21 Μαΐου, 2013

ΣΤΟ ΝΑΟ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΚΑΙ ΕΛΕΝΗΣ ΣΤΟ ΜΠΡΟΥΚΛΙΝ Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΙΕΡΩΝΥΜΟΣ

Στον εορτάζοντα Καθεδρικό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στο Μπρούκλιν της Νέας Υόρκης προεξάρχει Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος, μέσα στο πλαίσιο της επίσκεψής του στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Ο Προκαθήμενος της Εκκλησίας της Ελλάδος θα παρακαθήσει στη συνέχεια σε γεύμα προς τιμή του, που θα παραθέσει η ομώνυμη κοινότητα, η οποία φέτος γιορτάζει τα 100χρονα της. Το απόγευμα (τοπική ώρα), ο κ. Ιερώνυμος θα επισκεφθεί το "Σημείο Μηδέν" των τρομοκρατικών επιθέσεων της 11ης Σεπτεμβρίου 2001 και το χώρο όπου θα αναγερθεί η εκκλησία του Αγίου Νικολάου που είχε καταστραφεί ολοσχερώς από την πτώση των δίδυμων πύργων του Παγκόσμιου Κέντρου Εμπορίου, στο Νότιο Μανχάταν.

Κατά τη διάρκεια της χθεσινής επίσκεψής του στον Καθεδρικό Ναό και το σχολείο της ομώνυμης κοινότητας του Αγίου Δημητρίου στην Αστόρια, ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος παρέλαβε επιταγή πέντε χιλιάδων δολαρίων από τους μαθητές του σχολείου για τις ανάγκες παιδιών στην Ελλάδα.

Ο κ. Ιερώνυμος, ευχαριστώντας τα Ελληνόπουλα της Αμερικής για τις συγκινητικές τους ενέργειες, ανέφερε, ότι το ποσό θα διατεθεί σ' ένα νηπιαγωγείο το οποίο λειτουργούσε σε βιομηχανική περιοχή της Αττικής, αλλά είχε κλείσει λόγω του προβλήματος της ανεργίας και τώρα ξαναλειτουργεί με δυσκολίες, με πρωτοβουλία ατόμων και φορέων. Επίσης, διαβεβαίωσε, ότι η Εκκλησία της Ελλάδος θα συνεχίσει να βρίσκεται στο πλευρό των παιδιών και των οικογενειών τους που πλήττονται από την οικονομική κρίση.

Την Κυριακή, μετά τη Θεία Λειτουργία στον Καθεδρικό Ναό της Αγίας Τριάδας στο Μανχάταν, ο αρχιεπίσκοπος Αμερικής Δημήτριος, παρέδωσε στον αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο επιταγή εκατό χιλιάδων δολαρίων, ως "ένα πρώτο μέρος, ειδικά για τα παιδιά της Ελλάδας", όπως είπε.

Κατά την επίσκεψή του στο σχολείο του Αγίου Δημητρίου, όπου λειτουργεί το μοναδικό ελληνικό λύκειο στην Αμερική, ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος μετά την παρουσίαση του "αξιόλογου και υποδειγματικού σε περιεχόμενο και νοήματα" πολιτιστικού προγράμματος από τους μαθητές του σχολείου, επανέλαβε ότι "η πατρίδα μας βρίσκεται σε δύσκολες στιγμές, αλλά με θαυμαστό τρόπο θα ξεπεράσουμε και αυτή την κρίση".

Αναφερόμενος στην Ομογένεια και στον αγώνα που δίνει για την Ορθοδοξία και τον Ελληνισμό, ο κ. Ιερώνυμος επεσήμανε, ότι "κανείς δεν μπορεί να κόψει τις ρίζες του Ελληνισμού" και "η ομορφιά του ελληνικού πνεύματος έχει ψυχή", υπογραμμίζοντας ιδιαίτερα, ότι η Ακρόπολη και η Αγία Σοφία, όπως απεικονίζονται σε ζωγραφιές στην πολιτιστική αίθουσα του σχολείου, "περικλείνουν όλη μας τη ζωή".

Για το "διαχρονικό συμβολισμό" του Παρθενώνα και της Αγίας Σοφίας έκανε λόγο και ο αρχιεπίσκοπος Δημήτριος, ο οποίος παρουσίασε τον αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο. Και οι δυο τους επαίνεσαν και συνεχάρησαν τους μαθητές, τους καθηγητές και δασκάλους, τους γονείς και τα στελέχη της κοινότητας για το "αξιέπαινο έργο" που επιτελούν με σκοπό να διαιωνιστεί η ελληνική γλώσσα και κληρονομιά στην Αμερική, ενώ για την ιστορία της κοινότητας μίλησε συνοπτικά ο πρώην πρόεδρός της και πρόεδρος της σχολικής επιτροπής, Νίκος Ανδριώτης.

Τόσο στην επίσκεψή του στην κοινότητα και στο σχολείο του Αγίου Δημητρίου, όσο και σε άλλα σχολεία, ιδρύματα και ναούς της Ομογένειας, ο κ. Ιερώνυμος εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς τον οικουμενικό πατριάρχη Βαρθολομαίο και προς τον αρχιεπίσκοπο Αμερικής Δημήτριο για την ευκαιρία που του πρόσφεραν να δει και να θαυμάσει τη "ζωντανή μαρτυρία που έκτισαν οι μετανάστες, διατηρώντας και δημιουργώντας ιστορία, πολιτισμό και παράδοση", όπως χαρακτηριστικά τόνισε.


ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΑΓΑΠΗΣ ΚΑΙ ΣΕΒΑΣΜΟΥ ΣΤΟΝ ΦΙΛΟ ΜΑΚΑΡΙΣΤΟ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ ΚΑΙ ΑΓΙΟΥ ΒΛΑΣΙΟΥ ΚΥΡΟ ΝΙΚΟΔΗΜΟ ΓΙΑ ΤΑ ΔΕΚΑΟΚΤΩ ΕΤΗ ΤΗΣ ΕΚΔΗΜΙΑΣ ΤΟΥ.

25 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 1995. † 21 ΜΑΪΟΥ 1995

Θλίψη κατέλαβε ημάς την 21ην Μαΐου το 1995 άμα τω άκούσματι της έκδημίας του σεπτού 'Ιεράρχου καί σεβαστού φίλου Κυρού Νικοδήμου. Ο σεβαστός 'Ιεράρχης έπορεύθη τήν μακαρίαν όδόν, εγκατέλειψε τόν παρόντα κόσμον καί όδευσε προς τόν αιώνιον. Εγκατέλειψε τήν παροικίαν καί μεθίσταται πρός τήν μονιμότητα της αιωνίου καί ατελευτήτου ζωής. Μεθίσταται πρός τόν τόπον, τόν όποιον ήτοίμασεν διά τής καλής εκλογής τρόπου ζωής του έν τή παρούση.

Ηγάπησε τόν Θεόν καί εξέλεξε τήν μακαρίαν ζωήν των μοναχών, διηκόνησεν ωσαύτως τήν 'Εκκλησίαν έν τω ιερώ κλήρω της Ιεράς Μητροπόλεως Θηβών και Λεβαδείας ως Ιεροκύρηξ και κατόπιν ως Πρωτοσύγκελος επί 20 συναπτά έτη πιστώς, καί ώδήγησε πολλάς ψυχάς εις νομάς σωτηρίους. Η άγάπη του εις τό μοναχικόν ιδεώδες, ή αρετή του καί ή αγάπη του διά τά πνευματικά του παιδιά ήτο μεγίστης σημασίας προτέρημά του.

Δι΄ ό καί ό Θεός τόν έτίμησε μέ τό ύψιστον 'Αρχιερατικόν αξίωμα, διά νά έπισκοπεύη πλέον ύψηλότερον καί εις μεγαλυτέραν ακτίνα, τά λογικά πρόβατα τής μάνδρας του Χριστού της Ιεράς Μητροπόλεως Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου. Άλλ' αί βουλαί του Θεού ανεξερεύνητοι! Ούτως ώρισεν ό όριοθετών τήν ζωήν Κύριος! 'Η 21η Μαΐου 1995 εορτή των Αγίων Ισαποστόλων Κωνσταντίνου και Ελένης ήτο ή ορισθείσα ύπό του Θεού διά τό αίώνιον ταξίδιόν του.

Ο σπόρος του Χριστού κάρπισε στήν αγαθή ψυχή του Νικοδήμου. 'Η σπουδή του δεν ήταν απαραίτητη γιά νά σταλάξη τήν πίστη μέσα του. Ο Χριστός μας δέν αποζήτησε τούς σοφούς νά πάνε κοντά του, μά τά παιδιά. Ζούσε τήν πίστη καί ήταν γενναίος συμμαχητής υπέρ τής Όρθοδοξίας. 'Ο θάνατος είναι αναπόφευκτος. Μά, όποιος εργάσθηκε τό Αγαθό, πλησιάζοντας τόν θάνατο, πλησιάζει ότι πιό μυστηριακό καί ωραίο υπάρχει.

Εκεί, βρίσκει τόν "Στέφανο" πού έκέρδισε μέ ολόκληρη τή ζωή του. Στην μνήμη μας πάντως θα παραμείνουν ανεξίτηλες οι αρετές του μακαριστού Ναυπάκτου Κυρού Νικοδήμου, η αγάπη του προς όλους, το πνεύμα της ενότητας, η ταπείνωση, η συγκατάβαση και τέλος η σοφία και η σύνεση.

"Ας είναι αιωνία του ή μνήμη.

Voiotosp.blogspot.com (21/5/2013)

Για να διαβάσετε όλο το Αφιέρωμα κάντε κλικ εδώ



ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ελλάδα

Δεκτός από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια θα γίνει το μεσημέρι της Τρίτης (14:30) στο Προεδρικό Μέγαρο ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς. Ο πρωθυπουργός θα ενημερώσει τον κ. Παπούλια για τα αποτελέσματα των επισκέψεών του στην Κίνα και το Αζερμπαϊτζάν, καθώς και για την πορεία του κυβερνητικού έργου.Εκτενή αναφορά στη Χρυσή Αυγή κάνει το Στέιτ Ντιπάρτμεντ στην ετήσια έκθεσή του για τις θρησκευτικές ελευθερίες, που δόθηκε στη δημοσιότητα τη Δευτέρα. Οι συγγραφείς της έκθεσης αναφερόμενοι στη Χρυσή Αυγή τη χαρακτηρίζουν «ανοικτά αντισημιτική και ξενοφοβική πολιτική παράταξη», που με τη στάση της δίνει ευκαιρία για κατασυκοφάντηση της Ελλάδας σε διεθνές επίπεδο. Στην έκθεση τονίζεται ότι ο αντισημιτισμός έχει σημειώσει αύξηση μετά την είσοδο της Χρυσής Αυγής στη Βουλή.

Νέο γύρο κινητοποιήσεων ξεκινούν από σήμερα, Τρίτη, οι γιατροί και οι εργαζόμενοι στο ΕΣΥ. Οι νοσοκομειακοί γιατροί Αθήνας-Πειραιά πραγματοποιούν τετράωρη στάση εργασίας, ενώ την Πέμπτη θα πραγματοποιηθεί συλλαλητήριο στην Αθήνα. Πανελλαδική απεργία προγραμματίζεται για τις 7 Ιουνίου.H Ελλάδα μπορεί να γίνει η πύλη της Κίνας στην Ευρώπη και της Ευρώπης στην Κίνα, καθώς αυτό το γεγονός στηρίζεται και από τη γεωγραφική της θέση, δήλωσε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς σε εκδήλωση με αφορμή την ημέρα του Εμπορικού Ναυτικού και της Ευρωπαϊκής Ημέρας Θάλασσας, η οποία διοργανώθηκε από το Ναυτικό Επιμελητήριο της Ελλάδος και την Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών.Με ενός λεπτού σιγή, το ελληνικό Κοινοβούλιο τίμησε την μνήμη των Ποντίων Ελλήνων που έπεσαν θύματα της γενοκτονίας που τους επεφύλαξε το κεμαλικό καθεστώς. Στην ειδική συνεδρίαση της Ολομέλειας της Βουλής για την 19η Μαΐου, ημέρα μνήμης για τα θύματα της γενοκτονίας, πάνδημη υπήρξε η αποδοχή του αιτήματος του ποντιακού κινήματος, για διεθνοποίηση του αγώνα του, προκειμένου να αναγνωριστεί η γενοκτονία από το τουρκικό κράτος.

Κόσμος

Ισχυρή σεισμική δόνηση μεγέθους 6 βαθμών σημειώθηκε ανοικτά της χερσονήσου Καμτσάτκα, ανακοίνωσε το αμερικανικό γεωλογικό ινστιτούτο. Ο σεισμός σημειώθηκε σε βάθος 37 χιλιομέτρων και σε απόσταση 122 νοτιοανατολικά της ρωσικής πόλης Πετροπαβλόβσκ-Καμτσάτσκι, σύμφωνα με το Ινστιτούτο, το οποίο εκτιμά ότι δεν θα υπάρξουν θύματα ή ζημιές.Τουλάχιστον 91, ανάμεσά τους και 20 παιδιά, είναι μέχρι στιγμής οι νεκροί από το σαρωτικό πέρασμα ανεμοστρόβιλου που έπληξε τη Δευτέρα την περιοχή Μουρ της Οκλαχόμα Σίτι και κατέστρεψε ολοσχερώς δύο σχολεία και εκατοντάδες σπίτια και επιχειρήσεις. Σε κατάσταση μέγιστης καταστροφής κήρυξε την περιοχή ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα. Ο ισχυρότατος ανεμοστρόβιλος είχε πλάτος 800 μέτρων και άφησε ερειπωμένο τοπίο στο πέρασμά του.

Εναντίον στόχου στη συριακή πλευρά της μεθορίου έβαλαν ισραηλινοί στρατιώτες στα Υψώματα του Γκολάν, απαντώντας σε σφαίρες που χτύπησαν ισραηλινό στρατιωτικό όχημα. Ανταλλαγή πυρών έχει σημειωθεί κι άλλες φορές τους τελευταίους μήνες, κατά την κλιμάκωση του συριακού εμφυλίου· το νέο περιστατικό είναι το τρίτο στη διάρκεια μίας εβδομάδας, σύμφωνα με την ισραηλινή πλευρά.Το συνταγματικό δικαστήριο της Γουατεμάλα ανέτρεψε την καταδικαστική απόφαση κατά του πρώην δικτάτορα Εφραΐν Ρίος Μοντ, ο οποίος αντιμετωπίζει κατηγορίες για γενοκτονία, ακυρώνοντας τη δίκη του από τις 19 Απριλίου και έπειτα (οπότε και ξέσπασε διαμάχη για το ποιος δικαστής θα εκδίκαζε την υπόθεση). Ο Μοντ είχε οδηγηθεί στο εδώλιο για γενοκτονία ιθαγενών πληθυσμών· δεν είναι ακόμη σαφές πότε θα ξεκινήσει ξανά η δίκη του 86χρονου σήμερα πρώην δικτάτορα.Θέση υπέρ της παραμονής της Βρετανίας στην ΕΕ παίρνουν με ανοικτή επιστολή τους προς τον Independent 19 κορυφαίοι βρετανοί επιχειρηματίες, υποστηρίζοντας ότι η χώρα θα χάσει πολλά αν αποφασίσει να φύγει από την Ένωση. Οι υπογράφοντες κατηγορούν τους ευρωσκεπτικιστές πολιτικούς που μιλούν για αποχώρηση λέγοντας ότι «βάζουν την πολιτική πάνω από την οικονομία» και τονίζουν ότι «τα οφέλη από τη συμμετοχή στην ΕΕ ξεπερνούν κατά πολύ το κόστος».

Οικονομία

Στην Αθήνα θα βρεθεί σήμερα, για τρίτη φορά μέσα σε λίγες εβδομάδες, ο ισχυρός άνδρας της Gazprom κ. Αλεξέι Μίλερ εν όψει της κατάθεσης των δεσμευτικών προσφορών για τη ΔΕΠΑ στις 29 Μαΐου. Ο επικεφαλής της Gazprom θα έχει συναντήσεις με τον ίδιο τον πρωθυπουργό, αλλά και με την ηγεσία του ΤΑΙΠΕΔ, αποκλειστικά για το θέμα του διαγωνισμού για τη ΔΕΠΑ.Νέες μειώσεις 20% κατά μέσο όρο στα εφάπαξ από το 2014 (τα εφάπαξ έχουν ήδη μειωθεί από 2% έως και 83% ανά Ταμείο) θα επιβάλει η κυβέρνηση, βάσει των μνημονιακών δεσμεύσεων. Η νέα περικοπή αφορά όσους συνταξιοδοτούνται από την 1/1/14 και το σύνολο των ασφαλισμένων (σε Δημόσιο και ιδιωτικό τομέα) ανάλογα με την οικονομική δυνατότητα του κάθε Ταμείου.

Στη δημιουργία Μητρώου Τραπεζικών Λογαριασμών στο οποίο θα αποθηκεύονται τα τραπεζικά δεδομένα φυσικών και νομικών προσώπων προχωρά το υπουργείο Οικονομικών, με διάταξη που θα περιληφθεί σε νομοσχέδιο που θα κατατεθεί στη Βουλή μέχρι την προσεχή Πέμπτη. Το Μητρώο Τραπεζικών Λογαριασμών, που θα αποτελέσει το βασικό κορμό του ηλεκτρονικού περιουσιολογίου, θα εξελιχθεί σε εργαλείο διεξαγωγής φορολογικών διασταυρώσεων.

Αθλητισμός

Σύντομη αποδεικνύεται η απουσία του Νίκου Γεωργέα από την ΑΕΚ. Ο 36χρονος αμυντικός της Βέροιας συναντήθηκε με τους ανθρώπους της Ένωσης και επήλθε συμφωνία για την επιστροφή του στην «ομάδα της καρδιάς του». Σε πειθαρχικό παράπτωμα υπέπεσε ο Τσαλς Ιτάνζ και για τον λόγο αυτό τη Δευτέρα του απαγορεύθηκε να προπονηθεί με την υπόλοιπη ομάδα. Στο ίδιο πειθαρχικό παράπτωμα υπέπεσε και ο Αμπντούλ Καμαρά, ο οποίος όμως ζήτησε συγγνώμη...Την αποχώρηση του Ζοζέ Μουρίνιο από τον πάγκο της Ρεάλ Μαδρίτης ανακοίνωσε ο πρόεδρος των Μαδριλένων, Φλορεντίνο Πέρεθ. Μετά από τρία χρόνια θητείας στον πάγκο των «μερένγκες» ο Πορτογάλος προπονητής ολοκληρώνει στο τέλος της σεζόν τον κύκλο του χωρίς να έχει εφέτος πανηγυρίσει κάποιον τίτλο.


Η «ΕΧΘΡΟΠΑΘΕΙΑ» ΜΑΣ ΜΑΡΑΝΕ

Ο «αντιρατσισμός» και οι λαθρομετανάστες είναι το ψωμοτύρι της πολιτικής ορθότητας. Πουλώντας το πρώτο και αβαντάροντας τους δεύτερους δικαιώνουν την πολιτική τους ύπαρξη οι μύστες αυτής της χλαπάτσας της δημοκρατίας μας, από την Άκρα Αριστερά έως την νεοφιλελεύθερη ή ελαφρολαϊκή Δεξιά. Εκεί βέβαια που η πολιτική ορθότητα έχει πήξει σαν μάκα στις εγκεφαλικές σπείρες, είναι στο ιερατείο της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ήμουν στη Λευκωσία προ ημερών και αργά το βράδυ έβλεπα BBC.

Συζητούσαν για την Ελλάδα και τη λαθρομετανάστευση μια δημοσιογράφος, που σίγουρα ελληνίδα της είχε φάει γκόμενο, τέτοιο άχτι μας είχε, μια αξιωματούχος της ΕΕ με αρμοδιότητα τους πρόσφυγες κλπ, κι ένας προγναθικός Άγγλος, πρώην Home Secretary. Το τι μας σούρανε δεν λέγεται. Λέξη βέβαια για την Τουρκιά, που σπρώχνει με το αζημίωτο τις ορδές των εξαθλιωμένων στους κακούς και ρατσιστές Έλληνες. Αδέρφια, λέω, να καταγγείλουμε το Δουβλίνο ΙΙ, να το κάνουν κορνίζα, να δώσουμε ταξιδιωτικό έγγραφο στους απρόσκλητους μουσαφιραίους και να ξαμολυθούν στας Ευρώπας, για να χορτάσουν αλληλεγγύη από πρώτο χέρι και να το φχαριστηθούν και τα στελέχη της ΕΕ, που θα την δίνουν στην αυλή τους.

Πίσω όμως από όλα αυτά είναι ο καθεστωτικός «αντιρατσισμός». Τώρα δε, πάει στην Βουλή κι ο νέος Αντιρατσιστικός Νόμος, εκεί που προεδρεύει ενίοτε ο Δραγασάκης, ο Χρήστος Ζαμπούνης του κοινοβουλευτικού σαβουάρ βιβρ. Τον μετέφερε με ευλάβεια στην Κιβωτό της Προόδου, ο Αντώνης Ρουπακιώτης, υπό τα δάκρυα ευσέβειας της ΔΗΜΑΡ και τις δαιμονικές κραυγές του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ/Βίλα Αμαλία/Σόρος, που ανυπομονεί.

Τι σας λείπει, Έλληνες; Με ποιον καημό ξυπνάτε και κοιμάστε; Τι σας καίει; Παραδεχτείτε το, δεν είναι το χαράτσι ή η ανεργία, δεν είναι που αγοράσατε με δάνειο σπίτι στην Πλατεία Αμερικής και βρεθήκατε να μένετε στο Μογκαντίσου, σύνορα με Λαχώρη. Εκεί που μπεγλεράτε στην αναμονή του ΕΟΠΥΥ, άνεργοι και άρρωστοι από πάνω, ή όταν ανοίγετε με κλειστά μάτια και δαγκωμένα χείλη τον λογαριασμό της ΔΕΗ, γιατί δεν παραδέχεστε ότι τίποτα από αυτά δεν σας απασχολεί; 

Το Έθνος σύσσωμο περιμένει να εναρμονιστούμε, αλφαδιά, με την Απόφαση Πλαίσιο 2008/913 του Συμβουλίου της ΕΕ «για την καταπολέμηση ορισμένων μορφών και εκδηλώσεων ρατσισμού και ξενοφοβίας μέσω του ποινικού δικαίου». Στον Πειραιά λένε «ψωμί, τυρί δεν έχουμε, λουλούδια για …..».Απλές και καθαρές κουβέντες. Η υφιστάμενη ποινική νομοθεσία είναι επαρκέστατη για την αντιμετώπιση του προβλήματος. Υπάρχει νόμος από το 1979, ο 927, όπως τροποποιήθηκε με τον Ν. 1419/1984, που διώκει αυτεπάγγελτα πράξεις ή ενέργειες που μπορεί να προκαλέσουν διακρίσεις, μίσος ή βία κατά ομάδων ή ατόμων λόγω φυλετικής ή εθνικής καταγωγής ή θρησκεύματος.

Υπάρχουν επίσης οι διατάξεις περί εξύβρισης, αυτές που τιμωρούν την προτροπή σε τέλεση εγκληματικών πράξεων, την επιβουλή της δημόσιας τάξης, την προτροπή σε διατάραξη κοινής ειρήνης και τα άλλα εγκλήματα κατά της ζωής, της τιμής και της περιουσίας.Κυρίως όμως, για οποιαδήποτε αξιόποινη πράξη, κάθε είδους, υπάρχει από το 2008 η παράγραφος 3 του άρθρου 79 του Ποινικού Κώδικα, που προβλέπει το ρατσιστικό κίνητρο ως επιβαρυντική περίσταση σε οποιοδήποτε έγκλημα.

Γιατί λοιπόν χρειαζόμαστε κι άλλον; Λένε, γιατί το επιβάλλει η Απόφαση Πλαίσιο της ΕΕ. Μα αυτές ζητούν από τα μέλη την επίτευξη του στόχου, δεν επιβάλλουν το πώς. Έχουμε λοιπόν επαρκέστατο θεσμικό πλαίσιο, που προβλέπει αυξημένες ποινές, όταν τελέσεις πραγματικό έγκλημα, προσβάλλεις, χτυπήσεις, σκοτώσεις με ρατσιστικά κίνητρα ή προτρέπεις άλλους να το κάνουν.

Αυτό που θέλουν να μας κοτσάρουν οι εν Ελλάδι ιαχωβάδες της «προόδου» είναι τους όρους «εχθροπάθεια» και μίσος. Ο όρος «εχθροπάθεια», απ’ όσο ξέρω δεν υπάρχει στην αντιρατσιστική νομοθεσία άλλων χωρών. Αλλά αυτό δεν με ενδιαφέρει. Οι Γερμανοί έχουν και μπορντέλα όπου πάνε και βιάζουν δύστυχα σκυλιά, πρέπει να τους μιμηθούμε; Όταν ποινικοποιείς αφηρημένες έννοιες, τόσο υποκειμενικές όπως το «μίσος», τότε είσαι μεσοτοιχία με τον ολοκληρωτισμό και σίγουρα αγκαλιά με τη βλακεία. Και τι πάει να πει «εχθροπάθεια»; Τι ελληνικούρα είναι αυτή; Ποιος την έπλασε;

Εγώ, πχ θεωρώ ότι σειρά θέσεων και δηλώσεων βουλευτών της Κουμουνδούρου σπέρνουν μίσος σε βάρος των Ελλήνων και τους συκοφαντούν ως δήθεν «ρατσιστές», ενδεχομένως προτρέποντας έτσι αλλοδαπούς να ασκήσουν βία. Θεωρώ επίσης ότι θέσεις του ΚΚΕ και της αριστεράς εν γένει εγκωμιάζουν εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας, όχι λιγότερα απεχθή από του ναζισμού, τα οποία τέλεσαν τα κομμουνιστικά καθεστώτα. Σε πολλές δε ανατολικοευρωπαϊκές χώρες έχουν ψηφιστεί και σχετικοί νόμοι αναγνωρίζοντας τα κομμουνιστικά εγκλήματα. Με βάση την λογική αυτού του νόμου, θα πρέπει να κάτσει στο σκαμνί η μισή Ελλάδα την άλλη μισή.

Επομένως νόμους έχουμε, δικαστές κι αστυνομία έχουμε. Ας αφιερώσουμε χρόνο και φαιά ουσία για την επίλυση των αληθινών προβλημάτων. Πιστεύω ότι στην κυβέρνηση, στην ΝΔ τουλάχιστον, θα επικρατήσει η λογική και δεν θα ρίξουμε κι άλλη βενζίνη στη φωτιά της κοινωνίας

ΑΝΑΛΥΣΗ: Η ΝΙΚΗ ΤΟΥ ΑΣΑΝΤ ΣΤΗΝ AL-QUSAYR ΑΛΛΑΖΕΙ ΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ - ΣΕ ΔΥΣΚΟΛΗ ΘΕΣΗ ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Ισραηλινής DEBKA Files η νίκη του Συριακού στρατού στην πόλη Al-Qusayr, αλλάζει τα δεδομένα στον πόλεμο με τους αντικαθεστωτικούς. Ισραηλινές στρατιωτικές πηγές αναλύουν και αναφέρουν τους λόγους:

1.Με τη νίκη του Άσαντ στην πόλη Al-Qusayr «κόπηκε» ο βασικός άξονας επικοινωνίας και μεταφοράς αγαθών των αντικαθεστωτικών με τους βασικούς χρηματοδότες τους. Την Σαουδική Αραβία, το Κατάρ και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

2.Οι θέσεις των αντικαθεστωτικών στην πόλη Χομς γίνονται ολοένα και περισσότερο ευάλωτες καθώς ο Συριακός στρατός έχει ανακτήσει τον έλεγχο των μεγάλων αυτοκινητόδρομων που ενώνουν τη Δαμασκό με τη Χομς και το Χαλέπι.

3.Μετά την ήττα των αντικαθεστωτικών από το Συριακό στρατό στην Al-Qusayr, η μοναδική πηγή προμηθειών είναι η Τουρκία. Ωστόσο και η περίπτωση αποστολής προμηθειών από την Τουρκία προς τους αντάρτες δεν είναι τόσο απλή μετά την συνάντηση του Τούρκου Πρωθυπουργού Ταγίπ Ερντογάν με τον Αμερικανό Πρόεδρο Μπαρόκ Ομπάμα. Αν και στην αρχή ο Ερντογάν προσπάθησε να πείσει τον Ομπάμα να δημιουργήσει ζώνες απαγόρευσης πτήσεων στο εσωτερικό της Συρίας, αργότερα αναγκάστηκε να συμφωνήσει για εξεύρεση λύσης μέσω των συνομιλιών σε Διεθνές Συνέδριο, κάτι που υποστηρίζει και η Μόσχα. Τυπικά λοιπόν και η μοναδική ελπίδα των ανταρτών, η βοήθεια από Τουρκία, ουσιαστικά αποκλείστηκε. Το ποιες χώρες θα συμμετάσχουν στο Διεθνή Συνέδριο ακόμη δεν έχει ξεκαθαριστεί, ωστόσο σε κάθε περίπτωση η Τουρκία μέχρι την ολοκλήρωση του Συνεδρίου δεν θα μπορεί να παράσχει στους αντικαθεστωτικούς την ίδια βοήθεια με πριν.

4.Για το Ισραήλ η πτώση της Al-Qusayr σημαίνει ότι μπορεί να "έκλεισαν" οι δρόμοι ανεφοδιασμού προς τους αντικαθεστωτικούς αλλά "άνοιξαν" εκείνοι των Ιρανικών οπλικών συστημάτων προς την Συρία με τελικό προορισμό τη Χεζμπολάχ.



ΣΕ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΧΙΣΜΑ ΚΑΛΕΙ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ Η LA REPUBBLICA

«Η Ευρωπαϊκή Ένωση μετατρέπεται σταδιακά σε διεφθαρμένη εκκλησία, στην οποία η Γερμανία επέχει θέση ηγέτη, επιβάλλοντας μία δογματική οικονομική ορθοδοξία. Επιβάλλεται η πολιτική να ανακτήσει τον έλεγχο με ένα προτεσταντικού τύπου σχίσμα, το οποίο θα είναι αποτέλεσμα ριζοσπαστικών πρωτοβουλιών», αναφέρει ιδιαιτέρως ενδιαφέρον άρθρο της Μπάρμπαρα Σπινέλι στην ιταλική εφημερίδα La Repubblica της 17ης Μαΐου. «Κάτι τέτοιο δεν μπορεί να συμβεί παρά μόνο σε αυτή την Ευρώπη, η οποία οδεύει προς την καταστροφή όχι λόγω των οικονομικών δεινών της, αλλά εξαιτίας της ανοησίας της πολιτικής της», ισχυρίζεται η αρθρογράφος, καταγράφοντας το ιστορικό, αλλά και εκείνους τους παράγοντες, σε μία Ευρώπη των άνισων μεταξύ τους δημοκρατιών, που έχουν οδηγήσει στην παρούσα κατάσταση κυρίως λόγω του επιβεβλημένου γερμανικού μοντέλου.

Οι απαρχές της γερμανικής ορθοδοξίας ανάγονται στα μέσα της δεκαετίας του 1950: εδραιώθηκε στη μεταπολεμική περίοδο και αποκαλείται ορδο-φιλελευθερισμός. Σύμφωνα με τις αρχές του, οι αγορές είναι απόλυτα ικανές να διορθώσουν τις όποιες ανισορροπίες χωρίς την παρέμβαση του κράτους, καθώς αυτές διέπονται από αμετάβλητη ορθολογικότητα.Ο όρος «ορδοφιλελευθερισμός» (εκ του ονόματος της γερμανικής ακαδημαϊκής επιθεώρησης ORDO) αναφέρεται στις οικονομικές θεωρίες που αναπτύχθηκαν κατά την εικοσαετία 1930-1950 από γερμανούς οικονομολόγους και νομικούς της σχολής του Φράιμπουργκ, όπως οι Walter Eucken, Franz Böhm, Hans Grossmann-Doerth, Leonhard Miksch και άλλους και συνδέεται με τη δημιουργία της κοινωνικής οικονομίας της αγοράς στη μεταπολεμική Γερμανία.

«Πρόκειται για την ιδεολογία του "τακτοποιημένου", "εν τάξει οίκου", σύμφωνα με την οποία κάθε έθνος είναι υπεύθυνο για εκείνες τις αλλαγές και τις βελτιωτικές τροποποιήσεις που απαιτούνται για τη διευθέτηση των χρεών και σφαλμάτων του. Η αλληλεγγύη και η διεθνής συνεργασία έρχονται σε δεύτερη μοίρα, ως ανταμοιβή για τη "δουλειά" που έχει γίνει στον "οίκο", εάν και εφόσον αυτή έχει γίνει σωστά. Όπως συμβαίνει και στην Αγγλία, η επίκληση της λέξης "δημοκρατία" είναι παραπλανητική: η μεταβίβαση μέρους της κυριαρχίας κάποιου έθνους σε άλλα έθνη δημιουργεί ένα κενό στα εθνικά κοινοβούλια. Γι' αυτό το λόγο, το γερμανικό συνταγματικό δικαστήριο καλείται να αποφανθεί για κάθε κίνηση που επιτελείται εντός της Ένωσης», επισημαίνει η αρθρογράφος.

Επιπλέον, σύμφωνα με το δημοσίευμα, η λέξη «δημοκρατία» είναι παραπλανητική, για τον απλό λόγο ότι στο ευρωπαϊκό «εργοστάσιο» δεν είναι όλες οι δημοκρατίες ισότιμες. Κάποιες είναι ιερές και απαραβίαστες και κάποιες άλλες καταδικασμένες: «Στις 5 Απριλίου, το συνταγματικό δικαστήριο της Πορτογαλίας απέρριψε 4 μέτρα λιτότητας επιβληθέντα από την Τρόικα, με την αιτιολογία ότι ήταν αντίθετα με την αρχή της ισότητας. Η ανακοίνωση όμως που εκδόθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή δύο ημέρες αργότερα, στις 7 Απριλίου, αγνόησε εντελώς το αίτημα της Πορτογαλίας, εκφράζοντας την ικανοποίησή της που η χώρα της ιβηρικής συνέχιζε απτόητα στη γραμμή των συμφωνηθέντων, αρνούμενη κάθε επαναδιαπραγμάτευση».Για την ανατροπή αυτής της κατάστασης και αυτού του μοντέλου «συμμαζέματος» των εθνών, είναι απαραίτητο η πολιτική πρέπει να επαναπροσδιοριστεί και να ανακτήσει την απολεσθείσα ουσία της: κοινώς, να πάψει να είναι μία συλλογή αυτόματων κανόνων και να γίνει «επιλογή».

Υπάρχει μεγάλη ανάγκη για μία λουθηρανικού τύπου αυτο-ανατροπής, σαν εκείνη που έλαβε χώρα όταν ο Γερμανός μοναχός, ιερέας καθηγητής, θεολόγος, ηγέτης της εκκλησιαστικής μεταρρύθμισης του 16ου αιώνα στη Γερμανία, και θεμελιωτής των χριστιανικών δογμάτων και πρακτικών του Προτεσταντισμού, Μαρτίνος Λούθηρος έγραψε τις 95 θέσεις του, δηλώνοντας: «Εδώ κείμαι. Δεν δύναμαι να πράξω αλλιώς. Ας με βοηθήσει ο Θεός, αμήν», καταλήγει το άρθρο.


ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

Γεγονότα

1904: Ιδρύεται στο Παρίσι η Παγκόσμια Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου (FIFA).

Γεννήσεις

428 π.Χ: Πλάτων, Έλληνας φιλόσοφος της αρχαιότητας.