19 Ιουλίου, 2013

ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ – ΟΙ ΠΡΟΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ – ΟΙ ΜΥΘΟΙ – Η ΑΛΗΘΕΙΑ


Κάθε φορά πού υπάρχει «κρίση» στίς σχέσεις Εκκλησίας - Κράτους καί επιδιώκεται ή επίτευξη κάποιου άλλου σκοπού, όπως γιά παράδειγμα ό αποπροσανατολισμός της Κοινής Γνώμης, ό «εκφοβισμός» του ιερού Κλήρου καί τών πιστών, ή επίδειξη ισχύος του Κράτους κ.λπ., εμφανίζεται στό προσκήνιο καί τίθεται πρός συζήτηση τό προσφιλές σέ πολλούς θέμα της «Εκκλησιαστικής Περιουσίας». Τό Ίδιο συνέβη καί εντελώς πρόσφατα, Διαβάστε όλη την αλήθεια εδώ

ΤΟ ΕΥΡΩ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΞΟΔΟ ΕΡΧΕΤΑΙ Η ΖΩΝΗ ΔΟΛΑΡΙΟΥ

 
Η Επίτροπος Δικαιοσύνης στην Κομισιόν Βίβιαν Ρέντινγκ τοποθετείται υπέρ της διάλυσης της τρόικας και της αποχώρησης του ΔΝΤ από την Ευρώπη. Η άποψη αυτή δεν είναι απαραίτητο ότι εκφράζει τους κύκλους της Καγκελαρίας στο Βερολίνο, οι οποίοι συνεχίζουν να λένε «κάθε προσφορά σε χρήμα δεκτή, από όπου και αν προέρχεται», ενώ μάλλον εκνευρίζει την Ουάσινγκτον. Ότι και αν λένε οι παράγοντες της Κομισιόν, στην ουσία πρόκειται για μια προσπάθεια της αυτοκρατορικού τύπου, ανώνυμης, ανεύθυνης αλλά πολλαπλά και ακριβά αμειβόμενης αυτής γραφειοκρατίας να διατηρηθεί στη ζωή και να κρατήσει το imperium, στο οποίο κυριαρχεί.

Κακά τα ψέματα. Η Ευρώπη του ευρώ είναι πλέον μια χαμένη υπόθεση. Οι Γερμανοί ισχυρίζονται στους οικονομικούς και χρηματοοικονομικούς τους κύκλους ότι για όλα φταίνε οι Γάλλοι, οι οποίοι, όταν διαρθρωνόταν η Ενωση, εποχή Μιτεράν στο Παρίσι, δεν άκουσαν τον Κολ, που προέτρεπε για μια πολιτική ένωση πριν από τη νομισματική, και επέμειναν στην κατάργηση του μάρκου και τη συγκρότηση του ευρώ. Οι Γάλλοι τότε, στις περίφημες συζητήσεις των 2+4 για την ενοποίηση της Γερμανίας, εκτιμούσαν, πρώτον, ότι για να ενωθεί η Δυτική με την Ανατολική Γερμανία, θα πρέπει να γίνει με ταυτόχρονη ένταξη στην Ενωση και, δεύτερον, ότι το κομβικό σημείο για τον «έλεγχο» της Γερμανίας προκειμένου να μην πέσει πάλι στην «παγίδα» της εμπόλεμης διεκδίκησης όλης της Ευρώπης ήταν η διάλυση του μάρκου.

Στη συνέχεια, όλη αυτή η λογική διαψεύσθηκε στα χρόνια μετά τον Μιτεράν, τον Κολ και τον Σμιτ, όταν η ενωμένη, «ομόσπονδη» Γερμανία βρήκε το βάθος της στη δομή του Ράιχ και κατόρθωσε στη διαδρομή από το Μάαστριχτ στη Λισαβόνα, και στη συνέχεια στη Νίκαια, να κάνει το ευρώ μάρκο και την ένωση της Ευρώπης γερμανική ενδοχώρα, με τη Γαλλία της ανεπάρκειας ως προς τις ελίτ της να έχει επιστρέψει σε καθεστώς ανάλογο του Βισί, χωρίς μάλιστα Πετέν.

Σήμερα, με τον γερμανικό «αναθεωρητισμό» και μεγαλοϊδεατισμό, κυρίαρχες παραμέτρους στην Ευρώπη, δέκα χρόνια μετά την εισροή του ευρώ στις υποθέσεις της γηραιάς ηπείρου, η Ενωση πάει… περίπατο. Είναι θέμα χρόνου η χρεοκοπία της Ιταλίας, το χρέος της αυξήθηκε κατά 60 δισ. ευρώ μέσα σε τρεις μήνες, η κατάρρευση της πιστοληπτικής ικανότητας της Γαλλίας, η μείωση των ρυθμών ανάπτυξης της ίδιας της Γερμανίας, το χάος στην Ισπανία και στην Πορτογαλία, με την Κύπρο ήδη επί της ουσίας εκτός ευρώ, αφού δεν έχει ελεύθερη κίνηση κεφαλαίων και τραπεζικό σύστημα, ή την Ελλάδα να παραμένει στο «κατώφλι» της εξόδου, με κόστος την οικονομική και κοινωνική γενοκτονία των Ελλήνων, περιμένοντας επί της ουσίας την κατάρρευση της ζώνης του ευρώ, για να διαφύγει από το απαγορευτικό αυτό νόμισμα, που καταστρέφει την οικονομία της. Ο ίδιος ο EFSF ήδη υποβαθμίζεται, ενώ οι δυνατότητες Ντράγκι αμφισβητούνται.

Η Ευρώπη χωρίς ευρώ θα είναι η επόμενη μέρα. Ιδέες όπως αυτές που κάποτε ο αντιπαθής Ράμσφελντ προέβαλε για «παλαιά» και «νέα» Ευρώπη επανέρχονται στο προσκήνιο του διεθνούς προβληματισμού. Σε μια τέτοια περίπτωση, η ηπειρωτική Ευρώπη θα παραμείνει υπό τη γερμανική επιρροή, η «νέα Ευρώπη» όμως, από την Πολωνία μέσω Βαλκανίων, που θα φτάνει μέχρι τη Μεσόγειο, κοιτάζοντας ανατολικά, θα αποτελέσει μια ιδιότυπη «ζώνη δολαρίου». Αυτό θα είναι και το μεγάλο στοίχημα για τη διεθνή ισορροπία της επόμενης μέρας. Στην Αθήνα, πολλοί θέλουν να θεωρούν την Ελλάδα μέρος της «παλαιάς Ευρώπης». Ιδιαίτερα το «γερμανοκρατούμενο» σύστημα διακυβέρνησης, που επιμένει στο ευρωμάρκο. Τα γεωπολιτικά δεδομένα όμως εντάσσουν τη χώρα στη «νέα Ευρώπη». Αποτέλεσμα όλων αυτών θα είναι οι δραματικές και δομικές πολιτικές εξελίξεις.

 


ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ελλάδα

Έντονη δυσαρέσκεια έχει προκαλέσει στην ΚΟ του ΠΑΣΟΚ η απόφαση του Π.Κουκουλόπουλου να καταψηφίσει το άρθρο 81 για τη Δημοτική Αστυνομία. Αρκετοί βουλευτές ζήτησαν ακόμα και τη διαγραφή του, ενώ άλλοι υποστηρίζουν ότι θα πρέπει να αντικατασταθεί στη θέση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου. Ο Ευ.Βενιζέλος, πάντως, δεν έχει γνωστοποιήσει τις προθέσεις, ενώ ο ίδιος ο βουλευτής Κοζάνης επέμεινε στην απόφασή του να καταψηφίσει το άρθρο, σχολιάζοντας μέσω Twitter ότι «η κρατικοποίηση της Δημοτικής Αστυνομίας είναι μεταρρύθμιση... Τουρκομπαρόκ».Την Άγκυρα επισκέπτεται, αυθημερόν, σήμερα, Παρασκευή ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος, ύστερα από πρόσκληση του Τούρκου ομολόγου του, Αχμέτ Νταβούτογλου.

Ακόμη μια δύσκολη συνεδρίαση αναμένεται στην Ολομέλεια της Βουλής, καθώς στις 10:00 σήμερα, Παρασκευή, αρχίζει η συζήτηση για το νομοσχέδιο για τη ΝΕΡΙΤ. Η συζήτηση θα διεξαχθεί στη σκιά της αντιπαράθεσης για το μέλλον των εργαζομένων της ΕΡΤ και των αντιδράσεων για τη λειτουργία της ΔΤ. «Σημάδι στήριξης των ΗΠΑ προς την Ελλάδα» αποτελεί η επίσκεψη του πρωθυπουργού Αντ.Σαμαρά στην Ουάσιγκτον, τονίζει ο διευθυντής του ιδρύματος «Brookings» Ουίλιαμ Ανθόλις. Σε συνέντευξη που παραχώρησε στη Φωνή της Αμερικής, λίγο μετά την αναχώρηση του Β.Σόιμπλε από την Αθήνα και εν όψει και της επίσκεψης του υπουργού Οικονομικών των ΗΠΑ την Κυριακή, ο κ. Ανθόλις σημείωσε πως οι ΗΠΑ θεωρούν την Ελλάδα «σημαντικό εταίρο και σύμμαχο χώρα», ενώ σε ό,τι αφορά τις συζητήσεις που θα διεξαχθούν τόνισε ότι στο επίκεντρο τίθεται η ανάπτυξη.

Θέμα πολιτικής βούλησης και όχι διαδικασίας είναι η επίλυση του προβλήματος που αναφέρεται στην ονομασία της ΠΓΔΜ, επισημαίνει ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, απαντώντας σε επιστολή του ομολόγου του Νίκολα Γκρούεφσκι, στις 27 Ιουνίου, με την οποία υποβάλλεται πρόταση σύστασης ενός νέου μηχανισμού αναζήτησης της λύσης.

Κόσμος

Ελεύθερος αφέθηκε μία ημέρα μετά την καταδίκη του ο πολέμιος του Κρεμλίνου Αλεξέι Ναβάλνι, καθώς το δικαστήριο δέχθηκε την εισήγηση της εισαγγελίας να τον αφήσει μέχρι να εκδικαστεί η έφεσή του. Την καταδίκη του σε φυλάκιση με την κατηγορία της υπεξαιρέσης είχαν επικρίνει δριμύτατα ξένες κυβερνήσεις. Το κύμα καύσωνα που κρατά σχεδόν μία εβδομάδα στη Βρετανία εκτιμάται ότι ευθύνεται για το θάνατο εκατοντάδων ανθρώπων, κυρίως ηλικιωμένων, σε όλη την επικράτεια. Τα περισσότερα προβλήματα εντοπίζονται στην Ουαλία, όπου τις περασμένες ημέρες καταγράφεται ασυνήθιστα μεγάλος αριθμός ιατρικών περιστατικών. Η μετεωρολογική υπηρεσία προειδοποιεί ότι οι υψηλές θερμοκρασίες θα συνεχιστούν και τις επόμενες ημέρες.

Φωτογραφίες που δεν είχαν δοθεί μέχρι στιγμής στη δημοσιότητα από την αιματηρή καταδίωξη των αδερφών Τσαρνάεφ έδωσε αστυνομικός της Βοστώνης σε περιοδικό της πόλης, λέγοντας πως κίνητρό του ήταν η αγανάκτηση για το εξώφυλλο του Rolling Stone με τον βομβιστή. Ο αστυνομικός φέρεται να απαλλάχθηκε προσωρινά από τα καθήκοντά του μετά τη δημοσίευση των φωτογραφίων. Το Ντιτρόιτ, σύμβολο κάποτε της αμερικανικής οικονομικής ισχύος, έγινε ο μεγαλύτερος δήμος στην ιστορία των ΗΠΑ που κηρύσσει πτώχευση υπό το βάρος του τεράστιου χρέους του στα κόκκινα ταμεία του. Το «κανόνι» ήταν η τελευταία λύση μετά την αποτυχία των δημοτικών αρχών να καταλήξουν σε συμφωνία με τους πιστωτές του δήμου για εθελοντική αναδιάρθρωση του χρέους του, και η κίνηση αποσκοπεί στο να τους πιέσει να αποδεχθούν να αποπληρωθούν απομειωμένες οι απαιτήσεις τους.

Με την πίεση από το σκάνδαλο των ταμείων του κυβερνώντος Λαϊκού Κόμματος να ενισχύεται, στο σκηνικό της πολιτικής αναταραχής έρχονται να προστεθούν οι συγκρούσεις διαδηλωτών με την αστυνομία σε συγκέντρωση μπροστά από την έδρα του κόμματος του Ραχόι για την υπόθεση Μπάρθενας. Ανάλογη διαδήλωση και στη Βαρκελώνη, μικρότερες συγκεντρώσεις και σε άλλες πόλεις ενώ η πρόκληση της αντιπολίτευσης να δώσει εξηγήσεις ο Ραχόι ή να αντιμετωπίσει πρόταση μομφής παραμένει στο τραπέζι.

Οικονομία

Πρόταση για συγχώνευση μεγάλου αριθμού Συνεργατικών Πιστωτικών Ιδρυμάτων, επεξεργάζονται η κυπριακή κυβέρνηση, η τρόικα και η Κεντρική Συνεργατική Τράπεζα. Η τρόικα φέρεται να δείχνει εμπιστοσύνη στον Συνεργατισμό, θεωρώντας την ως δύναμη που μπορεί να επανεκκινήσει την οικονομία της Κύπρου. Μιλώντας στη δημόσια κυπριακή τηλεόραση ο πρόεδρος της Παγκύπριας Συνεργατικής Συνομοσπονδίας, Ανδρέας Μουσκάλης είπε ότι συζητείται πρόταση για μείωση των Συνεργατικών Πιστωτικών Ιδρυμάτων σε 18, από τα 93 που λειτουργούν σήμερα.

Το ενδεχόμενο χορήγησης άδειας λειτουργίας στην Ελλάδα του γερμανικού τραπεζικού ομίλου Sparkassen εξετάζει το υπουργείο Οικονομικών σε συνεργασία με την Τράπεζα της Ελλάδος. Ο Όμιλος Sparkassen θα μπορεί χορηγεί δάνεια με επιτόκιο πολύ πιο ανταγωνιστικό από αυτό των ελληνικών εμπορικών τραπεζών (ύψους περίπου 3,5%) υπό την προϋπόθεση ότι θα λαμβάνει ως ενέχυρο μεγάλης αξίας περιουσιακά στοιχεία ιδιωτών, επιχειρήσεων και ΟΤΑ τα οποία θα υπερκαλύπτουν έως και κατά 150% περίπου την αξία του κάθε δανείου. Οι προοπτικές της παγκόσμιας ανάπτυξης και ειδικά οι εξελίξεις στην Ευρωζώνη και στην Κίνα θα βρεθούν σήμερα Παρασκευή στο επίκεντρο της Συνόδου των υπουργών Οικονομικών και των κεντρικών τραπεζιτών της Ομάδας των Είκοσι (G20) στην Μόσχα.

Αθλητισμός

Σαφές προβάδισμα πρόκρισης πήρε η Ανόρθωση που επικράτησε εύκολα με 3-0 της Γκέλφε στο πρώτο παιχνίδι των δύο ομάδων για το δεύτερο γύρο των προκριματικών του Europa League. Η κυπριακή ομάδα προηγήθηκε των Σουηδών στο 12' με πέναλτι του Γκαρσία, στο 32' ο Κολαούτι έκανε το 2-0, ενώ το τελικό 3-0 διαμόρφωσε ο ίδιος παίκτης στο 84'. Η Ομόνοια πήρε το πάνω χέρι στην υπόθεση πρόκριση αφού απέσπασε ισοπαλία με 1-1 από την Άστρα Γκιόργκιου στη Ρουμανία, με τον Ζοάο Πάουλο να απαντά στο 66' στο γκολ του Τεμπό από το 8'.

Τελευταία ημέρα παραμονής στην Αυστρία για την αποστολή του ΠΑΟΚ που ολοκλήρωσε μετά από 16 ημέρες το πρώτο μέρος της προετοιμασίας, με τον Κώστα Κατσουράνη να παίρνει το μικρόφωνο και να κάνει το δικό του σόου μπροστά στην κάμερα του «PAOK TV».Η Ξάνθη ηττήθηκε εντός έδρας από την Βορειοϊρλανδική Λίνφιλντ με 1-0 στον πρώτο αγώνα των δύο ομάδων για τον Β΄ προκριματικό γύρο του Europa League. Η Ελληνική ομάδα πλέον χρειάζεται ένα «θαύμα» στην ρεβάνς που θα διεξαχθεί στο Μπέλφαστ στις 25/7 για να πάρει την πρόκριση στην επόμενη φάση. Το μοναδικό τέρμα της αναμέτρησης σημείωσε ο Μπερνς στο 25'.



Η ΑΠΟΔΟΜΗΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

 
Μετά την διάλυση του στρατεύματος, την επίθεση κατά της δημοτικής αστυνομίας, τις εκδιώξεις δασκάλων, ήλθε - φαίνεται - τώρα και η σειρά των θρησκευτικών διωγμών ώστε να συμβεί το κατά τας γραφάς προβλεφθέν ότι δηλαδή όση αποδόμηση του κράτους έχει ήδη γίνει δεν αρκεί αλλά πρέπει να διαλυθούν όλοι οι παραδοσιακοί πυλώνες του πολιτισμού μας γιατί το ζητεί ο κ. Τόμσεν και, ως συνήθως, δεν βλέπει κανένα πρόβλημα ο Υπουργός μας Οικονομικών! Γιατί όλα αυτά; Μα γιατί λεφτά δεν υπάρχουν ή έτσι τουλάχιστο μας λένε. Πιο ακριβές θα ήταν να λεχθεί ότι δεν υπάρχουν λεφτά για μερικούς αλλά υπάρχουν για άλλους πιο… χρήσιμους στην χώρα μας.

Π.χ. δανεικά λεφτά για τους τραπεζίτες πάντα βρίσκονται. Λεφτά για του απειράριθμους συμβούλους που με αναμφισβήτητα προσόντα διορίζονται ως σύμβουλοί Υπουργών, του Εθνικού Θεάτρου, της Επιτροπής Iδιωτικοποιήσεων υπάρχουν. Για τον κ. Παπουτσή θέση κατάλληλη στις ικανότητες του βρέθηκε αμέσως. Προσθέσατε τα γκόλντεν μπόυς και γκερλς (μερικές όχι και τόσο νέες αλλά έμπειρες διπλό ή και τριτοθεσίτες), που κυβερνήσεις όλων των χρωμάτων διορίζουν σε καλοπληρωμένες θέσεις συμβούλων, και σχηματίζετε μια εικόνα της επικρατούσας διαφάνειας και αξιοκρατίας.

Φαίνεται ότι σ’ ένα ευνομούμενο κράτος όλοι οι ανωτέρω σαφώς προηγούνται ενός πτωχού ιερέως, ενός υποτιμημένου δάσκαλου, ή του υποβιβασμένου κοινωνικά στρατηγού. Αλλά ο τελών με τόσο κέφι αυτές της τελευταίες ανθρωποθυσίες Υπουργός των Οικονομικών προφανώς - και εν αντιθέσει με τον νέο και εξυπνότερο (ή πονηρότερο) συνάδελφο του εδικό στα περί Αναπτύξεως - δεν χάνει ύπνο για πενταροδεκάρες χάριν μερικών παπάδων.

Αντιθέτως, ως γνήσιος ανανεωτής δημόσιος υπάλληλος, ο Υπουργός των Οικονομικών βρίσκει χρήματα και για μουσεία, ιδίως αν κατά σύμπτωση έχουν συγγενείς, ιδεατά διανεμημένους μεταξύ των κομμάτων που έχουν το αποκλειστικό δικαίωμα να μας κυβερνούν. Πρόσφατα εκατομμύρια επίσης βρέθηκαν για να σωθεί το Μέγαρο Μουσικής στο οποίο ήδη του έχουν χαρισθεί τα ουκ ολίγα που χρωστούσε στο κράτος. Εξαίρετο το έργο του Μεγάρου, αλλά όταν πεινάνε άνθρωποι και τα νοσοκομεία δεν έχουν φάρμακα, δικαιούται ένας χώρος μουσικής τέτοια προτεραιότητα;

Λεφτά για να κτισθεί τζαμί το κράτος επίσης δίδει άφθονα μια και η Σαουδική Αραβία ό,τι λίγα είχε να δώσει - 2 δισ. δολάρια - τα έδωσε πρόσφατα στον ‘δημοκρατικό στρατό’ της Αιγύπτου και δεν μπορούσε και αυτή να τσοντάρει. Και τον ραγιαδισμό του ο Θεσσαλονικιός πολίτης σύντομα θα τον δείξει χάρη στην γενναιοδωρία του Δημάρχου του προς τον «Αχμέτ τον Πορθητή της Θράκης» μια και τα άφθονα χρήματα του δήμου του σύντομα θα διατεθούν ώστε ο Μωαμεθανός γείτονας να προσευχηθεί στην πόλη που προ μόλις προ εκατό ετών απελευθέρωσε του Αετού ο Γιός και πραγματικός Εθνάρχης της χώρας -ο Ελευθέριος Βενιζέλος- σε μια συμμαχία του ‘παλιού’ και του ‘νέου’ κόσμου που δυστυχώς δεν άντεξε για πολύ στην χώρα μας.

Με τέτοια απλοχεριά λοιπόν γιατί να ασχολείται κανείς με τους παπάδες; Την ζάπλουτη – που όπως την μας την παρουσιάζουν - εκκλησία που όχι μόνο σώζει ψυχές, συμπαρίσταται ποικιλοτρόπως σε αδύνατους, και καθημερινά τρέφει χιλιάδες που πεινάνε. Την εκκλησία που κράτησε τον Ελληνισμό ζωντανό επί τουρκοκρατίας ώστε οι σημερινοί κυβερνώντες την χώρα μας να δώσουν τον θαλάσσιο πλούτο μας στους γείτονες ξεπλύνοντας έτσι το θράσος των προγόνων μας να κατατροπώσουν το υπέρτερο Οθωμανικό Ναυτικό στους Βαλκανικούς Πολέμους. Αυτός δεν είναι ό τρόπος να μιλάς για την κυβέρνηση που νοιάζεται για τους ανέργους και συνέχεια επαινείται από την προστάτιδα Άγγελό της χώρας που, όχι τυχαία, η μοίρα μας την ονόμασε Άγγελα. Διαφωνώ.

Αλλά γιατί χάνω το χρόνο μου να είμαι τόσο αγνώμων για τις προσπάθειες που επί χρόνια κατέβαλαν οι κκ. Σημίτης, Καραμανλής, Γιώργος Παπανδρέου (με την αμέριστο και αφοσιωμένη βοήθεια του κυρίου Βενιζέλου και, παρασκηνιακά, και αργότερα και ωs Πρωθυπουργός, του κυρίου Παπαδήμου) τώρα, ενισχυμένες ακόμη περισσότερο από το ομοιογενές υπουργικό επιτελείο το Κυρίου Σαμαρά. Θα ακούσουν όλοι αυτοί άραγε την φωνή της λογικής που συμπίπτει με αυτή των πρώην ψηφοφόρων της προδομένης κεντροδεξιάς;

Σε τέτοιους κυβερνήτες η μόνη γλώσσα που αρμόζει είναι είτε της υποταγής είτε του μαχητή του πεζοδρομίου. Η φωνή του απλού προφήτη που τους ειδοποιεί καθημερινά ότι ο λαός στρίβει προς ακραίες πολιτικές θέσεις γιατί οι κυβερνώντες τους έχουν ‘φλομώσει’ με το Γκρεκοσακσές δεν φτάνει στις βίλες του Πόρτο Χέλι, ή στις θαλαμηγούς που αρμενίζουν στο Ελληνικότατο Αιγαίο.

Αλλά και να έφτανε ο απόηχος της πτώχειας και ψυχικής μαυρίλας του Έλληνα στα αυτιά των κυβερνώντων κανέναν δεν θα συγκινούσε. Γιατί οι κυβερνώντες δεν νοιάζονται για την πείνα, την ανεργία, τις αυξανόμενες αυτοκτονίες, γιατί πιστεύουν πως με το κουμουνιστικό ταλέντο που διαθέτουν στα γραφεία τους θα χειρισθούν μια μέρα επικοινωνιακά, με δυσφημήσεις και παραπληροφόρηση, τον ανόητο λαό για να τον ξαναφέρουν στο μαντρί της ΝΔ και του φίλου ΠΑΣΟΚ που κατέστρεψε – άκουσον άκουσον - ο χαρισματικός και μορφωμένος ιδρυτής του αλλά ‘ξανάνιωσε’ ο τρίτος στη σειρά αρχηγός του.

Λοιπόν, εδώ που φτάσαμε η επαναστατική μόνο γλώσσα μετράει. Αλλά οι επαναστάσεις κοστίζουν αίμα και καταστρέφουν οικονομίες. Ιστορικά αυτός που πληρώνει το λογαριασμό είναι συνήθως ο ‘μικρός’ για αυτό κανείς εχέφρων δεν τις συνιστά. Αλλά πως μπορεί ο πεινασμένος, ο εγκαταλελειμμένος, ο άπελπις να αντιδράσει με αγχίνοια όταν ξέρει ότι οι φίλοι του, ξένοι και εγχώριοι, τον οδήγησαν ήδη στην οικονομική δουλοπαροικία και όπου να είναι ακολουθεί και η παράδοση του πλούτου μας και της εθνικής κυριαρχίας στον γείτονα που του ανοίγουμε τις πύλες της Θεσσαλονίκης στις αρχές Αυγούστου.

Αν στα ανωτέρω προσθέσουν όσοι τα καταλαβαίνουν τα τραγικά δημογραφικά δεδομένα του πληθυσμού μας θα καταλάβουν ότι ο ξεσχισμένος κοινωνικός ιστός δεν θα αντέξει ακόμη για πολύ. Ποιος θα προλάβει να τον μπαλώσει; Σε μένα τουλάχιστον κανένα από τα παλιά πολιτικά ονόματα δεν είναι προφανές. Ελπίζω όμως ότι αυτοί που συνεχώς συνωμοτούν - Έλληνες και ξένοι – για διάδοχη κατάσταση θα βρούνε τον Έλληνα που οραματίζεται μια Ελλάδα όπου ΟΛΟΙ οι Έλληνες έχουν θέσει υπό τον ήλιο και ΚΑΝΕΝΑΣ δεν περισσεύει.
 

ΚΑΠΟΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΔΕΝ ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΠΟΤΕ...

Aνεξήγητα προκλητικός κατά των βουλευτών του Λαϊκού Συνδέσμου-Χρυσή Αυγή εμφανίστηκε σήμερα στην Ολομέλεια του Κοινοβουλίου ο βουλευτής Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ Θανάσης Πετράκος, ο οποίος προέβη στην εκτός τόπου και χρόνου δήθεν καταγγελία ότι «οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής χρησιμοποιούν τα τηλέφωνα των γραφείων τους στο Κοινοβούλιο προκειμένου να εκφοβίσουν πολίτες που θα ήθελαν να συμμετάσχουν στην αντιφασιστική εκδήλωση που διοργανώνει ο ΣΥΡΙΖΑ στην Καλαμάτα ώστε να μην πραγματοποιηθεί εκεί το καλοκαιρινό καμπ της Χρυσής Αυγής»!

Έτσι, την ώρα που ο πραγματικός εχθρός, ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας που έχει βάψει τα χέρια του μ ε το αίμα χιλιάδων Ελλήνων που αυτοκτόνησαν, ο ηγεμόνας της "αποικίας χρέους", όπως πολύ σωστά είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Α.Τσίπρας, βρισκόταν στην Αθήνα, οι βουλευτές του κόμματος αντί να ασχοληθούν με τη επίσκεψη, προτίμησαν να δημιουργήσουν εμφυλιοπολεμικό κλίμα μέσα στην αίθουσα του Κοινοβουλίου.

Μια κατηγορία που από μόνη της είναι γελοία αφού και ο πλέον κακόπιστος κατά της Χρυσής Αυγής δεν θα μπορούσε να πιστέψει ότι εξαπολύονται... τηλεφωνικές απειλές μέσα από την Βουλή από ένα κόμμα προς Έλληνες πολίτες. Λίγα λεπτά αργότερα, στο βήμα ανέβηκε ο επίσης βουλευτής Μεσσηνίας της Χρυσής Αυγής, Δημήτρης Κουκούτσης που ανέλαβε να απαντήσει στην καταγγελία και διατύπωσε τις αντιδράσεις του για την πιστότητα των καταγγελιών αφού όπως είπε: «Πώς να πιστέψει κανείς ότι ο ΣΥΡΙΖΑ λέει αλήθειες όταν έχει μέλη που είναι είναι κουκουλοφόροι που καίνε την Αθήνα και βρίσκονται πίσω από τον ιστότοπο Indymedia» είπε χαρακτηριστικά ο Κουτσούκος.

«Δεν έχετε να κάνετε με ακροδεξιούλα. Πάρτε το χαμπάρι, εμείς δεν χαριζόμαστε!», απείλησε ο χρυσαυγίτης βουλευτής και πρόσθεσε: «Και επειδή κάποιος στην Καλαμάτα που φώναζε "ΕΑΜ, ΕΛΛΑΣ, Μελιγαλάς" εμείς σας απαντάμε: "Στο Βίτσι και το Γράμμο σας βάζαμε στην άμμο"» είπε και πετάχθηκε τότε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Βαγγέλης Διαμαντόπουλος που είχε μιλήσει για "τα γουναράδικα του Άρη Βελουχιώτη"  από τα έδρανα προκάλεσε την αντίδραση του βουλευτή της Χρυσής Αυγής. «Είπατε κάτι κ.Διαμαντόπουλε; Για ξαναπείτε μου. Να μου το πείτε έξω γιατί δεν σας ακούω», του είπε, προκαλώντας την αντίδραση άλλων βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ. 

«Ήσυχα κουμουνιστές», φώναξε ο χρυσαυγίτης και στην αντίδραση από την πλευρά του ΚΚΕ πια, εκείνος απάντησε: «Συγγνώμη έκανα λάθος, σας τιμώ εσάς, αυτοί δεν είναι κομμουνιστές, είναι γιαλαντζί». Η ένταση μεταφέρθηκε ωστόσο, εκτός Ολομέλειας, με τους βουλευτές της Χρυσής Αυγής να αποχωρούν διαμαρτυρόμενοι για τις συκοφαντίες, όπως έλεγαν χαρακτηριστικά, του ΣΥΡΙΖΑ. Μάλιστα ζήτησαν να δοθούν στην δημοσιότητα από τον ΣΥΡΙΖΑ τα τηλέφωνα της Βουλής και τα ονόματα των πολιτών που "εκφοβίστηκαν" από τα στελέχη του Λαϊκού Συνδέσμου για να διαπιστωθεί ποιος λέει την αλήθεια.

Γενικά, εσχάτως παρατηρείται ένταση των επιθέσεων κατά του Λαϊκού Συνδέσμου από όλα τα κόμματα του "συνταγματικού τόξου" κάτι που αναμένεται να ενταθεί το επόμενο χρονικό διάστημα, καθώς όλες οι δημοσκοπήσεις δείχνουν το κόμμα να κερδίζει ένα ποσοστό άνω του 14% και περί τις 50 έδρες...

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

Γεγονότα

1826: Ο Καραϊσκάκης γίνεται στρατάρχης της Ρούμελης.

1870: Η Γαλλία κηρύσσει τον πόλεμο στην Πρωσία. Είναι η αρχή μιας μακράς αλυσίδας πολέμων ανάμεσα στη Γαλλία και τη Γερμανία με έπαθλο τις περιοχές Αλσατίας και Λορένης και επακόλουθο τους παγκόσμιους πολέμους του 20ου αιώνα.

1924: Η κυβέρνηση του Αλέξανδρου Παπαναστασίου καταψηφίζεται στη Βουλή και παραιτείται.

1941: Ο Ουίνστον Τσόρτσιλ καθιερώνει το σήμα της νίκης με υψωμένα τα δύο δάχτυλα του χεριού, σχηματίζοντας το γράμμα V της λέξης Victory.

1979: Το μαρξιστικό κίνημα των Σαντινίστας καταλαμβάνει την εξουσία στη Νικαράγουα.

1980: Αρχίζουν στη Μόσχα οι 22οι Ολυμπιακοί Αγώνες, με περισσότερα από 45 έθνη να τους μποϊκοτάρουν ως διαμαρτυρία για την εισβολή της Σοβιετικής Ένωσης στο Αφγανιστάν.

 Γεννήσεις

 1834: Εντγκάρ Ντεγκά, γάλλος ιμπρεσιονιστής ζωγράφος.

 1947: Μπράιαν Μέι, άγγλος μουσικός, ο κιθαρίστας των Queen.

 Θάνατοι

 1374: Φραντσέσκο Πετράρκα, εθνικός ποιητής της Ιταλίας, γνωστότερος στην Ελλάδα ως Πετράρχης.

 1969: Στρατής Μυριβήλης, φιλολογικό ψευδώνυμο του Μιχαήλ Σταματόπουλου, μυθιστοριογράφος και διηγηματογράφος.