07 Νοεμβρίου, 2013

ΤΑ ΜΑΤ ΜΠΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ΕΡΤ - ΟΛΟ ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΤΗΣ ΕΙΣΒΟΛΗΣ


Παρουσία εισαγγελέα, ισχυρές δυνάμεις των ΜΑΤ μπήκαν τις πρώτες πρωινές ώρες στην ΕΡΤ και εκκένωσαν το κτίριο της Αγίας Παρασκευής. Αυτή την ώρα δεκάδες πολίτες, παρουσία βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΚΕ πραγματοποιούν συγκέντρωση αλληλεγγύης έξω από το κτίριο.

12:00 Στάση εργασίας σε όλα τα ΜΜΕ από τις 3 το μεσημέρι μέχρι τις 6 το απόγευμα εξήγγειλαν τα σωματεία των εργαζομένων.

11:45: Καταγγέλλει η ΑΔΕΔΥ την επέμβαση στην ΕΡΤ: «Η Ε.Ε. της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. καλεί όλους τους εργαζόμενους, τους ανέργους, τους συνταξιούχους, τους νέους και δημοκρατικούς πολίτες αυτής της χώρας να εκφράσουν την κάθετη αντίθεση και αντίστασή τους απέναντι στις αυταρχικές κυβερνητικές μεθόδους καθώς και τη συμπαράστασή τους στους αγωνιζόμενους εργαζόμενους στην ΕΡΤ, στο Συλλαλητήριο που θα πραγματοποιηθεί σήμερα Πέμπτη, 7 Νοεμβρίου 2013, στις 16:00 στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ στη Μεσογείων (Αγία Παρασκευή)», αναφέρει η ΑΔΕΔΥ. Παράλληλα, συγκέντρωση συμπαράστασης διοργανώνεται στις 4 το απόγευμα στη Θεσσαλονίκη έξω από το κτήριο της ΕΡΤ 3, στη Λεωφόρο Στρατού.

11:40: ΓΣΕΕ: Η εμμονή της κυβέρνησης στο δόγμα αποφασίζομεν και διατάσσομεν δεν πρέπει να μείνει αναπάντητη.

11:30 Οι συγκεντρώσεις έξω από το Ραδιομέγαρο έχουν ενωθεί και ο κόσμος αυξάνεται σταδιακά. Ανοιχτή η κάθοδος της Μεσογείων.

11:05 Ανακοίνωση εξέδωσε και το ΠΑΜΕ η οποία έχει ως εξής: "Το ΠΑΜΕ καταγγέλλει την εισβολή των ΜΑΤ στην ΕΡΤ εκφράζοντας την αλληλεγγύη του, στους εργαζόμενους της ΕΡΤ. Καλούμε τους εργαζομένους να μη φοβηθούν. Να οργανώσουν την πάλη τους, την αντίστασή τους απέναντι στην πολιτική που τους πετάει στο δρόμο και στην ανεργία. Καλούμε τα συνδικάτα και το λαϊκό κίνημα να καταδικάσουν την κρατική και εργοδοτική βία, να δυναμώσει η απάντηση σε κάθε χώρο δουλειάς, σε κάθε κλάδο. Να μην περάσει ο φόβος, το δόγμα «νόμος και τάξη». Δεν υπάρχει άλλη επιλογή! Μονό με αγώνα, με οργάνωση, με μαζικότητα, με αντοχή, με συνέχεια, μπορούμε να απαντήσουμε. Δεν έχουμε δοκιμάσει ακόμα τη δύναμή μας. Αν δεν τους σταματήσουμε, θα μας γονατίσουν! Να δοκιμάσουμε τώρα τη δύναμή μας".

11:00 Ένταση αυτή την ώρα στη Μεσογείων. Εργαζόμενοι της ΕΡΤ και αλληλέγγυοι που είναι συγκεντρωμένοι έκλεισαν το ρεύμα καθόδου και προσπάθησαν να σπάσουν το «μπλόκο» των αστυνομικών, οι οποίοι τους απώθησαν.

10:40 Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ), η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Προσωπικού Επιχειρήσεων Ραδιοφωνίας-Τηλεόρασης (ΠΟΣΠΕΡΤ) και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Προσωπικού Τύπου και ΜΜΕ (ΠΟΕΠΤΥΜ) με ανακοίνωσή τους «διαμαρτύρονται έντονα και καταδικάζουν τη νυχτερινή εισβολή των ΜΑΤ στις εγκαταστάσεις της ΕΡΤ στην Αγία Παρασκευή, με στόχο την εκκένωσή τους, και καλούν σήμερα στις 4 το απόγευμα όλους τους εργαζόμενους σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Ραδιομέγαρο».

10:25 «Είμαι πάρα πολύ χαρούμενος. Είναι ένα υπέροχο πρωινό, φθινοπωρινό. Εγώ πολύ το χάρηκα διότι επί Μεταξά δεν ζούσα, επί 7ετίας ήμουν πάρα πολύ μικρό παιδί. Επιτέλους ζω κι εγώ την καινούργια δικτατορία» δήλωσε ο γνωστός τραγουδιστής Βασίλης Παπακωνσταντίνου.

10:20 Πληθαίνουν οι αντιδράσεις από την αντιπολίτευση για την αιφνιδιαστική έφοδο των ΜΑΤ στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ.

10:10 Η δημοσιογράφος Βάγια Παλαδάκη, κατήγγειλε στον Real Fm ότι προπηλακίστηκε από άνδρα των ΜΑΤ, τη στιγμή της έντασης, έξω από το Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ. «Ξαφνικά τους είδαμε να φοράνε τα κράνη και μας έβαλαν όλους σε έναν κύκλο. Άρχισαν να σπρώχνουν. Δεν τους προκαλέσαμε, δεν προβάλαμε καμία αντίσταση», είπε αρχικά και συνέχισε: «Με έχει βουτήξει ένας από τα μαλλιά, μου πέταξε χημικά και μου έριξε μια κλωτσιά στη γάμπα. Θα του κάνω μήνυση η φωτογράφος της ΕΡΤ τον έχει τραβήξει».

10:00 Δήλωση του προέδρου της ΠΟΣΠΕΡΤ, Παναγιώτη Καλφαγιάννη.

9:50 Η ΕΡΑ Πάτρας συνεχίζει να εκπέμπει και καλεί σε μαζικό συλλαλητήριο στις 6:30 μ.μ στην πλατεία Γεωργίου.

9:45 Και οι εκπαιδευτικοί στο πλευρό της ΕΡΤ. Συγκεκριμένα, ανακοίνωση που εξέδωσε η Ε΄ ΕΛΜΕ αναφέρει: «Το ΔΣ της Ε΄ ΕΛΜΕ Αθήνας καταγγέλλει την Κυβέρνηση που συνεχίζοντας την αντιλαϊκή πολιτική της στέλνει τα ΜΑΤ να χτυπήσουν τους εργαζόμενους στην ΕΡΤ που για μήνες αντιστέκονται στο παράνομο κλείσιμο του σταθμού. Καλούμε όλους τους συναδέλφους να έρθουν στην ΕΡΤ στην Αγ. Παρασκευή να ενώσουμε τις δυνάμεις μας με τους συναδέλφους μας που αυτή τη στιγμή χτυπιούνται από τις δυνάμεις καταστολής. Όλοι ενωμένοι να ανατρέψουμε αυτή την πολιτική. Καλούμε και την ΑΔΕΔΥ έστω αυτή τη φορά να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και να αναλάβει τις ευθύνες της. Κηρύσσουμε 3ωρη στάση εργασίας από τις 8 μέχρι τις 11 για σήμερα 7/11/2013 ημέρα Πέμπτη. Όλοι στην ΕΡΤ».

9:40 Σκουρλέτης: «Για τον ΣΥΡΙΖΑ η σημερινή επέμβαση είναι πραξικόπημα»

9:25 Εκατοντάδες πολίτες έξω από την ΕΡΤ.

9:00 «Μετά το μαύρο της ΕΡΤ και τις μαζικές απολύσεις, η κρατική βία και τρομοκρατία δείχνει σήμερα το πρόσωπό της, δεν πρέπει να περάσει. Καλούμε το λαό να αντισταθεί και να φτιάξει ακόμα περισσότερες εστίες αντίστασης και αντεπίθεσης», δήλωσε το μέλος της Κ.Ε. του ΚΚΕ, Διαμάντω Μανωλάκου.

8:50 Κεδίκογλου: «Έπρεπε να τερματιστεί μία παράνομη κατάληψη και αυτό έγινε με τον καλύτερο τρόπο με τη μεγαλύτερη δυνατή προσοχή»

8:40 Έξω από την ΕΡΤ βρίσκονται και βουλευτές τους ΚΚΕ.

8:30 Σύμφωνα με την επίσημη ιστοσελίδα των εργαζομένων της ΕΡΤ, ertopen.com, «η Συνάντηση Εργατικής Αντίστασης καλεί σε μαζικό συλλαλητήριο στις 4μμ στην πλατεία της Αγίας Παρασκευής. Η ίδια ώρα έχει ήδη μπει στις ατζέντες των συνδικάτων και αναμένονται αποφάσεις, τις επόμενες ώρες».

8:25 «Βρισκόμαστε εδώ για να υπερασπιστούμε το δικαίωμα της δουλειάς των συναδέλφων μας», δήλωσε η πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ, Μαρία Αντωνιάδου, η οποία βρίσκεται με τα μέλη του προεδρείου της Ένωσης έξω από το Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ, μετά την επέμβαση των ΜΑΤ στο κτίριο.«Δέκα μέρες πριν από την επέτειο της χουντικής επέμβασης στο Πολυτεχνείο, η τροϊκανή κυβέρνηση εισέβαλε με τον ίδιο τρόπο στο Ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής. Ζητάω το αυτονόητο, να μπω στο Ραδιομέγαρο γιατί δεν μπορεί να γίνεται αυτό χωρίς την παρουσία των εργαζομένων» δήλωσε, από την πλευρά του, ο πρόεδρος της ΠΟΕΣΥ, Γιώργος Σαββίδης.

8:05 Μήνυμα στο twitter του αρχηγού των ΑΝΕΛ Πάνου Καμμένου

8:00 Αφέθηκαν ελεύθεροι οι τέσσερις προσαχθέντες.

7:55 Η βουλευτής της ΝΔ, Σοφία Βούλτεψη δήλωσε στον ΑΝΤ1: «Είχα διαφωνήσει για το χρόνο εκκένωσης της ΕΡΤ, αλλά δεν μπορεί 50 άνθρωποι να κρατάνε περιουσία που ανήκει στον ελληνικό λαό».

7:50 Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Βούτσης, απωθείται από τις δυνάμεις των ΜΑΤ.

7:40 Μήνυμα των εργαζόμενων της ΕΡΤ:

«Καλούμε όλους τους πολίτες στο Ραδιομέγαρο.

»Καλούμε όλους τους πολίτες στα κατά τόπους γραφεία της ΕΡΤ Α.Ε. για να υπερασπιστούμε τη φωνή της Δημοκρατίας.

»Πριν από λίγη ώρα ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις εισήλθαν στο Ραδιομέγαρο. Έχουν δώσει αυστηρό χρονοδιάγραμμα για την εκκένωση του κτηρίου, ειδάλλως θα συλλάβουν όσους παραμένουν εντός.

»Όταν τα τηλέφωνα σιγήσουν, αυτό που θ' ακούγεται δεν θα είναι ΕΡΤ. Δεν θα είναι οι εργαζόμενοι της Ελεύθερης Ραδιοφωνίας και Τηλεόρασης. Μην τους νομιμοποιήσετε με την ακρόαση και τη θέασή σας»!

7:35 Παραμένει κλειστή η Μεσογείων.

7:25 Σύμφωνα με το left.gr οι άνδρες των ΜΑΤ χτύπησαν τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστο Καραγιαννίδη και Χρήστο Μαντά.

7:20 Μήνυμα του Άδωνι Γεωργιάδη στο twitter

7:00 Σύμφωνα με πληροφορίες του Αθηναϊκού Πρακτορείου, ο πρόεδρος της ΠΟΣΠΕΡΤ, Παναγιώτης Καλφαγιάννης μαζί με τρεις ακόμα εργαζόμενους της ΕΡΤ οδηγούνται στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής.




Δεν υπάρχουν σχόλια: