15 Αυγούστου, 2012

ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ: "ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΑΓΑΠΗ ΚΑΙ ΕΝΟΤΗΤΑ"

Το μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας τέλεσε το πρωί ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Αγιάσου με αφορμή την εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου. Συλλειτούργησαν ο Μητροπολίτης Μυτιλήνης κ. Ιάκωβος, ο Μητροπολίτης Ικονίου κ. Θεόληπτος και ο Επίσκοπος Διαυλείας κ. Γαβριήλ. Ο Αρχιεπίσκοπος χαρακτήρισε συγκινητική την έλευση των πιστών που περπατούν ώρες για να τιμήσουν την Παναγία και αναφέρθηκε σε δύο πρόσωπα που όπως είπε δέχονται με διαφορετικό τρόπο τη σχέση τους με τον Θεό. Πρόκειται για την Εύα και την Παναγία. Η Εύα ζούσε προνομιακά, ενώ η Παναγία μεγάλωσε σε ένα χώρο δύσκολο. Είναι διαφορετική, λοιπόν, η πορεία και η ανταπόκριση των δύο γυναικών. Η Θεοτόκος γίνεται με τη συμπεριφορά της η γέφυρα, η σκάλα που κατεβάζει τον Θεό από τον ουρανό στη γη.

Έτσι και σήμερα", πρόσθεσε ο Αρχιεπίσκοπος, "υπάρχουν τέτοιες διαφορετικές συμπεριφορές, αφού ο άνθρωπος είναι και παιδί της Εύας και παιδί της Παναγίας. Ο καθένας μπορεί να διαλέξει υπεύθυνα και συνειδητά την ομάδα που θέλει να ακολουθήσει. Ο άνθρωπος που αρνείται το Θεό, που φεύγει από το Θεό γίνεται φτωχότερος, εγωιστής και απάνθρωπος, ενώ εκείνος που ακολουθεί το δρόμο και τη γέφυρα της Παναγίας μας, ζει τον κόσμο της Χάριτος" και ολοκλήρωσε την ομιλία του λέγοντας "Ας πλησιάσουμε σήμερα με ευλάβεια την Παναγία και να την παρακαλέσουμε "Παναγία εσύ που είσαι μητέρα όλων βοήθησε μας να γίνουμε περισσότερο φιλάνθρωποι, ιδίως σήμερα που η Πατρίδα μας χρειάζεται αγάπη και ενότητα"

Στην πανηγυρική Θεία Λειτουργία, παρευρέθησαν, ο αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών Χαράλαμπος Αθανασίου, εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, των Σωμάτων Ασφαλείας, ενώ από εχθές πλήθος πιστών φθάνει ακόμη και περπατώντας στον Ιερό Ναό για να προσκυνήσει την εικόνα της Παναγίας.