09 Δεκεμβρίου, 2012

ΣΤΟΝ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟ ΤΟ ΔΣ ΤΟΥ ΣΦΑΕΑΑ


Συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο είχε το Δ.Σ του ΣΦΑΕΑΑ. Τα μέλη του συλλόγου έτυχαν θερμής υποδοχής και φιλοξενίας τόσο από τον ίδιο τον Αρχιεπίσκοπο όσο και από τους συνεργάτες του. Το ΔΣ, είχε την ευκαιρία να ενημερώσει τον Αρχιεπίσκοπος για τις δραστηριότητες και τις πρωτοβουλίες του. Ο Αρχιεπίσκοπος εκδήλωσε το ενδιαφέρον του για την ακαδημία και επισήμανε ότι στηρίζει τους φοιτητές της. Υπογράμμισε δε, μεταξύ άλλων, την σημασία του πνευματικού έργου και της προσφοράς των Ανωτάτων Εκκλησιαστικών Ακαδημιών στον χώρο της Ορθοδοξίας και τόνισε την αναγκαιότητα υπάρξεως τους.

Τα μέλη του ΔΣ προσκάλεσαν τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο στην Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στο χώρο της σχολής την Τρίτη 18 Δεκεμβρίου και ώρα 18,30. Σε ανάμνηση της επισκέψεως τους οι φοιτητές δώρισαν στον Αρχιεπίσκοπο μια κέρινη εικόνα της Γεννήσεως ευχόμενοι υγεία και ευόδωση στο έργο του. Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος δέχθηκε χαμογελώντας το ταπεινό αλλά γεμάτο αγάπη δώρο των φοιτητών και τους αντευχήθηκε να γίνουν σωστοί ιερείς.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα μέλη του ΔΣ, ευχαρίστησαν ιδιαιτέρως τον Διευθυντή του ιδιαιτέρου γραφείου του Αρχιεπισκόπου αλλά και καθηγητή της ΑΕΑΑ, αρχιμανδρίτη Χρυσόστομο Παπαθανασίου για την συνάντηση την οποία με ευχαρίστηση προγραμμάτισε.

«ΟΜΗΡΟΙ» ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ: ΟΙ ΤΡΟΪΚΑΝΟΙ ΘΑ ΜΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΟ 2030!


Την επιβολή εποπτείας, πέραν του 2016 που ολοκληρώνεται το πρόγραμμα της τρόικας και για όσο χρονικό διάστημα η Ελλάδα έχει οφειλές προς τους πιστωτές της, επιφυλάσσει για τη χώρα μας η ένταξή της στον μηχανισμό στήριξης της τριμερούς χρηματοδότησης. Σύμφωνα με δημοσίευμα της Real News, η απόφαση περιλαμβάνεται στο προσχέδιο του μνημονίου, το οποίο αναμένεται να οδεύσει στη Βουλή προς κύρωση, αμέσως μόλις διευθετηθεί το θέμα της εκταμίευσης της δόσης των 43, 7 δισ. ευρώ.



Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι, για όσες δεκαετίες αποπληρώνεται το δάνειο στην τρόικα, η Ελλάδα θα βρίσκεται σε διαρκή επιτροπεία, προκειμένου να ελέγχεται το κατά πόσο υλοποιεί τις υποχρεώσεις της προς τους δανειστές. Με τα σημερινά δεδομένα και εάν δεν υπάρξουν νέες επιμηκύνσεις στην αποπληρωμή των δανείων, ο αυστηρός έλεγχος από την τρόικα θα διαρκέσει τουλάχιστον μέχρι τα πρώτα χρόνια μετά το 2030. Μπράβο κύριοι! Τα ξεπουλήσατε όλα και φέρατε μία σκληρή μορφή κατοχής στη χώρα μας...


 


ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ελλάδα

 Βροχές, χιόνια και θυελλώδεις άνεμοι στα πελάγη είναι το κύριο χαρακτηριστικό του καιρού από το απόγευμα του Σαββάτου. Τα φαινόμενα είναι έντονα στο βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη νότια Πελοπόννησο, τη δυτική και νότια Κρήτη, την ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και πιθανώς πρόσκαιρα στη δυτική Θεσσαλία και την Αττική. Την Κυριακή θα επεκταθούν στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και πιθανώς πρόσκαιρα στις Κυκλάδες. Εξασθένηση των έντονων φαινομένων αναμένεται από τη Δευτέρα.
   
Στα ίχνη κυκλώματος διακίνησης «κόκκινου υδραργύρου» με επίκεντρο την Αθήνα βρίσκονται οι υπηρεσίες ασφαλείας, όπως αποκαλύπτει Το Βήμα της Κυριακής. Η εξιχνίαση της υπόθεσης αποτελεί άμεση προτεραιότητα για την ΕΛ.ΑΣ. και την ΕΥΠ, λόγω των πολλαπλών κινδύνων που εγκυμονεί η ανεξέλεγκτη κατοχή και διακίνηση ραδιενεργού υλικού.
   
Βέβαιος ότι το φορολογικό νομοσχέδιο θα ψηφιστεί δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, μιλώντας στην κοινή συνεδρίαση των Οργανωτικών Επιτροπών Συνεδρίου Α' και  Β' Θεσσαλονίκης. Διευκρίνισε μάλιστα ότι απομένουν ορισμένες εκκρεμότητες. Ο κ. Βενιζέλος εμφανίστηκε επίσης βέβαιος ότι η επαναγορά ομολόγων θα ολοκληρωθεί με επιτυχία και ότι η Ελλάδα θα πάρει τη δόση.
   
Για τα ενδεχόμενα υπονόμευσης της συλλογικότητας και της συνοχής του ΣΥΡΙΖΑ προειδοποιεί μιλώντας στο Βήμα της Κυριακής ο Γιάννης Δραγασάκης. Επίσης, σημειώνει ότι τίποτε δεν έχει ακόμη κριθεί σε σχέση με την ευρωπαϊκή κρίση και την παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ.
  
 Επίσκεψη στην Κύπρο πραγματοποιεί ο Αντώνης Σαμαράς μετά από πρόσκληση της οικογένειας του τέως προέδρου Τάσσου Παπαδόπουλου. Ο πρωθυπουργός θα συναντηθεί με τον Δ. Χριστόφια, ενώ την Κυριακή θα παραστεί στο μνημόσυνο για τα τέσσερα χρόνια από τον θάνατο του Τ. Παπαδόπουλου. Στη συνέχεια θα αναχωρήσει για το Μόναχο.

Κόσμος

Τρεις άνθρωποι πέθαναν σε ένα 24ωρο από το κρύο στην Πολωνία, όπου η θερμοκρασία έχει πέσει στους -15 βαθμούς Κελσίου σε ορισμένες περιοχές, ανακοίνωσε η αστυνομία. Νεκροί είναι τρεις άνδρες, ηλικίας από 35 ως 87 ετών. Οι δύο έχασαν τη ζωή τους στην κεντρική Πολωνία και ο τρίτος στο ανατολικό τμήμα της χώρας, σύμφωνα με εκπρόσωπο της αστυνομίας.
   
Τα συνθήματα εναντίον του προέδρου Μόρσι ακούγονταν μέχρι τη νύχτα μπροστά από το αιγυπτιακό προεδρικό μέγαρο ενώ το αδιέξοδο στο Κάιρο παραμένει: Η «λειψή», κατά την αντιπολίτευση, πρόσκληση του προέδρου σε διάλογο έχει πέσει στο κενό καθώς μέχρι και η μικρή παραχώρηση που φάνηκε να κάνει (κι αυτή διά μέσω του αντιπροέδρου) για αναβολή του δημοψηφίσματος - την οποία αναβολή απορρίπτουν οι ισλαμιστές- δεν έχει ακόμη καταφέρει να αποκλιμακώσει την κατάσταση. Παράλληλα, ο Μόρσι φέρεται να πρόκειται να στραφεί στον στρατό για να «συνδράμει» την αστυνομία στην τήρηση της τάξης ενώπιον των διαδηλώσεων. «Κάντε διάλογο, γιατί δεν θα επιτρέψουμε βία» λέει ο στρατός.
   
Την επιστροφή του στην κεντρική πολιτική σκηνή ανακοίνωσε και επίσημα το μεσημέρι του Σαββάτου ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι, «με λύπη» - όπως χαρακτηριστικά είπε - «και με αίσθημα ευθύνης». Ο Καβαλιέρε ανακοίνωσε ότι θα διεκδικήσει την πρωθυπουργία στις εκλογές του 2013. Η κίνηση αυτή ήλθε δύο μόλις 24ωρα μετά την απόφαση του κεντροδεξιού συνασπισμού να αποσύρει την εμπιστοσύνη του από την κυβέρνηση του τεχνοκράτη Μάριο Μόντι. Σύμφωνα με τα μέσα ενημέρωσης της Ιταλίας, η πιθανότερη ημερομηνία προσφυγής στις κάλπες είναι η 10η Μαρτίου.
   
Ο πρώην πρόεδρος της Νότιας Αφρικής Νέλσον Μαντέλα, 94 ετών, διακομίστηκε το Σάββατο σε νοσοκομείο, προκειμένου να υποβληθεί σε ιατρικές εξετάσεις. Σύμφωνα με την προεδρία της χώρας, η κατάσταση της υγείας του είναι καλή.
  
 Την πιθανότητα να μεταθέσει χρονικά την εκτόξευση πυραύλου μεγάλου βεληνεκούς, η οποία ήταν προγραμματισμένη για το διάστημα μεταξύ 10-22 Δεκεμβρίου, εξετάζει η Β.Κορέα. Σε ανακοίνωση του πρακτορείου ειδήσεων σημειώνεται ότι η πιθανότητα αυτή εξετάζεται, λόγω σειράς ζητημάτων που προέκυψαν.

Οικονομία

 Πηγές από την ελληνική κυβέρνηση αναφέρουν, μετά το κλείσιμο των βιβλίων για τις προσφορές στο πρόγραμμα επαναγοράς ομολόγων, ότι οι εγχώριοι και ξένοι ομολογιούχοι έχουν υποβάλει προσφορές για συμμετοχή στο πρόγραμμα που φτάνουν ή και ξεπερνούν τα 30 δισ. ευρώ. «Η επαναγορά κύλησε καλά σε γενικές γραμμές» αναφέρουν οι αξιωματούχοι, ενώ οι επίσημες ανακοινώσεις αναμένονται την Τρίτη. Οι μεγαλύτερες ελληνικές τράπεζες έχουν αποφασίσει να συμμετέχουν στο πρόγραμμα.
   
Την επείγουσα ανάγκη συμφωνίας των δύο αμερικανικών κομμάτων για υπέρβαση του λεγόμενου «δημοσιονομικού γκρεμού» επεσήμανε εκ νέου η επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ, σημειώνοντας πως η αβεβαιότητα απειλεί την παγκόσμια οικονομία αλλά και την εξέχουσα θέση των ΗΠΑ στο διεθνές οικονομικό τοπίο.
  
 Την συμμετοχή τους στο πρόγραμμα επαναγοράς ομολόγων του ελληνικού Δημοσίου ανακοίνωσαν η Εθνική Τράπεζα, η Alpha, η Πειραιως και η Eurobank μετά τη σχετική έγκριση που έδωσαν τα διοικητικά συμβούλια των τραπεζών την Παρασκευή. Επιπλέον τη συμμετοχή τους στο πρόγραμμα ανακοίνωσαν το ΤΤ και η Attica Bank. Το βιβλίο προσφορών έκλεισε σύμφωνα με τον προγραμματισμό στις 19:00. Θετικές οι πρώτες εκτιμήσεις του υπουργείου Οικονομικών για τη συμμετοχή στο πρόγραμμα και την επίτευξη του στόχου.Οι επίσημες ανακοινώσεις, σύμφωνα με τους ειδικούς, αναμένεται να γίνουν το Σάββατο.

Αθλητισμός

Η Ρόμα νίκησε 4-2 την Φιορεντίνα με τον Παναγιώτη Ταχτσίδη να πανηγυρίζει το πρώτο του γκολ, το οποίο όμως δεν χρεώθηκε τελικά σε αυτόν...
   
Με επιβλητική νίκη συνέχισε η Παρί Σεν Ζερμέν τις υποχρεώσεις της στο γαλλικό πρωτάθλημα, καθώς συνέτριψε 4-0 την Εβιάν στο «Παρκ ντε Πρενς» για την 16η αγωνιστική του σαμπιονά.

Αν και βρέθηκε δύο φορές πίσω στο σκορ, η Ρεάλ Μαδρίτης κατάφερε να επιβληθεί 3-2 εκτός έδρας της Βαγιαδολίδ χάρη σε δύο γκολ του Εζίλ. Χωρίς νικητή έληξε η αναμέτρηση της Σοσιεδάδ με τη Χετάφε, καθώς οι δύο ομάδες αναδείχθηκαν ισόπαλες 1-1 στο «Ανοέτα», στο πλαίσιο της 15ης αγωνιστικής του ισπανικού πρωταθλήματος. Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν με τον Λαφίτα στο 86', ενώ η Σοσιεδάδ πήρε το βαθμό με το γκολ του Κάρλος Μαρτίνεθ στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων.



ΚΕΡΔΗ ΕΩΣ 1.948 ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΕΠΙΒΑΡΥΝΣΗ ΕΩΣ 3.320 ΕΥΡΩ ΦΕΡΝΕΙ ΤΟ ΝΕΟ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ

Το εισόδημα των 25.000 ευρώ αποτελεί το κλειδί του νέου φορολογικού νομοσχεδίου η ψήφιση του οποίου αναμένεται εντός της προσεχούς εβδομάδας στη Βουλή. Σύμφωνα με τις τελικές ρυθμίσεις που ήδη βρίσκονται στα χέρια της Τρόικα για την τελική τους έγκριση έως το ποσό αυτό διαπιστώνονται φορολογικά κέρδη τόσο για όσους έχουν παιδιά, όσο και για αυτούς που δεν έχουν.

Από τις 26.000 ευρώ και πάνω αρχίζουν σταδιακά οι επιβαρύνσεις που κλιμακώνονται. Εισοδήματα της τάξης των 50ή και 60.000 ευρώ ετησίως, καλούνται να πληρώσουν φόρο της τάξεως των 2.000 ευρώ επιπλέον. Αναλυτικά, με βάση τις νέες φορολογικές κλίμακες που θα ισχύσουν - εκτός απροόπτου - από το 2013 θα ισχύσουν τα εξής:

  • Μισθωτοί και συνταξιούχοι έχουν όφελος για εισοδήματα από 5 έως 25.000 ευρώ. Το κέρδος κλιμακώνεται από τα 400 ευρώ για τα εισοδήματα των 9.000 ευρώ έως τα 10 ευρώ για τα εισοδήματα των 16.000 ευρώ. Για τα εισοδήματα των 25.000 ευρω, το κέρδος θα είναι 20ευρώ.

Αντιθέτως θα κληθούν να πληρώσουν επιπλέον από 140 ευρώ για εισοδήματα της τάξης των 26.000 ευρώ έως και 2.230 ευρώ για εισοδήματα της τάξης των 60.000 ευρώ.

  • Μισθωτοί με 1 παιδί θα έχουν ουσιαστικό κέρδος από 30 έως 580 ευρώ για εισοδήματα έως και 20.000 ευρώ. Τα 580 ευρώ σε εισοδήματα των 8.000 ευρώ και το κέρδος θα μειώνεται κλιμακωτά. Αντίθετα θα κληθούν να πληρώσουν από20 ευρώ στα εισοδήματα των 25.000 έως και 2.230 ευρώ για εισοδήματα της τάξης των 50.000 ευρώ.
  • Μισθωτοί με 2 παιδιά θα έχουν κέρδος από 310 έως και 960 ευρώ. Τα 960 για εισοδήματα των 5.000 ευρώ και τα 310 για εισοδήματα των 20.000 ευρώ. Αντίθετα θα κληθούν να πληρώσουν από 60 ευρώ, για εισόδημα 25.000 ευρώ έως και 2.430 ευρώ για εισόδημα της τάξεως των 50.000 ευρώ.
  • Μισθωτοί με 3 παιδιά, θα έχουν όφελος από 226 έως και 1.376 ευρώ. Τα 1.376 για εισοδήματα 5.000 ευρώ και τα 226 για εισοδήματα της τάξης των 20.000 ευρώ. Αντίθετα θα κληθούν να πληρώσουν από 244 ευρώ για εισοδήματα 25.000 ευρώ έως και 2.630 ευρώ για εισοδήματα της τάξης των 50.000 ευρώ.
  • Τέλος, μισθωτοί με 4 παιδιά θα έχουν όφελος από 158 έως και 1.948 ευρώ, για εισοδήματα από 5.000 έως και 20.000 ευρώ, κατ' αντιστρόφως ανάλογη αντιστοιχία. Αντίθετα, θα κληθούν να πληρώσουν από 612 ευρώ για εισοδήματα 25.000 ευρώ έως και 3.220 ευρώ για εισοδήματα της τάξης των 50.000 ευρώ.