01 Μαρτίου, 2011

Μπράβοι, παράγοντες και χούλιγκαν διασύρουν το ποδόσφαιρο.

BIA

Χούλιγκαν Έλληνες και... Σέρβοι, φιλοξενούμενοι της «Θύρας 7» ξυλοφόρτωσαν τους παίκτες του Παναθηναϊκού, χούλιγκαν του Παναθηναϊκού έκαψαν αυτοκίνητα στην πυλωτή της πολυκατοικίας που μένει ο Τοροσίδης, αφού πρώτα πέταξαν μολότοφ στα γραφεία που στεγάζεται η Super League, ο «συνεταιρισμός» υποτίθεται των λεγομένων «επενδυτών» του ποδοσφαίρου. Οι οπαδοί της ΑΕΚ μπαίνουν στο γήπεδο όποτε θέλουν. Σε διοικητικό επίπεδο, η ΑΕΚ και ο Πανιώνιος βγάζουν πρόστυχες ανακοινώσεις για το ποιος είναι περισσότερο πρόσφυγας από τον άλλο, ακυρώνοντας ο ένας την ιστορία του άλλου.

Ο Ηρακλής καταγγέλλει ότι «μπράβοι» του Μπέου τού επιτέθηκαν στα αποδυτήρια στο «Πανθεσσαλικό». Έδειραν τον Βασσάρα, έδειραν το διαιτητή Σωτηρόπουλο, ακόμα και αυτού του Καλόπουλου, που σφύριξε στο ντέρμπι, του είχαν κάψει το κατάστημα στη Θεσσαλονίκη, όπως και σε άλλους διαιτητές στο παρελθόν. Ακολουθούν δύο ακόμα ντέρμπι Ολυμπιακού - Παναθηναϊκού στο μπάσκετ και το βόλεϊ και ο Θεός να βάλει το χέρι του - αφού δεν το βάζει η Πολιτεία.

Να αφήσουν οι κυβερνώντες κατά μέρος τα πρόσκαιρα πολιτικά οφέλη από τον αποπροσανατολισμό της κοινής γνώμης για το βιασμό των Ελλήνων από το ΔΝΤ και να πάρουν αποφάσεις αναδιάρθρωσης του ελληνικού ποδοσφαίρου με σοβαρούς ανθρώπους, μη ελεγχόμενους από την κεντρική εξουσία, αλλά και άφθαρτους στο κακώς εννοούμενο «παραγοντιλίκι» του σαθρού οικοδομήματος που λέγεται ελληνικό ποδόσφαιρο. Και μην ξεχνάτε το τελευταίο θύμα, τον Φιλόπουλο, που έπεσε νεκρός στη Λεωφόρο Λαυρίου.

Αυτοί που υπηρετούν σήμερα το ελληνικό ποδόσφαιρο είναι επικίνδυνοι. Ο Μαρινάκης συμπεριφέρεται σαν κοινός χούλιγκαν κι ας έχει και θεσμικό ρόλο, ως πρόεδρος της Super League. Προτρέπει τους δημοσιογράφους να... χαίρονται που κέρδισε ο Ολυμπιακός, έστω και με τέτοιο τρόπο, τον Παναθηναϊκό. Συναγελάζεται με τους χουλιγκάνους στην κερκίδα, χρησιμοποιείτο λεξιλόγιο τους για να βρίσει τον Νίνη.

Και μετά κάνει πομπώδεις δηλώσεις στην τηλεόραση ότι η φιλοξενία του Ολυμπιακού ήταν«μνημείο ηθικής»! Είναι φανερό ότι ο Μαρινάκης ήθελε να πάρει μια θεαματική ρεβάνς από τον πρώην φίλο του Νικόλα Πατέρα, που κατάφερε πέρσι να οδηγήσει τον Παναθηναϊκό στην κατάκτηση του νταμπλ. Σε τέτοια «φραγκάτα» επίπεδα, οι «φραγκάτοι» πρέπει να κυκλοφορούν με μέτωπο «μάγκικο» στον περίγυρο τους. Ένα πρωτάθλημα τους δίνει άλλο εκτόπισμα στους πέριξ τους «λελέδες» της φερόμενης ως «αστικής τάξης». Διότι με... τον παρά τους και την κυρά τους, που λέει κι ο λαός.

Στον Παναθηναϊκό ουρλιάζουν για την αδικία στο «Καραϊσκάκης», λες και δεν ήταν αυτοί που ξυλοφόρτωσαν το διαιτητή Ευθυμιάδη στη «Λεωφόρο». Λες και δεν μπούκαραν οι ίδιοι οι οπαδοί του στον αγωνιστικό χώρο και κυνήγησαν μέχρι τη φυσούνα τους παίκτες της ομάδας τους. Λες και ο Παναθηναϊκός δεν ευνοήθηκε από τη διαιτησία όταν πέρσι πήρε το νταμπλ, όπως φέτος ο Ολυμπιακός, με αποκορύφωμα τη σφαγιαστική διαιτησία του Καλόπουλου. Λες και οι οπαδοί του δεν τα κάνουν όλα «λίμπα» στην επαρχία.

Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός είναι οι δυνάστες του ελληνικού ποδοσφαίρου, πότε με τις υποθέσεις δωροδοκίας, που παραπέμφθηκαν στις καλένδες, και πότε με την περιβόητη «παράγκα». Στη συντριπτική τους πλειοψηφία αυτοί που ασχολούνται με το ελληνικό ποδόσφαιρο είναι επικίνδυνοι. Μπορεί να μπαίνουν με τις καλύτερες προθέσεις, αλλά, όταν πρέπει να προστατεύσουν την επένδυση τους, γίνονται, θέλοντας και μη, επικίνδυνοι, σατράπηδες, ακόμα και τραμπούκοι, αν χρειαστεί.

Κύριε Γερουλάνε και κύριε Μπιτσαξή, απαλλάξτε μας από αυτούς τους θρασύτατους και αδίστακτους εμπόρους του πόθου των παιδιών μας να δουν μπάλα. Απαλλάξτε μας από τους δημιουργούς «λεγεώνας» παιδιών, που μέλημα τους είναι να πεθάνουν στο δρόμο για την «ιδέα» της ομάδας τους. Διακόψτε τώρα αυτή τη φαρσοκωμωδία, κύριοι της κυβέρνησης, και βάλτε κανόνες ηθικής για όσους θέλουν ν' ασχοληθούν με το ποδόσφαιρο. Όχι άλλους κανίβαλους. Δεν τους θέλουμε όλοι εμείς οι ζητιάνοι του καλού ποδοσφαίρου και της αξιοπιστίας των θεσμών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: