24 Μαρτίου, 2011

Γιαούρτια και πολιτική O κλεφτοπόλεμος, οι αντιδράσεις και οι προκλήσεις

image

Η επίθεση μετά γιαουρτώματος κατά του Θεόδωρου Πάγκαλου αποτελεί ένα ακόμη δείγμα της λαθεμένης πορείας που ακολουθεί η ελληνική κοινωνία. Το να αποδοκιμάζεις δημόσια έναν πολιτικό δεν είναι καταδικαστέο, αν γίνεται κατά τρόπο που θίγει το έργο του αλλά δεν θίγει τους αποδοκιμάζοντες. Το να προσπαθείς να τον εξευτελίσεις εφαρμόζοντας τις μεθόδους των αρχών της δεκαετίας του '60 δεν αποτελεί παρέμβαση αλλά παρεκτροπή. Όση αγανάκτηση και αν διακατέχει δικαίως ως προς την αντιμετώπιση τους από την παραπαίουσα κυβέρνηση τους κατοίκους της Λαυρεωτικής, το γιαούρτωμα δεν βοηθά.

Αντιθέτως, αποδεικνύει την αδυναμία της ελληνικής κοινωνίας να διαμαρτυρηθεί αποτελεσματικά αντί να επιδίδεται σε «κλεφτοπόλεμο». Θα ήταν πολύ περισσότερο αποτελεσματική μια πάνδημη , σιωπηλή συγκέντρωση δυο εκατομμυρίων λαού στο κέντρο των Αθηνών, που θα έλεγε απλά και καθαρά στο πολιτικό προσωπικό της χώρας: «Αποτύχατε, αδειάστε μας τη γωνιά»!

Το να στήνεις καρτέρι στους πολιτικούς και να τους δέρνεις (Χατζηδάκης), να τους εξυβρίζεις (Σημίτης), να τους γιαουρτώνεις (Αλαβάνος, Πάγκαλος) δεν είναι λύση. Εξυπηρετεί, πολύ απλά, κάποιους εμπόρους της θεαματικότητας των καναλιών, κάποιους ακραίους «αγανακτημένους» πολίτες (δεν γράφω «αγανακτισμένους» διότι το ρήμα είναι «αγανακτώ» και όχι «αγανακτίζω») και γενικώς εκείνους που επιθυμούν και επιδιώκουν τη βαβούρα ως τρόπο ζωής και επιβίωσης.

Μπορεί ορισμένες φορές ο Θ. Πάγκαλος να καθίσταται προκλητικός, αλλά μην ξεχνάμε ότι έχει πει σημαντικές αλήθειες και έχει πολλές φορές αποτελέσει καταλύτη εξελίξεων! Το να στοχοποιούνται πολιτικοί ή πολίτες, όμως, αποτελεί παγία τακτική του ΠΑΣΟΚ, την οποία εσχάτως επανέφερε κατά τον απαισιότερο τρόπο ο γραμματέας του κόμματος Μ. Καρχιμάκης, στην περίπτωση του «e-mail της χρεοκοπίας»! Το ΠΑΣΟΚ, εξάλλου, είναι εκείνο που εφηύρε «σκάνδαλα» χωρίς ουσία στην προσπάθεια του να ανατρέψει την κυβέρνηση Καραμανλή.

Δίδαξε, λοιπόν, το «γιαούρτωμα» με γιαούρτι ή με λόγια η «σχολή Καρχιμάκη» και το υφίσταται τώρα η κυβέρνηση Παπανδρέου. Ας μην ξεχνάμε το χιτλερικό «να πάει (έτσι αόριστα) κάποιος φυλακή» που κραύγαζαν οι πασόκοι πριν αποκαλυφθεί το θέμα Τσουκάτου και πριν γείρουν ακόμη περισσότερο τα «γερμένα υποβρύχια». Ας μην ξεχνάμε τον καταιγισμό ύβρεων και «καταγγελιών» συνοδευόμενες από τις φονικές φωτιές του 2007.

Ας συμμαζέψει, λοιπόν, τους πραιτωριανούς της Ιπποκράτους ο Θ. Πάγκαλος και ίσως ηρεμήσει κάπως η κατάσταση. Το να κραυγάζουν, όμως, οι «δικοί» του «να πάει κάποιος φυλακή (αρκεί να μην είναι πασόκος)» ή «φέρτε πίσω τα κλεμμένα (αρκεί να μην τα φέρουμε εμείς)» είναι, το λιγότερο, πρόκληση!

Τέλος μ’ αυτά και μ’ αυτά οι πολιτικοί το σκέφτονται να παραστούν στις παρελάσεις ανά την επικράτεια αύριο υπό τον φόβο γιαουρτώματος

Δεν υπάρχουν σχόλια: