16 Μαΐου, 2012

ΟΡΚΙΣΤΗΚΕ Ο ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΟΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ κ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΠΙΚΡΑΜΜΕΝΟΣ.

Ορκίστηκε στο Προεδρικό Μέγαρο, ενώπιον του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου, ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός κ. Παναγιώτης Πικραμμένος, ο οποίος το μεσημέρι έλαβε εντολή σχηματισμού κυβέρνησης που θα οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές στις 17 Ιουνίου. «Είναι μια καθαρά υπηρεσιακή κυβέρνηση που θα κινηθεί στα πλαισια του Συντάγματος», ανέφερε ο κ. Πικραμμένος. «Διάβασα στις εφημερίδες ότι λόγω ονόματος θα είμαι ο καταλληλότερος για τελευταίος πρωθυπουργός της Μεταπολίτευσης», είπε αστειεύομενος και πρόσθεσε: «Ελπίζω μετά από μένα να ξεκινήσει η περίοδος αναγέννησης της ωραίας μας χώρας».

Η νέα κυβέρνηση θα ορκιστεί στις 10 το πρωί της Πέμπτης.

Οι βουλευτές θα ορκιστούν, στη συνέχεια, ενώπιον του υπηρεσιακού πρωθυπουργού στις 11 το πρωί.


ΔΗΛΩΣΗ ΜΑΚΑΡΙΩΤΑΤΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ.

Ερωτηθείς από δημοσιογράφους σχετικά με τις τελευταίες εξελίξεις, ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος έκανε την ακόλουθη δήλωση: 

¨Εστω και αυτή την ύστατη στιγμή, οφείλουν όλοι να αντιληφθούν το αυτονόητο. Πάνω από τα όποια συμφέροντά μας, βρίσκεται το γενικό συμφέρον του τόπου και το κοινό καλό. Πάνω από όλους μας, βρίσκεται η Ελλάδα".
Εκ της Ι.Α.Α




ΤΟΝ ΠΑΠΑΔΗΜΟ ΘΕΛΕΙ Η ΤΡΟΙΚΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΟ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ.

Ολοκληρώθηκε πριν λίγο η σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών υπό τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια προκειμένου να σχηματιστεί υπηρεσιακή κυβέρνηση, η οποία θα οδηγήσει τη χώρα στις επόμενες εθνικές εκλογές.

Πρώτος έφτασε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος, στη συνεχεία, ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας. Ακολούθησαν, κατά σειρά, ο Φώτης Κουβέλης, η Αλέκα Παπαρήγα, ο Ευάγγελος Βενιζέλος και τελευταίος έφτασε ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς.

Οι πολιτικοί αρχηγοί έμειναν επί δέκα λεπτά μόνοι τους στην αίθουσα συσκέψεων της Προεδρίας μέχρι να εισέλθει χαμογελαστός ο Κάρολος Παπούλιας για να αρχίσει η σύσκεψη

Χωρίς υπουργούς του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Δημοκρατίας θα συγκροτηθεί, κατά πάσα πιθανότητα, η υπηρεσιακή κυβέρνηση η οποία θα οδηγήσει τη χώρα σε επαναληπτικές εκλογές.

Στο προεδρικό Μέγαρο οι πολιτικοί αρχηγοί -εξαιρουμένου του Νίκου Μιχαλολιάκου- της Χρυσής Αυγής αναζητούν υπό τον πρόεδρο της Δημοκρατίας το πρόσωπο το οποίο θα αναλάβει να εκπροσωπήσει τη χώρα στην επόμενη σύνοδο κορυφής.

Από αρκετούς υποστηρίζεται ότι ο Λουκάς Παπαδήμος θα ήταν μια σίγουρη και αξιόπιστη λύση, ωστόσο ο ίδιος δεν φαίνεται διατεθειμένος να επιθυμεί την παραμονή για ένα ακόμη μήνα στο Μέγαρο Μαξίμου.

Από εκεί και πέρα οι λύσεις είναι συγκεκριμένες. Είτε θα επιλεγεί ένα πρόσωπο κοινής αποδοχής με πολιτικά χαρακτηριστικά είτε -όπως προβλέπει το Σύνταγμα- θα επιλεγεί ένας από τους τρεις ανώτατους δικαστικούς, επικεφαλής του Αρείου Πάγου, του Συμβουλίου της Επικρατείας ή του Ελεγκτικού Συνεδρίου.

Πληροφορίες από τη Νέα Δημοκρατία ανέφεραν ότι ο κ. Αντώνης Σαμαράς θα προσέλθει στη σύσκεψη με πρόταση να αναλάβει ως πρωθυπουργός ο πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας Παναγιώτης Πικραμμένος. Το ίδιο πρόσωπο αναμένεται να προτείνει και ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος.

Από το ΠΑΣΟΚ δεν έχει γίνει γνωστή η τελική πρόταση του κ. Βενιζέλου αλλά πληροφορίες αναφέρουν ότι το όνομα του κ. Παπαδήμου είναι ένα από αυτά που ισχύουν καθώς οι εταίροι και δανειστές μας ζητούν έναν αξιόπιστο συνομιλητή ακόμη και για το μεταβατικό διάστημα του ενός μηνός.

Για τις υπόλοιπες θέσεις αναμένεται να προταθούν ονόματα δικαστικών, τεχνοκρατών και πανεπιστημιακών.

Το κρίσιμο πάντως ζήτημα, εκτός από τη θέση του υπηρεσιακού πρωθυπουργού είναι το ποιοι θα καταλάβουν τα υπουργεία που σχετίζονται με τις εκλογές (Εσωτερικών, Δικαιοσύνης, Επικρατείας και Δημόσιας Τάξης) καθώς και τα υπουργεία Παιδείας (λόγω Πανελλαδικών) και Οικονομικών.

Να σημειωθεί, τέλος, το γεγονός ότι ορισμένοι από τους υπουργούς του ΠΑΣΟΚ έχουν διαμηνύσει στον κ. Βενιζέλο ότι θα ήταν λάθος για τη χώρα να αποσύρει όλους τους υπουργούς από την υπηρεσιακή σε μια κρίσιμη ώρα για τη χώρα.

Τέλος οι εκλογές αποφασίστηκαν για τις 17 Ιουνίου.





ΟΤΑΝ ΣΑΜΑΡΑΣ ΚΑΙ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ «ΚΡΥΒΟΝΤΑΙ» ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΡΩ...

Το ελληνικό μοντέλο με το υπερτροφικό κράτος και την πενιχρή ανταγωνιστικότητα έχει καταρρεύσει. Ενώ ο νέος κύκλος επώδυνων μέτρων, που έχουν δρομολογηθεί με το νέο Μνημόνιο, ακυρώνει κάθε προσπάθεια απ’ όπου και αν αυτή προέρχεται. Σε μια εξαρθρωμένη χώρα κι ένα απαξιωμένο πολιτικό σύστημα, το οποίο με την ψυχή στα δόντια παλεύει να υπάρξει υπό επιτροπεία, η κοινωνία γίνεται όλο και πιο φτωχή, όλο και πιο καχύποπτη για το μέλλον της, που ταυτίζεται από τους παρηκμασμένους πολιτικούς υποκριτικά το μέλλον πίσω από το ευρώ. Και τώρα, για να αντιμετωπίσουν τον δημοφιλή Αλέξη Τσίπρα... μας απειλούν με τον κίνδυνο αποπομπής της χώρας από την Ευρωζώνη, κάτι που για τους άνεργους και ήδη φοβισμένους Ελληνες ισοδυναμεί δεινά με πολιτισμική κατάρρευση, πλάι στην ήδη βιωμένη φτώχεια και πληβειοποίηση. Μόλις την περασμένη Κυριακή, η κοινωνία τιμώρησε όσους πολιτικά εκπροσωπούν τα Μνημόνια και τη συγκυβέρνηση της Ν.Δ. με το ΠΑΣΟΚ. Επίσης, τιμώρησε τη διαφθορά και την οικογενειοκρατία της μεταπολίτευσης στο «πρόσωπο» των δύο κομμάτων εξουσίας. Καθώς, επίσης, τα ήξεις αφήξεις, τις αντιφατικές συμπεριφορές και τις λεκτικές φούσκες. Και καλά, μεν, ο εξουσιομανής Βενιζέλος δεν πτοείται με τίποτε.

Αλλά, δυστυχώς, και ο Αντώνης Σαμαράς έχει «σαλτάρει...».Zούμε μια συντελεσμένη καταστροφή, με συνέπειες που πληθύνονται και μεγεθύνονται σαν χιονοστιβάδα ή κύμα παλιρροϊκό: εκατοντάδες χιλιάδες από τον ενεργό πληθυσμό της χώρας βιώνουν τον εφιάλτη της ανεργίας. H τολμηρή και δημιουργική μερίδα της κοινωνίας μας, οι μικροί και μικρομεσαίοι επιχειρηματίες, εξοντώνονται μεθοδικά. Oι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα και οι συνταξιούχοι απειλούνται με μεταχείριση δουλοπαροίκων. Tο πιο βασανιστικό από όλα είναι η άγνοια για το τι θα ξημερώσει και ο πανικός της αβεβαιότητας για το αύριο. Οπως έχουν τονίσει όλοι σχεδόν οι μεγάλοι πολιτικοί στοχαστές, πέρα από την υστέρηση, τη φτώχεια κ.λπ., αυτό που μπορεί να οδηγήσει σε έκρηξη μια κοινωνία είναι το αίσθημα της βαθιάς αδικίας. Πολλοί από τους δυσαρεστημένους πολίτες ισχυρίζονται πως παλεύουν εναντίον μιας ολόκληρης τάξης πολιτικών. Ομως, οι διαμαρτυρίες ψήφου υποδηλώνουν σαφώς μια ώριμη απόρριψη του πελατειακού συστήματος της χώρας. Μπορεί να γίνει κάτι παραπάνω, εκτός από οικονομικά προγράμματα, σχεδιασμένα να αποτρέψουν την άμεση καταστροφή; ΟΧΙ. 

Οταν τελειώσει η δική μας βαθιά οικονομική, πολιτική, κοινωνική και εθνική κρίση, θα βρεθούμε αντιμέτωποι με μια μεταλλαγμένη κοινωνία, η οποία σε τίποτα δεν θα μοιάζει με αυτήν που ξέραμε πριν από την κρίση. Σε όλες τις βαριά χρεωμένες χώρες της Ευρωζώνης που καλούνται να συμβάλουν στη διάσωση του διπλανού τους, αρχίζει να διαγράφεται ένας εφιάλτης. Και όσο το πρόβλημα ήταν περιορισμένο στην Ελλάδα, την Ιρλανδία και την Πορτογαλία, που αντιπροσωπεύουν μικρά ποσοστά της ευρωπαϊκής οικονομίας, η κατάσταση ήταν σχετικώς διαχειρίσιμη. Ομως, τώρα, άνοιξε ο ασκός του Αιόλου για την Ισπανία...Το «μοιραίο» λάθος των Βρυξελλών ήταν το ότι οι ηγέτες της Ευρωζώνης παραδέχθηκαν ότι είναι δυνατόν χώρες - όπως η Ελλάδα - να κηρύξουν έστω και μερική πτώχευση. Ναι, υπάρχουν κίνδυνοι που υπερβαίνουν κατά πολύ την Ελλάδα. Οι ισχυροί της Ευρωζώνης εξαναγκάστηκαν να αναγνωρίσουν ότι η κρίση χρέους δεν είναι ελληνικό ή έστω μεσογειακό, αλλά πανευρωπαϊκό πρόβλημα. Δυστυχώς, όμως, το έκαναν υπό την εφιαλτική εποπτεία των αγορών. 

Ο τρόπος ούτως ώστε να δοθεί τέλος στην κρίση, να πεισθούν οι επενδυτές ότι τα χρέη είναι βιώσιμα, ακόμη αναζητείται. Ο περιβόητος μηχανισμός EFSF λειτουργεί απλώς ως ένα ανάχωμα.H κρίση έφερε στην επιφάνεια τη νευρικότητα, τη διχόνοια και την αδυναμία της Ευρωπαϊκής Ενωσης να δράσει, και οι αγορές άρπαξαν την ευκαιρία να το εκμεταλλευθούν. Η τραγωδία της Ελλάδας ανέδειξε ότι η γερμανική ισχύς επιτρέπει στο Βερολίνο να καθορίζει τους όρους του παιχνιδιού. Ομως, η συνταγή ήταν ακραία. Η Ευρωζώνη δεν είναι ριάλιτι, όπου τα μέλη της μπορούν να διώχνουν τον πιο αδύναμο κρίκο, σπρώχνοντάς τον στον οικονομικό Αρμαγεδδώνα. 

Η Ευρωζώνη απειλείται (!) και το επιχείρημα ότι χρειάζεται οικονομική διακυβέρνηση αλα γερμανικά κερδίζει έδαφος. Απλώς, αντιλαμβάνεται ο καθείς ότι η αφορμή και η πραγματική αιτία της υπερθετικά ωμής γερμανικής αδιαλλαξίας είναι η πρόθεσή της να φρονηματίσει όλες τις «απείθαρχες» δημοσιονομικά χώρες.


«ΠΟΥ ΠΑΣ ΡΕ ΚΑΡΑΜΗΤΡΟ;»

Με χαμένη και μάλλον κακοπαιγμένη παρτίδα πόκερ, μοιάζει αυτή η ιστορία με τα «ακούρευτα» ομόλογα, που όλο λέγαμε ή μάλλον κομπάζαμε ότι δεν πρόκειται να πληρωθούν αλλά ήδη αρχίσαμε να τα σκάμε κανονικά στους κερδοσκόπους, καταπίνοντας αμάσητες τις προειδοποιήσεις προς τους κακούς ξένους που δεν μπήκαν στο PSI.

Ποιος να θυμάται άραγε τα. αυστηρά μηνύματα του Ε. Βενιζέλου όταν όντας ακόμα υπουργός Οικονομικών προειδοποιούσε όσους δεν μπουν στο PSI ότι δεν πρόκειται να υπάρξει άλλη ευκαιρία; Ποιος να θυμάται άραγε ότι ανάλογη στάση είχε κρατήσει και ο διάδοχος του Φ. Σαχινίδης, ο οποίος λίγο ως πολύ δήλωνε ανεπισήμως ότι όσοι δεν «κουρέψουν» τα ομόλογα τους, θα τα κάνουν κορνίζα; Ποιος να θυμάται άραγε ότι και ο επικεφαλής του ΟΔΔΗΧ δήλωνε ευθαρσώς ότι θα ήταν παράλογο και άδικο να πληρωθούν όσοι ποντάρουν μέχρι τη τελευταία στιγμή στην ελληνική χρεοκοπία;

Τελικά, φτάνοντας κυριολεκτικά στο παρά 1΄ αποδείχθηκε ότι όλα τα παραπάνω ήταν μια μεγαλοπρεπέστατη μπλόφα. Το πλέον εξοργιστικό είναι, όμως, το. μπαλάκι των τελευταίων ημερών για το ποιος θα πάρει την απόφαση για το εάν θα πληρωθεί ή όχι το ομόλογο των 435 εκατ. ευρώ, για να φτάσουμε τελικά λίγες ώρες πριν την ώρα «μηδέν», όπου την απόφαση έλαβε ο απερχόμενος πρωθυπουργός Λ. Παπαδήμος. Μια απόφαση που μάλλον θα συζητηθεί πολύ εάν λάβει κανείς υπόψιν ότι αφενός μας περιμένουν στη. γωνία άλλα 6 δις ευρώ που έχουν μείνει «ακούρευτα» αφετέρου ότι οι περίπου 12.000 μικροομολογιούχοι που «κουρεύτηκαν» με τη. ψιλή δεν αναμένεται να το καταπιούν και τόσο εύκολα

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ



Ελλάδα

Η συσπείρωση των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ και κυρίως η επαναπροσέγγιση των 220.000 ψηφοφόρων του Κινήματος τού 2009, που στις 6η Μαΐου απείχαν από την εκλογική διαδικασία, είναι η βασική προτεραιότητα πάνω στην οποία θα κινηθεί η Ιπποκράτους στο δρόμος προς τις εκλογές. «Ο αριθμός των 220.000 ψηφοφόρων μας που δεν ψήφισαν στις 6 Μαΐου είναι ο αριθμός των ψήφων που μάς χωρίζει από το πρώτο κόμμα» δηλώνουν οι επιτελείς της Ιπποκράτους.

Σκληρή ανακοίνωση για την αδυναμία σχηματισμού κυβέρνησης και τις ευθύνες των κομμάτων εξέδωσε η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ), τονίζοντας πως ο ελληνικός λαός ζητιανεύει να κυβερνηθεί από πολιτικούς παρίες. «Οι πολιτικοί αρχηγοί, ομού και κατά μόνας, διάλεξαν να γίνουν 'νεκροθάφτες' της πολιτικής ηρεμίας και να μας καταδικάσουν στην εύκολη λύση μιας νέας προσφυγής στις κάλπες, η οποία όπως διαφαίνεται, ενέχει τον κίνδυνο να μας οδηγήσει στο θάνατο της κοινωνικής και οικονομικής μας χρεοκοπίας» αναφέρεται, μεταξύ άλλων, στην ανακοίνωση.

Με τον στόχο να κατακτήσει την πρώτη θέση στις εκλογές του Ιουνίου αρχίζει η προεκλογική μάχη του ΣΥΡΙΖΑ. «Τώρα είναι η ώρα να ολοκληρώσουμε το μεγάλο βήμα που έγινε στις 6 Μαΐου, να σχηματίσουμε μια κυβέρνηση Αριστεράς με ενισχυμένη δύναμη» ήταν η χαρακτηριστική δήλωση του Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος κλιμάκωσε την επίθεση προς ΠΑΣΟΚ και ΝΔ σημειώνοντας ότι «οι δυνάμεις του χτες που κατεδάφισαν την κοινωνία ψάχνουν μία δεύτερη ευκαιρία επιβίωσης, απειλούν και τρομοκρατούν».

Σε προεκλογική τροχιά κινείται από την Τρίτη η Νέα Δημοκρατία μετά το ναυάγιο στις συνομιλίες των πολιτικών αρχηγών για τον σχηματισμό κυβέρνησης συνεργασίας. Όπως φάνηκε από τη δήλωση του Αντώνη Σαμαρά μετά το τέλος της σύσκεψης, το κόμμα θα κινηθεί προς τις κάλπες θέτοντας το δίλημμα «ευρώ ή δραχμή», ενώ παράλληλα θα γίνει προσπάθεια για συστράτευση των δυνάμεων που εγγυώνται τη θέση της χώρας στην ευρωπαϊκή οικογένεια.

Προβληματισμός επικρατεί στο υπουργείο Παιδείας αναφορικά με την ομαλή διεξαγωγή των Πανελλαδικών Εξετάσεων, που ξεκινούν τη Δευτέρα 21 Μαΐου, δεδομένου ότι εντός Ιουνίου θα στηθούν οι κάλπες για τις επαναληπτικές εκλογές. Η πιθανότητα να επιλεγεί για τις εκλογές η 10η Ιουνίου θεωρείται ότι θα δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα, αφού το Σάββατο 9 Ιουνίου και τη Δευτέρα 11 Ιουνίου εξετάζονται μαθήματα των υποψηφίων ΕΠΑΛ με περισσότερους από 25.000 διαγωνιζόμενους.

Κόσμος

Στις άκαρπες διαβουλεύσεις για σχηματισμό κυβέρνησης στην Ελλάδα και στις νέες εκλογές αναφέρονται τα ξένα μέσα ενημέρωσης. Ο ξένος Τύπος αναφέρει ότι μια νέα περίοδος αναταραχής ξεκινά στην Ελλάδα, την ώρα που Ευρωπαίοι αξιωματούχοι αρχίζουν να εξετάζουν τα επόμενα βήματα που θα πρέπει να κάνει η Ευρωζώνη, εάν η χώρα τεθεί εκτός αυτής.

Η ρωσική αστυνομία απομάκρυνε υποστηρικτές της αντιπολίτευσης που ήταν συγκεντρωμένοι εδώ και μια εβδομάδα σε πάρκο στο κέντρο της Μόσχας. Συνελήφθησαν 23 άτομα. Οι διαδηλωτές διαμαρτύρονταν για την εκλογή του Βλαντιμίρ Πούτιν στην προεδρία.

Ο Κινέζος αντιφρονών Τσεν Γκουανγκτσένγκ κατηγόρησε τις αρχές της χώρας του ότι κακομεταχειρίστηκαν μέλος της οικογένειάς του. Ο τυφλός δικηγόρος, ο οποίος στα τέλη Απριλίου είχε καταφύγει στην αμερικανική πρεσβεία στο Πεκίνο και σήμερα βρίσκεται σε νοσοκομείο της κινεζικής πρωτεύουσας, έκανε την καταγγελία αυτή σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με το αμερικανικό Κογκρέσο στην Ουάσινγκτον.

Την Τετάρτη ξεκινά η δίκη του πρώην στρατιωτικού ηγέτη των Σερβοβόσνιων, Ράτκο Μλάντιτς, στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο για την πρώην Γιουγκοσλαβία (ICTY). Ο Μλάντιτς αντιμετωπίζει έντεκα κατηγορίες για εγκλήματα πολέμου και εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας, ανάμεσά τους και εκείνη της γενοκτονίας.

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Ιταλό πρωθυπουργό είχε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα. Σύμφωνα με τον Λευκό Οίκο, ο Μπ.Ομπάμα και ο Μάριο Μόντι συζήτησαν για την παρούσα οικονομική κατάσταση στην Ευρώπη και «συμφώνησαν ότι είναι ανάγκη να ενταθούν οι προσπάθειες για την προώθηση της ανάπτυξης και τη δημιουργία θέσεων εργασίας».

Οικονομία

Ισχυρές πιέσεις δέχονται σήμερα Τετάρτη το ευρώ ,αλλά και τα ομόλογα των χωρών του ευρωπαϊκού νότου εν μέσω ανησυχιών για τις εξελίξεις στην Ευρωζώνη και το ενδεχόμενο εξόδου της Ελλάδας από την οικονομική και νομισματική ένωση. Η ανησυχία για τις ευρωπαϊκές εξελίξεις πιέζει και τον χρυσό, καθώς ρευστοποιούνται θέσεις που κατευθύνονται προς το δολάριο.

Την άποψη ότι το ευρώ μπορεί να συνεχίσει να υπάρχει ακόμη και χωρίς την Ελλάδα εξέφρασε σήμερα Τετάρτη ο υπουργός Βιομηχανίας της Ιταλίας Κοράντο Πασέρα. Πάντως, παραδέχθηκε ότι υπερχρεωμένες χώρες όπως η Ιταλία θα είναι από τα πρώτα «θύματα» σε περίπτωση εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη. Παράλληλα, σε συνέντευξη που παραχώρησε σε γερμανική εφημερίδα ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε επανέλαβε πως η Ελλάδα πρέπει να αποφασίσει αν θέλει να παραμείνει στο ευρώ και τόνισε πως το πρόγραμμα οικονομικής πολιτικής που έχει αποφασισθεί είναι αδιαπραγμάτευτο.

Για τις οικονομικές εξελίξεις στην Ελλάδα και την κατάσταση του τραπεζικού συστήματος θα ενημερώσει σήμερα, Τετάρτη, το Διοικητικό Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας στη Φρανκφούρτη ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γ.Προβόπουλος. Στη συνάντηση των κεντρικών τραπεζιτών θα εξετασθούν οι επιπτώσεις της ελληνικής κρίσης στην οικονομία της Ευρωζώνης, οι βραχυπρόθεσμες προοπτικές, οι άμυνες σε επίπεδο νομισματικής πολιτικής, αλλά και οι προοπτικές για την εξέλιξη των τιμών.

Αθλητισμός

Χωρίς τον Ρίο Φέρντιναντ αναμένεται να ταξιδέψει η αποστολή της Αγγλίας για τα τελικά του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, τον ερχόμενο μήνα στα γήπεδα της Ουκρανίας και της Πολωνίας. Σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα «Daily Mail», ο διεθνής αμυντικός της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ δεν θα παίξει στο EURO λόγω του Τζον Τέρι!

Το πικρό ποτήρι του υποβιβασμού γεύθηκε η Χέρτα του Οτο Ρεχάγκελ καθώς αρκέσθηκε σε ισοπαλία 2-2 με τη Φορτούνα Ντίσελντορφ στη ρεβάνς του αγώνα μπαράζ, καθώς στο πρώτο είχε νικήσει με 2-1.

Για την εξόφληση του Σιμάο εντός των επομένων ημερών εγγυήθηκε ο πρόεδρος του Παναθηναϊκού, Δημήτρης Γόντικας στη συνάντηση που είχε με τον μάνατζερ του παίκτη, Έκτορ Περάλτα. Εξέφρασε παράλληλα την επιθυμία των «πρασίνων» για την παραμονή του παίκτη από τη Μοζαμβίκη στην ομάδα, τονίζοντας ότι σύντομα θα γίνει πρόταση ανανέωσης της συνεργασίας τους.

ΤΟΝ ... ΚΙΝΕΖΟ ΕΚΑΝΕ Ο Κ.ΣΗΜΙΤΗΣ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ ΤΗΣ ΚΙΝΑΣ!!!


Ξέχασε να αναφέρει ποιος οδήγησε τη χώρα 
σε τούτη τη συμφορά!

Τον ... Κινέζο έκανε ο Κ.Σημίτης και μάλιστα στην Πρωτεύουσα της Κίνας, το Πεκίνο, όπου χαρακτήρισε καταστροφική μια πιθανή έξοδό μας από το Ευρώ!

Ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης ξέχασε να πει στους Κινέζους, ότι η Γερμανόφιλη πολιτική του, έφερε τη χώρα στο σημείο που είμαστε σήμερα, όπως επίσης, ότι πρωτοκλασάτοι υπουργοί του, βρίσκονται πίσω από τα κάγκελα της Φυλακής και μάλιστα οικογενειακώς!

«Δεν τίθεται ερώτημα αν πρέπει να ανήκουμε στην Ευρωζώνη. Η ιδέα της επιστροφής στη δραχμή είναι μια ιδέα η οποία δεν μπορεί να λειτουργήσει», ανέφερε ο κ. Σημίτης, προσθέτοντας ότι «είναι μία συζήτηση χωρίς λογική» αυτή που γίνεται για το ενδεχόμενο αποχώρησης της Ελλάδας από το ευρώ.

Σχολιάζοντας απόψεις «ειδικών» ότι σε ενδεχόμενη έξοδο της Ελλάδας θα έπρεπε να κλείσουν οι τράπεζες για τουλάχιστον τρεις μήνες -για όσο διάστημα θα γίνονταν οι προετοιμασίες, περιλαμβανομένης της εκτύπωσης νέου νομίσματος- ο πρώην πρωθυπουργός επισήμανε: «Είναι ανοησία ότι θα μείνουν κλειστές οι τράπεζες για τρεις μήνες. Αν κλείσουν περισσότερο από τρεις μέρες, θα υπάρξει επιδρομή στις τράπεζες».

Βεβαίως, ο καθηγητής οικονομικών Κ.Σημίτης, δεν ανέφερε καν ότι η χώρα μας παγιδεύτηκε στην πολιτικής της Γερμανίας με δική του ευθύνη καθώς και με του αδελφού του που ήταν μεγάλο στέλεχος του κόμματος που κυβερνούσε τότε την Γερμανία!

Ξέχασε να αναφερθεί στο swap της Goldman Sachs όπως ξέχασε να μιλήσει για το «ιππικό» του χρηματιστηρίου που κατασπατάλησε τα ρευστά διαθέσιμα των Ασφαλιστικών ταμείων στον τζόγο του … ράλι!

Σύμφωνα με πληροφορίες, για την υπόθεση της Cosco και το λιμάνι του Πειραιά δεν είπε τίποτα απολύτως στους Κινέζους, γιατί τότε μπορεί να κυβερνούσε το κόμμα του, αλλά ήταν κάποιος άλλος … Πρωθυπουργός!

Και τι δεν ξέχασε ο Κ.Σημίτης! Ο οποίος όταν δεν βρίσκεται στη Κίνα, παραχωρεί συνεντεύξεις παρέα με τον mr IOBE, Γιάννη Στουρνάρα, δε διεθνή έντυπα, γιατί γνωρίζει καλά, ότι εδώ στην Ελλάδα, που να βρει ακροατήριο να μιλήσει! Και παραδίδει μαθήματα … αυτοκαταστροφής, εκεί όπου δεν τον γνωρίζουν!

Πάντως ο Σημίτης, αφού έκανε τον Κινέζο και σε πολλά άλλα ζητήματα, καθησύχασε τους ... Κινέζους λέγοντας ότι η Ελλάδα δεν θα φύγει ποτέ από το ευρώ και ότι τα πολιτικά κόμματα της χώρας προσπαθούν με μία «συγκεκριμένη λογική» να επαναδιαπραγματευθούν τους όρους με την ΕΕ.

Οπότε, οι Κινέζοι μετά από αυτό … ηρέμισαν!!!


ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 16/5/2012

Γεγονότα

1204: Ο Βαλδουίνος της Φλάνδρας στέφεται αυτοκράτορας της καταληφθείσας από τους Σταυροφόρους Βυζαντινής Αυτοκρατορίας.

1868: Οι Κρήτες επαναστάτες, χρησιμοποιώντας για πρώτη φορά εμπρηστικές ύλες, συγκρούονται με τους Τούρκους στο Γάζι Ηρακλείου και επιτυγχάνουν περιφανή νίκη.

1869: Βουλευτικές εκλογές διεξάγονται στην Ελλάδα. Θα διαρκέσουν έως τις 19 Μαΐου. Από τις 187 έδρες της Βουλής, ο Θρασύβουλος Ζαΐμης θα λάβει 90, ο Αλέξανδρος Κουμουνδούρος 59 και ο Βούλγαρης 30.

1912: Υπογράφεται στη Σόφια η ελληνοβουλγαρική αμυντική συνθήκη, η οποία αποτελεί το προοίμιο της ελληνοβουλγαρικής συμμαχίας για την αντιμετώπιση του τουρκικού κινδύνου.

1927: Αποφασίζεται με συνοπτικές διαδικασίες από τη Βουλή η δίκη του δικτάτορα Θεόδωρου Πάγκαλου.

1929: Λαμβάνει χώρα η πρώτη απονομή των βραβείων Όσκαρ.

Γεννήσεις

1898: Κένζι Μιζογκούτσι, ιάπωνας σκηνοθέτης του κινηματογράφου. (Θαν. 24/8/1956)

1948: Κάτια Δανδουλάκη, ηθοποιός.

1951: Τζόναθαν Ρίτσμαν, αμερικανός ρόκερ.

Θάνατοι

1703: Σαρλ Περό, γάλλος παραμυθάς. (Η ΣταχτοπούταΗ ωραία κοιμωμένηΟ Καρυοθραύστης) (Γεν. 12/1/1628)

1953: Τζάνγκο Ράινχαρντ, τσιγγάνος από το Βέλγιο, βιρτουόζος της κιθάρας και από τις σημαντικότερες προσωπικότητες της τζαζ. (Γεν. 23/1/1910)

1968: Ευάγγελος Λεμπέσης, έλληνας κοινωνιολόγος και οικονομολόγος, γνωστός για το δοκίμιό του Η τεραστία κοινωνική σημασία των βλακών εν τω συγχρόνω βίω. (Γεν. 1904)