12 Ιουνίου, 2012

ΔΡΑΣΤΗΣ ΣΟΒΑΡΟΥ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΟΥ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟΥ Ο ΠΡΩΗΝ ΖΑΚΥΝΘΟΥ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ.

Δράστης σοβαρού Εκκλησιαστικού επεισοδίου εν μέσω Λειτουργίας του Μυστηρίου της Θείας Ευχαριστίας είναι ο επίσκοπος πρώ­ην Ζακύνθου Χρυσόστομος, ο οποίος εδώ και χρόνια τώ­ρα ασυδοτεί, διαταράσσει και διακωμωδεί, όλως ασυστόλως, την Ορθόδοξη Εκκλησία και ποδοπατεί με απύθμενη βαρβαρότητα την Κανο­νική Πατερική Τάξη, «Ώστε μηδένα των αδελφών τολμάν εαυτόν προτιμάν προπετώς των πρό αυτού, αλ’ έκαστον επιγνώσκειν την παρά του Θεού ψηφισθείσαν αυτώ τάξιν, και ίvα οι μεταγενέστεροι τοις προτέροις αναφέρωσι και μη τολμήσωσι παρά γνώμην τούτων τίποτε πράττειν. Τους δε καταφρονούντας των προ αυτών και τινα αποτολμώντας, κωλυτέους αρμοδίως είναι από πάσης της Συνόδου», (Καν, 86/95 Συν, Καρθαγένης, ΠΗΔΑΛΙΟΝ σελ 510).

Το λίαν απαράδεκτο, από Κανονικής επόψεως, επεισόδιο έλαβε χώρα σε Ιερό Ναό της Επισκοπής Κηφισίας κατά τη Θεία Λειτουργία των Ονομαστηρίων του οικείου Επισκόπου κ. Κυρίλλου, όπου ο συνταξι­ούχος Χρυσόστομος εξύβρισε χυδαιότατα τον συνεπίσκοπό του και συλλειτουργό Καισαριανής κ. Δανιήλ, που συμμετείχε στη Θεία Λειτουργία, ο οποίος, ως είχε υποχρέωση, του υπέ­δειξε, σε συγκεκριμένο ιερό σημείο της Θείας Λειτουργίας, την εφαρμογή της Κανονικής Τάξης της Ορθοδόξου Εκκλησίας. Και τον εξύβρισε με α­παράδεκτες για Ιερωμένο πεζοδρομιακές εκφράσεις, τύπου γυναικών του πεζοδρομίου, Ο Επίσκοπος που υβρίστηκε σκαιότατα, σεβόμενος απόλυτα την Κανονική Τάξη και κατόπιν των ακατονομάστων ύβρεων, οι λόγοι συνειδήσεως που προέκυψαν, αλλά και για να μην υπάρξει περαιτέρω επέκταση του επεισοδίου αναγκάστηκε να αποβάλλει την Αρχιερατική του στολή και να αποχωρήσει.

Το αν σωστά έπραξε ή όχι ο αποβαλλών την Αρχιερατική του στολή κ. Δανιήλ και αποχώρησε, τον λόγο έχει η Ιερά Σύνοδος, η οποία οφείλει, όχι μόνον να απαιτήσει την εφαρμογή της Πατερικής Εκκλησιαστικής Τάξης, αλλά και να ορίσει τη θέση του εν συντάξει τελούντος Επισκόπου σε περίπτωση συμμετοχής του σε Θεία Λειτουργία. Το απαράδεκτο αυτό γεγονός θα πρέπει να απασχολήσει σοβαρώς και την Ιεραρχία και να αποδοθούν αμείλικτα οι Κανονικές ποινές, γιατί επήλθε σοβαρότατος σκανδαλισμός, Ο σκανδαλισμός, των πιστών και όχι μόνον, γιατί «Ου προτιμήσεις, του πρό σου σεαυτόν, αλλ' επακολουθήσεις. Ο δε περι­φρονών τους προτέρους ευκαταφρόνητος » (Αριστηνός, σχόλια στον ως άνω ιερό Κανόνα 86/95 Συν. Καρθαγένης ).



Η Μ.Κ.Ο.“ΑΠΟΣΤΟΛΗ” ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗΣ ΑΘΗΝΩΝ ΣΤΟ ΚΟΣΣΟΒΟ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΤΟΥ ΛΑΥΡΙΟΥ.


Ανθρωπιστική βοήθεια 5 τόνων περίπου σε τρόφιμα εστάλησαν από τον Φιλανθρωπικό Οργανισμό της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών «Αποστολή» στην Ιερά Μητρόπολη Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως με τελικό προορισμό το Κόσσοβο. Η ανθρωπιστική βοήθεια περιλαμβάνει 1.176 κιλά ζυμαρικά, 1260 κιλά ρύζι, 660 κιλά όσπρια, 240 κιλά ελαιόλαδο, 120 κιλά σπορέλαιο, 40 κιλά αλάτι, 25 κιλά ξύδι, 700lit γάλα εβαπορέ, 517 τεμ. κονσέρβες, 300 τεμ. χυμός τομάτας, μπισκότα, ζαχαρώδη, δημητριακά κ.λ.π.

Σε ανταπόκριση του αιτήματος του Κέντρου Προσωρινής Διαμονής Αιτούντων Ασύλου Αλλοδαπών Λαυρίου (Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός), η «Αποστολή» παρέδωσε επίσης 375 κιλά σε τρόφιμα (γάλα εβαπορέ, κονσέρβες, χυμός τομάτας, όσπρια, αλάτι και ρύζι), προς ανακούφιση των προσφύγων και κάλυψη των λειτουργικών τους αναγκών.


Εκ της Ιεράς Αρχιεπισκοπής.


Η ΡΩΣΙΑ ΠΕΤΑΕΙ ΤΟ ΓΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΔΥΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΡΙΑ: "ΜΗΝ ΤΟΛΜΗΣΕΤΕ"

Σε πορεία σύγκρουσης με το καθεστώς Assad στη Συρία και εμμέσως με την Ρωσία βρίσκεται ο πρόεδρος των ΗΠΑ Barack Obama. Στο πλαίσιο αυτής της μεταστροφής της αμερικανικής πολιτικής ο πρόεδρος των ΗΠΑ διέταξε το αμερικανικό Ναυτικό και την Αεροπορία να επιταχύνουν τις προετοιμασίες για μία περιορισμένης έκτασης επιθετική αεροπορική επιχείρηση στην Συρία και την εφαρμογή μία ζώνης απαγόρευσης πτήσεων πάνω από την Συρία. Αποστολή των αμερικανικών αεροσκαφών θα είναι η  εξουδετέρωση των πολιτικών και στρατιωτικών κέντρων διοίκησης του καθεστώτος Assad... ο περιορισμός της δράσης της Αεροπορίας της Συρίας ώστε να μην μπορεί να επιχειρεί κατά των εξεγερμένων.  

Με άλλα λόγια το σενάριο είναι γνωστό. Πρώτα συγκροτείται μια καλά οργανωμένη δύναμη μισθοφόρων και αντιφρονούντων που προχωρά σε τρομοκρατικά κτυπήματα, η οποία όμως κρύβεται πάντα σε περιοχές που υπάρχουν άμαχοι, το καθεστώς της χώρας αντιδρά, άμαχοι σκοτώνονται για να έρθουν στη συνέχεια οι βομβαρδισμοί της χώρας με το πρόσχημα της προστασίας των αμάχων. Ο άγνωστος παίχτης όμως στη συγκεκριμένη περίπτωση δεν μπορεί να είναι παρά η Ρωσία η οποία έχει κατ΄ επανάληψη δηλώσει ότι είναι κάθετα αντίθετη σε οποιαδήποτε στρατιωτική επέμβαση στη Συρία. Βέβαια τα σχέδια των ΗΠΑ δεν σταματούν εδώ.

Παράλληλοι στόχοι είναι πρώτον τόσο η αναδιοργάνωση του αποκαλούμενου «Στρατού της Ελευθερίας για τη Συρία» έτσι ώστε να μπορεί να αμφισβητήσει στην πράξη τα κυβερνητικά στρατεύματα όσο και η διερεύνηση της πιθανότητας να προσεταιριστούν υψηλόβαθμους αξιώτικους στο Στρατό της Συρίας ώστε οι τελευταίοι να προχωρήσουν σε ένα πραξικόπημα κατά του Bashar al-Assad. Πάντως σύμφωνα με πληροφορίες η ρωσική κυβέρνηση δεν βλέπει θετικά τις αμερικανικές κινήσεις και όπως αναφέρουν πηγές από την Μόσχα, η Ρωσία θα αντιδράσει δυναμικά σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο και θα στείλει μαχητικά στην Συρία για την προστασία του εναερίου χώρου της αραβικής χώρας. Το επόμενο βήμα θα είναι η αποστολή και του ρωσικού αεροπλανοφόρου Kusnetsov για μία ακόμη φορά στα νερά της Μεσογείου και πιο ειδικά στα ανοικτά των συριακών ακτών ολοκληρώνοντας την ασπίδα προστασίας της Συρίας και ακυρώνοντας την no-fly-zone στην πράξη. 



ΒΟΗΘΗΣΤΕ ΕΝΑ ΟΡΦΑΝΟ ΚΟΡΙΤΣΑΚΙ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ.

 
Έκτακτη Ανακοίνωση

Ιερού Ναού Τριών Ιεραρχών Πανεπιστημίου Πατρών,

Τετάρτη 6 Ιουνίου 2012:

«Ο κ. Πρύτανης μας ενημέρωσε για μία δραματική ιστορία και ζήτησε τη βοήθειά μας.

Φοιτήτρια του Πανεπιστημίου του Πανεπιστημίου Πατρών έμεινε έγκυος και γέννησε ένα κοριτσάκι. Ο πατέρας του παιδιού εξαφανίστηκε και η μητέρα μετά από ένα χρόνο από τη γέννηση του παιδιού απεβίωσε. Τώρα το μικρό κοριτσάκι είναι 18 μηνών και το μεγαλώνει μόνη της η γιαγιά, η μητέρα της φοιτήτριας, η οποία είναι άνεργη χωρίς πόρους. Μέχρι τώρα βοηθιέται από την τοπική Εκκλησία και τους γειτόνους.

Ο Πρύτανης και η Επιτροπή του Πανεπιστημιακού Ναού κάνουν έκκληση στα μέλη της Πανεπιστημιακής κοινότητας να συνδράμουν για τη στήριξη της προσπάθειας της γιαγιάς να μεγαλώσει αυτό το αγγελούδι (που βλέπετε στη φωτογραφία) σωστά και να μη στερηθεί τα απαραίτητα της ζωής.

Συγκεκριμένα μπορείτε να συνδράμετε με τους εξής τρόπους, δίνοντας:

Α) Χρήματα

Μπορούν να κατατίθενται

1)Στην Αγροτική Τράπεζα στο λογαριασμό 3190102910057 Ιερός Ναός Πανεπιστημίου Πατρών με ένδειξη βοήθεια στο 18μηνο κοριτσάκι.

2)Στον υπάλληλο της υπηρεσίας μισθοδοσίας κ. Ανδρέα Σταματόπουλο (Δίνεται σχετική απόδειξη)

3)Στο κουτί του Ναού με ένδειξη για του απόρους.

Β) Παιδικό και βρεφικό ρουχισμό, καθώς και μαύρα ρούχα για τη γιαγιά

Γ) Τρόφιμα, κυρίως για το παιδί αλλά και για τη γιαγιά

Για το ρουχισμό και τα τρόφιμα ο Ναός είναι ανοιχτός καθημερινά από 10.30 μέχρι 14.30.

Δ) Εάν κάποια οικογένεια ενδιαφέρεται να βαπτίσει το κοριτσάκι αυτό ας επικοινωνήσει με την κ Μαλλιώτη Νικολ (Γραμματέα της Πρυτανείας) τηλ. 2610 996606. Η βάπτιση θα γίνει εντελώς δωρεάν στον Πανεπιστημιακό Ναό. Επειδή αυτή η ιστορία δεν τελειώνει με μία εφάπαξ βοήθεια, όσοι ενδιαφέρονται μπορούν να συνεχίσουν να συνεισφέρουν και στο μέλλον.

Εκ της Επιτροπής του Ναού»

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ελλάδα

Σειρά μέτρων για τον περιορισμό των δικαιούχων του εφάπαξ, προτείνει με έγγραφό της προς τον υπηρεσιακό υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Αντώνη Ρουπακιώτη, η διοίκηση του Ταμείου Πρόνοιας Δημοσίων Υπαλλήλων (ΤΠΔΥ). Το υπουργείο Εργασίας έχει επεξεργαστεί στο παρελθόν άλλες επιλογές, όπως τη μείωση του εφάπαξ, αύξηση των εισφορών, καταβολή του σε δόσεις, συμψηφισμό του με οφειλές προς το Δημόσιο ή συνδυασμό τους.

Οι εκλογές του Ιουνίου είναι το τελευταίο κρίσιμο δημοψήφισμα για το μέλλον του λαού, τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας στο Ηράκλειο. Ζήτησε ξεκάθαρη πρωτιά για τον ΣΥΡΙΖΑ, διευκρινίζοντας ότι ακόμα και 151 βουλευτές αν έχει το κόμμα του στις εκλογές, θα αναζητήσει συνεργασίες.

Στα Προπύλαια του Πανεπιστημίου πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα η κεντρική προεκλογική συγκέντρωση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Τα στελέχη και οι υποψήφιοι ζήτησαν ενίσχυση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ για μία αντικαπιταλιστική απάντηση στην κρίση. Το μεσημέρι της Τρίτης οι υποψήφιοι θα παραχωρήσουν συνέντευξη Τύπου για την παρουσίαση του προγράμματος.

Καυστικός και δηκτικός για μια ακόμα φορά ο Θεόδωρος Πάγκαλος, σε τηλεοπτική του συνέντευξη εν όψει της κάλπης της Κυριακής. Ο πρώην αντιπρόεδρος της κυβέρνησης εξέφρασε την εκτίμηση ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ακόμα και να έρθει πρώτο κόμμα δεν θα μπορέσει να σχηματίσει κυβέρνηση, καθώς δεν υπάρχουν υποψήφιοι κυβερνητικοί εταίροι. Παράλληλα, χαρακτήρισε «φραστικές μπαρούφες» και «εκτός πραγματικότητας» όσα λέγονται περί επαναδιαπραγμάτευσης ή ακύρωσης του Μνημονίου χωρίς συνέπειες.

Η επαναφορά του αισθήματος της ασφάλειας στους πολίτες, με την επιστροφή του αστυνομικού στη γειτονιά και η επανασυμφιλίωση του λαού με την αστυνομία είναι οι δύο προτεραιότητες του ΣΥΡΙΖΑ στα θέματα ασφάλειας των κατοίκων, τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας κατά την επίσκεψή του στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής. Είναι η πρώτη φορά που επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ έκανε επίσκεψη στην ΓΑΔΑ, ενώ ενδικτική ήταν η συνομιλία που είχε ο κ. Τσίπρας με τον Αττικάρχη.

Κόσμος

Χιλιάδες αντικυβερνητικοί διαδηλωτές αναμένεται να πραγματοποιήσουν πορεία την Τρίτη στη Μόσχα, ζητώντας εκλογές και νέο πρόεδρο. Μία ημέρα πριν, οι ρωσικές αρχές πραγματοποίησαν έρευνα σε σπίτια στελεχών της αντιπολίτευσης, ενώ την Τρίτη τους έχουν καλέσει να καταθέσουν, παρά το γεγονός ότι εκείνοι αναμενόταν να συμμετέχουν στην κινητοποίηση.

Δράση για την διάσωση του ευρώ χρειάζεται να ληφθεί μέσα σε λιγότερο από τρεις μήνες, δήλωσε η διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Κριστίν Λαγκάρντ σε συνέντευξή της στο CNN. Η Κρ.Λαγκάρντ αρνήθηκε να προβλέψει εάν η Ελλάδα θα βγει από το ευρώ, λέγοντας ότι αυτό είναι θέμα «πολιτικής αποφασιστικότητας και κινητοποίησης».

Παιδιά στη Συρία κατηγορούν τις δυνάμεις του Μπασάρ Αλ Άσαντ ότι τα χρησιμοποίησαν ως ανθρώπινες ασπίδες, αναφέρει έκθεση του ΟΗΕ. Η Ειδική Αντιπρόσωπος για Παιδιά και Ένοπλες Συγκρούσεις του ΟΗΕ ανέφερε ότι πολλά παιδιά πέφτουν θύματα βασανισμών όταν έχουν τεθεί υπό κράτηση και σφαγιάζονται. Δεκάδες νεκροί το τελευταίο 24ωρο, την ώρα που ο ΓΓ του ΟΗΕ ζητά να σταματήσει άμεσα η βία.

Η οικονομική κρίση σε όλη την Ευρώπη έχει φέρει σε απελπισία όλο και περισσότερους γονείς που επιλέγουν να εγκαταλείψουν τα παιδιά τους σε κάποιο ίδρυμα και στις βρεφοδόχους που πολλαπλασιάζονται ανά την ήπειρο, ωθώντας ακόμα και τον ΟΗΕ να εκφράσει την ανησυχία του.

Ο μέχρι πρότινος υπουργός Εσωτερικών Μπουγιάρ Νισάνι εξελέγη τελικά πρόεδρος της Αλβανίας, χωρίς να γεφυρωθεί το χάσμα μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης για την πλήρωση του ύπατου αξιώματος. Η αντιπολίτευση μποϊκόταρε την ψηφοφορία στο Κοινοβούλιο και έτσι ο Νισάνι εξελέγη με μόλις 73 ψήφους, μετά το ναυάγιο των τριών προηγούμενων ψηφοφοριών.

Οικονομία

Ανοίγει ο δρόμος για να αρχίσει ξανά η ασφάλιση των πιστώσεων για τις εισαγωγές στην Ελλάδα, καθώς η γερμανική κυβέρνηση αποφάσισε να καλύψει το κόστος της γερμανικής Euler Hermes για την ασφάλιση των ελληνικών εισαγωγών που είχε μπλοκάρει λόγω των κινδυνολογικών σεναρίων για πιθανή έξοδο της χώρας από το ευρώ.

Η διαγραφή ενός «σημαντικού μέρους» του δημοσίου χρέους είναι αναγκαία, καθώς το χρέος δεν μπορεί να πληρωθεί, επισημαίνει σε συνέντευξή του ο υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Δραγασάκης. Ο κ. Δραγασάκης τονίζει ότι εφόσον δεν μπορεί να υπάρξει άμεσα μία κοινή ευρωπαϊκή λύση, μια μεταβατική επιλογή θα μπορούσε να είναι η συμφωνημένη αναστολή πληρωμών των τόκων (μορατόριουμ) μέχρι να ορθοποδήσει η οικονομία. Ακόμα, μιλά για τη διαγραφή δανείων των υπερχρεωμένων νοικοκυριών, την ύφεση και τις μειώσεις μισθών-συντάξεων, τα σενάρια κυβερνητικής συνεργασίας με τα άλλα κόμματα της Αριστεράς και απαντά στα σενάρια για «σχέδιο Β» περί ενδεχόμενης ελληνικής εξόδου από το ευρώ.

Με την «βελούδινη» διάσωση της Ισπανίας να «ξεφουσκώνει» πολύ γρήγορα και τις αγορές να στρέφονται προς τη μεριά της Ιταλίας, ο Ευρωπαίος Επίτροπος αρμόδιος για τις Οικονομικές Υποθέσεις Όλι Ρεν αρνήθηκε να κάνει εικασίες σχετικά με την κατάσταση της τρίτης μεγαλύτερης οικονομίας της Ευρωζώνης, αρκούμενος να σχολιάσει: «Εισηγηθήκαμε κάποια πράγματα πριν από δύο εβδομάδες στην Ιταλία. Η Ιταλία έχει σημαντικές ανισορροπίες, αλλά θα τις διορθώσει και λαμβάνει ισχυρά μέτρα. Στηρίζουμε την Ιταλία».

Αθλητισμός

Στην πρεμιέρα του 4ου ομίλου, Γαλλία και Αγγλία έμειναν στο 1-1, με τα Λιοντάρια να ανοίγουν το σκορ με τον Λέσκοτ στο 30' και τους Πετεινούς να ισοφαρίζουν με τον Νασρί στο 39'. Στο άλλο ματς, η Ουκρανία, αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ από τη Σουηδία, πήρε τη νίκη με 2-1 χάρη στον αγέραστο Αντρέι Σεβτσένκο, ο οποίος με δύο τέρματα ανέτρεψε το σκορ.

Υπομονή από τους παίκτες του ζήτησε ο προπονητής της Τσεχίας Μίχαλ Μπίλεκ, εν όψει του αγώνα της ομάδας του με την Ελλάδα. Ο τεχνικός των Τσέχων αναφέρθηκε στις απουσίες της εθνικής μας ομάδας ειδικά στον χώρο της άμυνας, ενώ επεσήμανε ότι η Ελλάδα αγωνίστηκε εξαιρετικά απέναντι στην Πολωνία.

Την ερχόμενη Τετάρτη θα παρουσιαστεί επισήμως από τον Ολυμπιακό ο νέος τεχνικός της ομάδας Λεονάρντο Ζαρντίμ, η συμφωνία με τον οποίο ανακοινώθηκε την περασμένη Πέμπτη. Ο Πορτογάλος τεχνικός συμφώνησε με τους Ερυθρόλευκους για τα επόμενα δύο χρόνια.


ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ 502 ΟΦΕΙΛΕΤΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ.

Στα χέρια της οικονομικής αστυνομίας 502 οφειλέτες του Δημοσίου 
Οι συλλήψεις έχουν γίνει μέσα σε επτά μήνες

Περισσότεροι από 500 οφειλέτες του Δημοσίου με συνολικά χρέη, που αγγίζουν το 1 δισ. ευρώ, συνελήφθησαν από τις αρχές του Νοεμβρίου του 2011 έως τον Μάιο του 2012, σε ολόκληρη τη χώρα. Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια ελέγχων από τα μέλη των ειδικών υπηρεσιών της Ελληνικής Αστυνομίας, στο πλαίσιο της πρόληψης και της αντιμετώπισης των φαινομένων της παραοικονομίας, της φοροδιαφυγής και εισφοροδιαφυγής, εντοπίσθηκαν και συνελήφθησαν 502 χρεοφειλέτες του Δημοσίου σε βάρος των οποίων έχουν βεβαιωθεί χρέη, που ανέρχονται στο χρηματικό ποσό των 922.452.979,95 ευρώ. Από αυτούς 446 ήταν άνδρες, 495 ήταν Έλληνες και οι 7 αλλοδαποί.

Οι περισσότερες συλλήψεις, πραγματοποιήθηκαν από τις Υπηρεσίες Ασφάλειας στον νομό Αττικής (231) και στο νομό Θεσσαλονίκης (65). Οι κατηγορίες που βαρύνουν, στις περιπτώσεις αυτές, τους οφειλέτες του Δημοσίου, αφορούν στις διατάξεις του άρθρου 25 του Ν. 1882/90, όπως πλέον ισχύει και μετά τη τροποποίηση με το άρθρο 3 παρ. 1 του Ν.3943/11 «Μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο», καθώς επίσης στις διατάξεις του άρθρου 18 παρ.1 του Ν. 2523/97 «Διοικητικές και ποινικές κυρώσεις στη φορολογική νομοθεσία και άλλες διατάξεις» όπως έχει τροποποιηθεί και ισχύει σήμερα.

ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ: ΠΟΙΟ ΚΟΜΜΑ ΔΙΝΟΥΝ ΠΡΩΤΟ ΟΙ ΚΡΥΦΕΣ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ.

ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ: Ποιο κόμμα δίνουν πρώτο οι κρυφές δημοσκοπήσεις 
«Είμαστε πρώτοι» λένε στη Συγγρού. «Μπορούμε και αυτοδυναμία» υποστηρίζουν στην Κουμουνδούρου.  Μια υπόγεια μάχη χαρακωμάτων με πολεμοφόδια τα στοιχεία δημοσκοπήσεων που – λόγω της νομοθεσίας- δεν μπορούν να δημοσιοποιηθούν, βρίσκεται σε εξέλιξη μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ.

Στελέχη των δύο κομμάτων συνομιλούν τις τελευταίες ώρες με δημοσιογράφους και διοχετεύουν στοιχεία από έρευνες οι οποίες γίνονται για λογαριασμό τους , οι οποίες όμως δεν συμφωνούν ως προς τον τελικό νικητή αφού δείχνουν εντελώς αντίθετα στοιχεία.

Στην Νέα Δημοκρατία, σύμφωνα με πληροφορίες του iefimerida.gr, επικαλούνται στοιχεία κυλιόμενων δημοσκοπήσεων από τουλάχιστον δύο γνωστές μεγάλες εταιρίες. Η μία από αυτές- σύμφωνα με γαλάζια στελέχη- εμφανίζει το κόμμα του κ. Σαμαρά να προηγείται τουλάχιστον τρεις μονάδες του ΣΥΡΙΖΑ ενώ στη δεύτερη, η διαφορά μειώνεται περίπου στις δύο μονάδες. Και στις δύο έρευνες, το ΠΑΣΟΚ κινείται σε ποσοστά χαμηλότερα από των τελευταίων εκλογών όπως και οι Ανεξάρτητοι Ελληνες.

