05 Μαρτίου, 2011

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ – 5 ΜΑΡΤΙΟΥ

image_thumb14444443

Σήμερα γιορτάζονται:

1) Ο άγιος Κόνων. Έζησε κατά τους χρόνους των αγ. Αποστόλων, καταγό­ταν από την πόλιν Ισαυρίαν. Όταν ήλθε εις ηλικίαν έλαβε γυναίκα την 'Ανναν παρακινηθείς πό τους γονείς του. Ο Κόνων έπεισε την σύζυγόν του να προτίμη­ση την παρθενίαν και ούτω συνέζων με την 'Ανναν σαν αδελφοί. Ο άγιος εβα-πτίσθη και εκοινώνησε των Αχράντων Μυστηρίων υπό του Αρχαγγέλου και Αρ­χιστρατήγου Μιχαήλ, ο οποίος εφανερώθη σε αυτόν με λαμπράν στολήν, αλλά και μέχρι τέλους της ζωής του αγίου ήτο αοράτως μαζί του και τον εβοήθει να θαυματουργή.

Ο άγιος συνελήφθη από τον ηγεμόνα Μάγνον και διετάχθη να αρνηθή τον Χριστόν. Επειδή ηρνήθη εβασανίσθη. Όταν έμαθε τούτο το πλήθος, που ελάτρευε τον Κόνωνα, έτρεξε να φονεύση τον ηγεμόνα, ο οποίος φοβήθηκε και έφυγε και άφησεν ελεύθερον τον άγιον ο οποίος μετά 2 χρόνια εξεδήμησε εις Κύριον.

2) Ο άγιος Μάρκος ο ασκητής και θαυματουργός. Ο άγιος σαν ασκητής έ­γραψε σοφούς λόγους και όταν εκοινωνει των αχράντων μυστηρίων εκοινωνει δι' αγγέλου.

3) Ο άγιος μάρτυς Κόνων ο Κηπουρός. Καταγόταν από τη Ναζαρέτ και ε­μαρτύρησε δια την πίστιν του εις Χριστόν.

4) Ο άγιος Μάρκος ο Αθηναίος. Ασκήτευσε εις το όρος της Αιθιοπίας επί πολλά έτη και ηυλόγησε τον άγιον Σεραπίωνα.

5) Οι άγιοι Ευλόγιος, Ευλάμπιος, Αρχέλαος και Ιωάννης ο Νεομάρτυρας.

Εθνικά γεγονότα: Σαν σήμερα το 1770 οι Μανιάται ενισχυθέντες από τους Ρώ­σους καταλαμβάνουν την κατεχομένην υπό των Τούρκων πόλιν του Μυστρά.

Το 1821 ο Δημ. Μακρής φονεύει τον Τούρκον εισπράκτορα, ο οποίος μετέ­φερε τους φόρους εις Κωνσταντινούπολιν παρά Σκάλα Μαυρομάτη Ναυπάκτου.

Το 1826 ο Καρ. Φαβιέρος μετά του τακτικού Ελληνικού στρατού πολιορκεί το φρούριο της Καρύστου.

Το 1913 1) η 8η ελληνική μεραρχία κατόπιν σκληρών αγώνων καταλαμβάνει το Τεπελένι της Αλβανίας. 2) Δολοφονείται ο Βασιλεύς της Ελλάδος Γεώργιος ο Α'. Ούτος υπήρξε επί πεντηκονταετίαν άριστος συνταγματικός Βασιλεύς των Ελλήνων.

Το 1920 ο ελληνικός στρατός στη Μ. Ασία δέχεται μικροεπιθέσεις άτακτων.

Το 1921 ο ελληνικός στρατός στη Μ. Ασία δρα με πυροβολικό και περιπόλους.

Το 1922 η ελληνική στρατιά οχυρωμένη εις τα εδάφη που είχε καταλάβει δυ­τικά του Σαγγαρίου αναμένει επιθετική εκδήλωση των Τούρκων.

Το 1925 ολόκληρη η ελληνική δύναμη εις Μ. Ασία αναμένει το σύνθημα της ενάρξεως της επίθεσης.

Το 1941 εις το Αλβανικόν μέτωπον σημειούται μεταξύ των εμπολέμων Ελλή­νων και Ιταλών σφοδρά δράσις πυροβολικού, όλμων και περιπόλων.

Ενισχυσε Και συ Το Εργο

Της Ιερας Αρχιεπισκοπης Αθηνων

Μεσω Της -Ate Bank -

clip_image00143333333333

Η ως άνω διαφήμιση της Ι.Α.Α.

αναρτάται δωρεάν από το Ιστολόγιό μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: