30 Ιουλίου, 2011

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΜΑΚΑΡΙΩΤΑΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΑΘΗΝΩΝ ΚΑΙ ΠΑΣΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ Κ.κ. ΙΕΡΩΝΥΜΟΥ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΠΟΛΟ ΓΥΝΑΙΚΩΝ 29/7/2011

 
Παγκόσμια πρωταθλήτρια στην υδατοσφαίριση η Εθνική ομάδα για πρώτη φορά στην ιστορία της! 

Ο Αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος γι' αυτή την μεγάλη επιτυχία έκανε την εξής δήλωση: "Η κατάκτηση του παγκόσμιου πρωταθλήματος υδατοσφαίρισης από την εθνική ομάδα γυναικών κάνει ολόκληρο τον ελληνικό λαό υπερήφανο.

Πέρα από τα θερμά μας συγχαρητήρια προς τις αθλήτριες, τους προπονητές και όλους όσοι στήριξαν την ομάδα, ο σημερινός θρίαμβος στέλνει και ένα ξεκάθαρο μήνυμα: Ότι η πατρίδα μας όταν αγωνίζεται με όλες της τις δυνάμεις, με πίστη στο σκοπό της και αφοσίωση, μπορεί όχι μόνο να υπερβαίνει τις δυσκολίες, αλλά και να κατακτά την κορυφή".
_____________________________

«Όνειρο ζωής», είπε ο Γιώργος Μορφέσης, 
«Δεν μπορώ να το εκφράσω με λόγια», 
το σχόλιο της Αβραμίδου, 
«Έχουμε ελληνική ψυχή», 
δήλωσε η Ασημάκη.

 
«Είναι όνειρο ζωής για μένα αυτό. Δεν υπάρχει πιο ωραία στιγμή για έναν προπονητή και όποιον ασχολείται με τον αθλητισμό από το να περάσει τέτοιες στιγμές. Εύχομαι αυτή η επιτυχία να δώσει κουράγιο σε όλους τους Έλληνες που περνάμε δύσκολες στιγμές. Αποδείξαμε ότι η Ελλάδα έχει δυνατότητες όταν προσπαθεί να φτάσουμε ψηλά» ήταν τα λόγια του Γιώργου Μορφέση.

Και συνέχισε: «Σε όλο το παιχνίδι είχαμε προβάδισμα, οι διαιτητές όπως είδαν όλοι έβαζε συνέχεια την Κίνα μέσα. Ήμασταν προετοιμασμένοι ακόμα και για παράταση, εκεί που έφτασε το ματς αλλά με καλή άμυνα καταφέραμε και το πήραμε. Εξάλλου αυτά τα παιχνίδια κρίνονται στην λεπτομέρεια».

Αβραμίδου: «Δεν μπορώ να το περιγράψω»

Η διεθνής πολίστρια Άλκηστη Αβραμίδου δήλωσε: «Φοβερές στιγμές. Δεν μπορώ να εκφράσω με λόγια τι συμβαίνει, όλα αυτά τα συναισθήματα του να είσαι πρώτος στον κόσμο. Είμαστε όλες πολύ ευτυχισμένες που το πήραμε. Έβλεπα όλους τους άλλους τόσα χρόνια και αναρωτιόμουν πότε θα φτάσει η σειρά μας και τελικά ήρθε. Είναι εκπληκτικό συναίσθημα, τώρα ελπίζουμε και στο Ολυμπιακό».

Ασημάκη: «Η απόλυτη ευτυχία»

«Είναι η απόλυτη ευτυχία για έναν αθλητή. Δεν φανταζόμουν ποτέ ότι θα έπαιρνα χρυσό σε ένα Παγκόσμιο πρωτάθλημα και τελικά συνέβη και μάλιστα φτάσαμε στον τελικό αήττητες. Είμαστε στην κορυφή του κόσμου και νιώθουμε πολύ ευτυχισμένες και υπερήφανες. Προσπαθώ να συνειδητοποιήσω τι έχουμε κάνει», ήταν τα λόγια της φουνταριστής Αλεξάνδρας Ασημάκη.

Και συμπλήρωσε: «Στην ομοιογένεια, στη συστηματική δουλειά, στην χημεία, στην επιμονή, στο πείσμα… Σε όλα αυτά οφείλεται η μεγάλη επιτυχία. Στο πείσμα και στην ψυχή που παίζουμε, γιατί έχουμε ελληνική ψυχή και το δείχνουμε σε όλα τα παιχνίδια».