλέπε δήλωσή του στην Εφημερίδα Ελεύθερη Ώρα 30/10/1991).


Για να δούμε όμως εάν το Φανάρι έχει πλέον έρεισμα στην Εκκλησιαστική συνείδηση του πληρώματος των Μητροπόλεων των Ν. Χωρών κατ’ αυτόν, να ζητήσει Δημοψήφισμα στις λεγόμενες Νέες Χώρες. Δεν είναι δυνατόν ο κ. Βαρθολομαίος και 20 περί αυτόν Μητροπολίτες να θέλουν να διοικούν εν λευκώ, διότι με τις αυθαιρεσίες τους και την πολιτική τους έχουν πέσει θύματα πολλοί Αρχιερείς όπως οι: πρώην Αμερικής Ιάκωβος, ο πρώην Αμερικής Σπυρίδων, ο πρώην Ιεροσολύμων Ειρηναίος, ο πρώην Αρχιεπίσκοπος Θυατείρων και Μεγάλης Βρετανίας Μεθόδιος και άλλοι. Ας μην αναφερθούμε σήμερα και για το μέτωπο που έχει ανοίξει με το Πατριαρχείο Μόσχας.

Ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας κ. Στυλιανός στις 2 Οκτωβρίου 1987 απέστειλε δεκασέλιδο Υπόμνημα στο Οικουμενικό Πατριαρχείο όπου μεταξύ άλλων χαρακτηρίζει την κατάσταση του Οικουμενικού Πατριαρχείου «πρωτοφανή ανωμαλίαν και εκκλησιολογικήν εκτροπήν, μείζονα της οποίας δεν δύναταί τις να φαντασθή εν’ Ορθοδόξω Εκκλησία, πολύ δε μάλλον εις την θεματοφύλακα της Κανονικής τάξεως πρωτόθρονον Εκκλησία Κωνσταντινουπόλεως». Πως λοιπόν να μην κυριαρχούν μισάδελφοι, ζηλόφθονες και μνησίκακοι στο Κέντρο της Ορθοδοξίας; Αυτά έγραφε μεταξύ άλλων ο Αρχιεπίσκοπος κ. Στυλιανός.

Μετά από όλα αυτά ερωτάται ο κ. Βαρθολομαίος υπάρχει καμμία διαφορά μεταξύ των λεγομένων του κ. Νταβούτογλου και του ιδίου; Τα περαιτέρω τα αφήνουμε στην κρίση σας αγαπητοί αναγνώστες

Π. ΒΟΙΩΤΟΣ