Από την πλευρά της Κουμουνδούρου, οι διαρροές γύρω από τις κυλιόμενες δημοσκοπήσεις που γίνονται για λογαριασμό τους δείχνουν ακόμα πιο ανοιχτή ψαλίδα αλλά ... υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ. Οι αριθμοί που επικαλούνται δείχνουν το κόμμα του κ. Τσίπρα να προηγείται τουλάχιστον κατά πέντε μονάδες της Νέας Δημοκρατίας ενώ σε άλλη έρευνα και με αναγωγή των αναποφάσιστων δείχνει πιθανό ακόμα και το ενδεχόμενο της αυτοδυναμίας.

Οι διαρροές αυτής της μορφής αναμένεται να ενταθούν τα επόμενα εικοσιτετράωρα καθώς τόσο στην Συγγρού όσο και στην Κουμουνδούρου θεωρούν ότι η δημιουργία κλίματος νίκης μέσω αυτής της τακτικής, θα επηρεάσει τις ψήφους των αναποφάσιστων οι οποίοι παραμένουν σταθερά πάνω από 10-15%. Κι αυτό, αν και τόσο η Νέα Δημοκρατία όσο και ο ΣΥΡΙΖΑ δείχνουν να έχουν ανεβάσει σημαντικά τα ποσοστά τους σε σχέση με τις τελευταίες δημοσκοπήσεις που δημοσιοποιήθηκαν την προπερασμένη Παρασκευή.



ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 12/6/2012

 
Γεγονότα

1913: Δημιουργείται το πρώτο καρτούν, στις ΗΠΑ. Ο Τζον Ράντολφ Μπρέι σκηνοθετεί την ταινία «Το όνειρο του καλλιτέχνη», στην οποία ένας σκύλος καταβροχθίζει συνεχώς λουκάνικα έως ότου στο τέλος εκρήγνυται.

1923: Ο μεγάλος μάγος Χάρι Χουντίνι απελευθερώνεται από το σφιχτό μανδύα που τον κρατούσε κρεμασμένο ανάποδα, 12 μέτρα πάνω από τη Γη.

1953: Τερματίζεται η πανεργατική απεργία που ξέσπασε στις 4 Ιουνίου στην Ελλάδα, με αφορμή τα οικονομικά μέτρα της κυβέρνησης Αλέξανδρου Παπάγου, μετά την υπόσχεση του υπουργού Εργασίας για αυξήσεις στους ιδιωτικούς και δημόσιους υπαλλήλους κατά 7-12%.

1975: Ο πρωθυπουργός Κωνσταντίνος Καραμανλής υποβάλλει την αίτηση ένταξης της χώρας στην ΕΟΚ.

1987: Η Εθνική Ελλάδος στο μπάσκετ, με 30 πόντους του Νίκου Γκάλη, νικά 81-77 τη Γιουγκοσλαβία και προκρίνεται στο τελικό του Ευρωμπάσκετ της Αθήνας.

1996: Η φέτα, το κασέρι, πολλά είδη γραβιέρας και ορισμένα λάδια, αναγνωρίζονται από την Ευρωπαϊκή Ένωση ως προϊόντα με Προστατευόμενη Ονομασία Προέλευσης (ΠΟΠ).

Γεννήσεις

1827: Γιοχάνα Σπίρι, φιλολογικό ψευδώνυμο της Γιοχάνα Λουίζ Χόισερ, ελβετίδα συγγραφέας. (Χάιντι) (Θαν. 7/7/1901)

1913: Ντίνος Ηλιόπουλος, ηθοποιός. (Θαν. 4/6/2001)

1929: Αν Φρανκ, εβραιοπούλα που έμεινε στην ιστορία για το ημερολόγιό της. (Θαν. 12/3/1945)

Θάνατοι

1798: Ρήγας Φεραίος, πρόδρομος και πρωτεργάτης του Νεοελληνικού Διαφωτισμού. (Γεν. 1757)

2002: Γιάννης Γεωργακάς, επιχειρηματίας, ιδρυτής του Μινιόν, του πρώτου πολυκαταστήματος στην Ελλάδα. (Γεν. 1913)

2003: Γκρέγκορι Πεκ, αμερικανός ηθοποιός. (Γεν. 5/4/1916)