07 Μαρτίου, 2011

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ – 7 ΜΑΡΤΙΟΥ

image

Σήμερα γιορτάζονται:

1) Οι άγιοι ιερομάρτυρες Αγαθόδωρος, Ελπίδιος, Εφραίμ, Βασίλειος, Ευγέ­νιος, Καπίτων, Αιθέριος. Κατά το 296 επί της βασιλείας του Διοκλητιανού ο πατριάρχης Ιεροσολύμων Έρμων, έστειλε σε διάφορα έθνη επισκόπους, να κη­ρύξουν το λόγο του Θεού και διαδώσουν τον χριστιανισμό. Τότε εστάλησαν οι 7 πατέρες σε διάφορες επαρχίες, αλλά κατά την περιοδείαν των συνάντησαν ειδωλολάτρες και με άλλους ήλθον εις σύγκρουσιν, αλλά και πολλούς από αυ­τούς βάπτισαν εις τον Χριστόν. Όλοι αυτοί οι όσιοι εθανατώθησαν από τους ειδωλολάτρες.

2) Οι άγιοι επίσκοποι Τριμυθούντος Κύπρου Αρκάδιος και Νέστωρ.

3) Ο άγιος Παύλος ο απλός. Ασκήτευσε μετά του μεγάλου Αντωνίου δτην έρημον. Πριν ασκητεύση μόνος υπεβλήθη υπό του αγίου Αντωνίου σε μεγίστη άσκηση και αντεπεξήλθε αυτή άριστα. Ακολούθως τη προσταγή του αγίου Α­ντωνίου εμόνασε και θαυματουργούσε. Ο άγιος ειρηνικά εξεδήμησε εις Κύ­ριον.

4) Ο άγιος Εφραίμ, ο πατριάρχης Αντιοχείας, καλά και θεάρεστα εποίμανε τον λαόν του επί 18 χρόνια και απήλθεν εις Κύριον.

5) Ο άγιος Λαυρέντιος. Καταγόταν από τα Μέγαρα, γεωργός το επάγγελ­μα. Είδε όνειρον την Θεοτόκον η οποία του υπέδειξε εις ποίον μέροζ ευρίσκε-το η εικόνα της. Ο άγιος βρήκε το μέρος και έκτισε την υπάρχουσα και σήμερα μονήν της Φανερωμένης στη νήσο Σαλαμίνα.

Εθνικά γεγονότα: Σαν σήμερα το 961 μ.Χ. κατόπιν σφοδρής μάχης απελευθε­ρώνεται από τους Σαρακινούς πειρατές που την είχαν καταλάβει, ο Χάνδαξ (Χανιά) Κρήτης και ολόκληρος η Κρήτη.

Το 1770 οι Μανιάτες επαναστάτες πολιορκούν τους Τούρκους εις τα φρού­ρια Καρώνης και Μεθώνης.

Το 1822 έξω των Πατρών οι Έλληνες υπό τον I. Κολοκοτρώνη μάχονται εναντίον των Τούρκων τους νικούν και τους τρέπουν σε φυγή.

Το 1920 ο ελληνικός στρατός δέχεται επιθέσεις τούρκων άτακτων.

Το 1921 η ελληνική στρατιά στη Μ. Ασία αναμένει την 10η Μαρτίου για τη γενική επίθεσι εναντίον των Τούρκων.

Το 1922 ο ελληνικός στρατός βελτιώνει με ανακατατάξεις των δυνάμεων του την θέσιν του.

Το 1941 στο αλβανικό μέτωπο οι ελληνικές δυνάμεις προβαίνουν εις θυελ­λώδη επίθεσιν εναντίον των Ιταλών και καταλαμβάνουν τα υψώματα 1143, 739, 659 και 167.

Το 1948 γίνεται η ενσωμάτωσις της Δωδεκανήσου εις την μητέρα Ελλάδα.

Ενισχυσε Και συ Το Εργο

Της Ιερας Αρχιεπισκοπης Αθηνων

Μεσω Της -Ate Bank -

clip_image00143333333333

Η ως άνω διαφήμιση της Ι.Α.Α.

αναρτάται δωρεάν από το Ιστολόγιό μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: