21 Ιανουαρίου, 2011

ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΙΩΓΜΟΥΣ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ

Αγαπητέ Επισκέπτη του blog

Δεν πρέπει να περάσει απαρατήρητη η πολύ σημαντική παρέμβαση του Ευρωπαικού Κοινοβουλίου εναντίον των Ισλαμιστών που επιβουλεύονται τις χριστιανικές κοινότητες σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της υφηλίου. Περιττόν φυσικά να πούμε ότι οι Ισλαμιστές δεν χαμπαρίζουν από αποφάσεις κοινοβουλίων ή ανθρώπινα και δημοκρατικά δικαιώματα.

Γι’ αυτό ελπίζουμε ότι η Ευρωπαική Ενωση θα υιοθετήσει τις υποδείξεις του Ευρωπαικού Κοινοβουλίου ώστε το Συμβούλιο εξωτερικών της Ευρωπαικής Ενωσης να προχωρήσει σε συγκεκριμένα μέτρα εναντίον των χωρών οι οποίες ανέχονται ή κάνουν τα στραβά μάτια στην παράνομη δραστηριότητα των Ισλαμιστών.

Οι Ισλαμιστές δεν κατανοούν καμία άλλη γλώσσα εκτός από τη γλώσσα της δύναμης. Η επίκληση σε χάρτες δικαιωμάτων εκ μέρους των Ισλαμιστών γίνεται απλά και ΜΟΝΟΝ για να εκμεταλλευθούν τους δημοκρατικούς θεσμούς προς όφελός τους.

Αυτό φυσικά δεν σημαίνει ότι έχουν έστω και την παραμικρή διάθεση να συμμορφωθούν προς τις αρχές της δημοκρατίας και του σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Γι’ αυτό ας υιοθετηθούν όσο γίνεται πιο σκληρά μέτρα εναντίον χωρών που επιτρέπουν άμεσα ή έμμεσα την οποιαδήποτε παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

=================

ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΕΙ

ΤΙΣ ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ

ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ

image

Το Ευρωπαικό Κοινοβούλιο καταδικάζει τις πρόσφατες επιθέσεις εναντίον Χριστιανών. Οι ευρωβουλευτές καταδίκασαν με ψήφισμά τους τις πρόσφατες επιθέσεις σε βάρος χριστιανικών κοινοτήτων σε χώρες, όπως η Αίγυπτος, η Νιγηρία, το Πακιστάν, οι Φιλιππίνες, η Κύπρος, το Ιράν και το Ιράκ, στο οποίο εξέφρασαν τη βαθιά τους ανησυχία για τα πολλαπλά επεισόδια μισαλλοδοξίας, καταπίεσης, και βιαιοπραγιών έναντι των Χριστιανών, που οδηγούν στην έξοδο τους από τις χώρες της Μέσης Ανατολής.

Οι ευρωβουλευτές εξέφρασαν τις ανησυχίες τους για την κατάχρηση της θρησκείας από δράστες τρομοκρατικών ενεργειών σε διάφορες περιοχές του κόσμου και καταδίκασαν "την εκμετάλλευση της θρησκείας σε διάφορες πολιτικές συγκρούσεις".

Λειτουργία Χριστουγέννων

στο βόρειο τμήμα της Κύπρου

Το Ευρωπαικό Κοινοβούλιο καταδίκασε με το ψήφισμά του την διά της βίας διακοπή της λειτουργίας των Χριστουγέννων 300 Χριστιανών που έχουν απομείνει σε ένα χωριό στο βόρειο τμήμα της Κύπρου από τις τουρκικές αρχές.

Ελευθερία της θρησκείας/πίστης:

Απαραίτητο στοιχείο των σχέσεων με τρίτες χώρες

Οι ευρωβουλευτές ζήτησαν από την Ύπατη Εκπρόσωπο, Ashton, να διασφαλίσει ότι η ελευθερία της θρησκείας ή πίστης και η κατάσταση των θρησκευτικών κοινοτήτων συμπεριλαμβανομένων των Χριστιανών, θα παραμείνουν ψηλά στην ατζέντα σε ότι αφορά τις σχέσεις με τις τρίτες χώρες, και θα αποτυπωθούν στις εκθέσεις για τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Οι ευρωβουλευτές κάλεσαν επίσης το προσεχές Συμβούλιο Υπουργών Εξωτερικών που θα συνέλθει στις 31 Ιανουαρίου 2011 να συζητήσει το πρόβλημα της καταδίωξης των Χριστιανών και το σεβασμό της ελευθερίας της θρησκείας ή πίστης, καθώς και τα μέσα που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την ασφάλεια και την προστασία των υπ' απειλή θρησκευτικών χριστιανικών κοινοτήτων ανά τον κόσμο.

Μεταξύ αυτών των μέσων, το Ευρωπαικό Κοινοβούλιο ζητά την ανάπτυξη μιας στρατηγικής της Ευρωπαικής Ενωσης για την εφαρμογή των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στο πλαίσιο της ελευθερίας της θρησκείας, συμπεριλαμβανομένου ενός καταλόγου μέτρων κατά κρατών που είναι γνωστό ότι δεν προστατεύουν τα θρησκευτικά δόγματα.

Πρόγραμμα Επισκέψεως Του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Κ.κ. Ιερωνύμου σε Συρία και Λίβανο.

ΣΤΑΜΠΑ ΙΕΡΑΣ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗΣ ΑΘΗΝΩΝ

Επίσημη ειρηνική επίσκεψη στο Πατριαρχείο Αντιοχείας θα πραγματοποιήσει από την ερχόμενη Τρίτη 25 Ιανουαρίου μέχρι και την Κυριακή 30 Ιανουαρίου ο Αρχιεπίσκοπος. Πρόκειται για το τρίτο κατά σειρά ταξίδι του Αρχιεπισκόπου στις έδρες των πρεσβυγενών Πατριαρχείων από την ώρα της εκλογής του.

Ο Μακαριώτατος κατά την παραμονή του στη Συρία θα συναντηθεί με τον Πατριάρχη Αντιοχείας Ιγνάτιο με τον οποίο και θα συλλειτουργήσει την Κυριακή 30 Ιανουαρίου, αλλά και με τον πρόεδρο της Συρίας Μπασάρ Αλ Άσαντ

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Αρχιεπίσκοπος εκτός από τη Συρία, όπου βρίσκεται η έδρα του Πατριαρχείου Αντιοχείας, θα επισκεφθεί και τον γειτονικό Λίβανο,  από τις 27 μέχρι και τις 29 Ιανουαρίου. Εκεί θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της χώρας Μισέλ Σουλεϊμάν, τον Πατριάρχη των Μαρωνιτών, ενώ στις 29 του μήνα θα επισκεφθεί τη Θεολογική Σχολή του Πανεπιστημίου του Balamand.

Το Αυτοκέφαλο Ελληνορθόδοξο Πατριαρχείο της Μεγάλης Θεουπόλεως Αντιοχείας, είναι το τρίτο στην τιμητική τάξη μετά από τις εκκλησίες Κωνσταντινουπόλεως και Αλεξανδρείας και τέταρτο κατά το προ του Σχίσματος τυπικό που περιελάμβανε και το Πατριαρχείο Ρώμης, είναι η μεγαλύτερη ελληνορθόδοξη αραβική χριστιανική εκκλησία στη Μέση Ανατολή. Από το 1343 η έδρα του Πατριαρχείου βρίσκεται στη Δαμασκό της Συρίας.

Τρίτη 25 Ιανουαρίου 2011

10 π.μ Το πρωί.

Επίσημη δοξολογία στον καθεδρικό ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Πατριαρχείου Αντιοχείας. Επίσκεψη στη μονή Παναγίας Σαιντανάγια και στη μονη Αγίας Θέκλας

6 μ.μ Το απόγευμα.

Επίσκεψη στον Πατριάρχη Συρορθοδόξων Ζάκκα Ίβαν

Τετάρτη 26 Ιανουαρίου

Συνάντηση με τον πρόεδρο της Συρίας αλ Άσαντ και με άλλους κυβερνητικούς αξιωματούχους.

Πέμπτη 27 (Λίβανος)

Δοξολογία στον καθεδρικό ναό του Αγίου Γεωργίου

Παρασκευή 28 (Λίβανος)

Συνάντηση με τον Πατριάρχη των Μαρωνιτών

Συνάντηση με τον πρόεδρο του Λιβάνου

Σάββατο 29 (Balamand)

Επίσκεψη στη Θεολογική Σχολή του πανεπιστημίου του Balamand

Kυριακή 30 (Συρία)

Πατριαρχική και Αρχιεπισκοπική Θεία Λειτουργία στον καθεδρικό ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου του Πατριαρχείου Αντιοχείας.

ΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΤΩΝ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΩΝ

image

Ορισμένοι σούπερ προοδευτικοί μιλάνε τελευταία περιφρονητικά γιά τό μάθημα των θρησκευτικών, πού τό βλέπουν μονάχα σάν εγκυκλοπαιδική μόρφωση, θά μιλήσουμε, λένε, στους μαθητές γιά τή θρησκεία, άλλά δέν θά τούς διδάξουμε τήν θρησκεία. Θά τούς μιλήσουμε γιά τήν Ορθοδοξία, άλλά δέν θά τούς διδάξουμε τήν Ορθοδοξία, θά τούς μιλήσουμε γιά τόν Χριστό, όπως θά τούς μιλήσουμε γιά τόν Μωάμεθ καί γιά τόν Βούδα. Δέν θά τούς πούμε ότι ό Χριστός είναι ή αλήθεια: Θ' αφήσουμε νά τό βρούνε μόνοι τους!

Είναι ολοφάνερος ό δόλος πού κρύβεται πίσω άπό αύτη τήν δήθεν αθώα πρόταση! Είναι απόπειρα έμμεσης εισαγωγής τής αθεΐας στά σχολεία! Γιατί ή θρησκεία είναι κύρια μετάδοση πίστης κι' όχι γνώσης. Μιά θρησκεία πού τή μαθαίνεις χωρίς νά τήν πιστεύεις, μοιάζει μέ γεύμα πού τό παρακολουθείς στήν τηλεόραση! Θρησκεία σημαίνει είσοδος στό χώρο τής μεταφυσικής. Στό χώρο όμως τής μεταφυσικής δέν χωρεί επιστήμη. Εδώ, τόν λόγο τόν έχει ή αποκάλυψη, πού γι' αυτό είναι δόγμα. Τήν άποκάλυψη καί τό δόγμα, πού δέν μπορούν, όπως είπαμε, νά γίνουν αντικείμενο επιστημονικής γνώσης, ή τά δέχεσαι αληθινά ή τά απορρίπτεις. Ή τά πιστεύεις γιά αληθινά καί τά ζεις ή δέν τά πιστεύεις όπως τή διδασκαλία τής Αρχαίας Είδωλολατρείας πού τήν ξέρεις γιά Μυθολογία.

Στή θέση τής Μυθολογίας λοιπόν θά βάλουμε τή χριστιανική διδασκαλία; Γι' αυτό τό μάθημα τών θρησκευτικών όχι μονάχα δέν πρέπει ν' αποδυναμωθεί, μεταβαλλόμενο σε μυθολογία ή φιλολογία, μά απεναντίας πρέπει νά γίνει μάθημα κύριο, προσανατολισμού καί ηθικής στήριξης τού παιδιού στή ζωή.

Τά θρησκευτικά, μάθημα Χριστοκεντρικό, πρέπει νά τό διδάξουμε σάν πίστη μας κι' όχι σάν γνώση μας. Ό Ιησούς Χριστός θά διδαχτεί όπως είναι: Ο Γιός τού Θεού, ό Σωτήρας τού κάθε άνθρωπου κι' όλου τού κόσμου, ή οδός ή αλήθεια καί η ζωή!

Voiotosp.blogspot.com

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ – 21 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

image

Σήμερα γιορτάζονται:

1) Ο άγιος Μάξιμος ο ομολογητής. Γεννήθηκε στην Κων/πολιν από γονείς ευσεβείς. Ο άγιος όταν εμεγάλωσε έγινε γραμματέας του αυτοκράτορα Ηρα­κλείου. Επειδή όμως δεν ικανοποιούσε τον άγιον ο κοσμικός βίος, έγινε μονα­χός στην μονήν Χρυσουπόλεως. Από εκεί ανεχώρησε για τη Ρώμη. Αντετάχθη-κε και επολέμησε σκληρά τους αιρετικούς μονοθελητάς. Έγραψε πολλά συγ­γράμματα και οδήγησε τους χριστιανούς στην ορθόδοξον πίστιν. Δια τούτο βα­σανίσθηκε σκληρά (του απέκοψαν την γλώσσα και το χέρι). Παρά ταύτα ο ά­γιος έζησε στην εξορία 3 χρόνια και εξεδήμησεν εις Κύριον ειρηνικά.

2) Ο άγιος Νεόφυτος. Ο άγιος γεννήθηκε στην Νίκαιαν από πλουσίους και ευσεβείς γονείς (Θεόδωρο και Φλωρεντία). Από νεαρή λικία έγινε θαυματουρ­γός. Η πίστις εις τον Θεόν ήταν μεγίστη και διατάχτηκε να αρνηθή τον Χρι­στόν. Δεν το έπραξε αλλά αντιθέτως βασανιζόμενος ύμνησε τον Κύριον και τότε εθανατώθη με σουβλισμό.

3) Ο άγιος Ζώσιμος επίσκοπος Συρακουσών. Καταγόταν από την νήσο Σι­κελία. Από μικρόν οι γονείς του τον αφιέρωσαν στην μονή της αγίας Λουκίας και εκεί ήταν προσμεντάριος (υπηρέτης του αγίου λειψάνου). Κατόπιν έγινε ηγούμενος της μονής, ιερέας και στη συνεχεία επίσκοπος Συρακουσών. Πολ­λούς ασθενείς εθεράπευσεν και εστερέωσε την πίστιν του Χριστού.

4) Οι άγιοι Ευγένιος, Ουαλεριανός, Κανδίδος και Ακύλας.

5) Η αγία Αγνή και ο άγιος Νεόφυτος.

Όλοι εμαρτύρησαν δια την πίστιν τους εις τον Χριστόν.

Εθνικά γεγονότα: Σαν σήμερα το 1830 υπογράφεται στο Λονδίνον από τις δυ­νάμεις Αγγλία, Γαλλία και Ρωσία Πρωτόκολλον με το οποίο ανακηρύσσεται η Ελλάς ανεξάρτητο κράτος.

Το 1920 στο μέτωπο Μ. Ασίας κατόπιν προτροπής Ιταλών πολλοί άτακτοι Τούρκοι επιτίθενται κατά του Ελλ. Στρατού.

Το 1921 σ' ολόκληρον το μέτωπο Μ. Ασίας επικρατεί ηρεμία.

Το 1922 η ελληνική Στρατιά στη Μ. Ασία δρα δια πυροβολικού και περιπό­λων.

Το 1941 ο ελληνικός στρατός στο μέτωπο της Αλβανίας σε πάλη σώμα με σώμα διώχνει τους Ιταλούς πέρα του ποταμού Ντισνίτσι. Η ιταλική αεροπορία εβομβάρδισε την Θεσσαλονίκη και το Βόλο.