04 Μαρτίου, 2011

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ – 4 ΜΑΡΤΙΟΥ

image_thumb1444444

 Σήμερα γιορτάζονται:

1) Ο άγιος Γεράσιμος ο Ιορδανίτης. Γεννήθηκε εις την επαρχίαν Λυκίων το 670 κατά τους χρόνους του βασιλέως Κων/νου Πωγωνάτου από γονείς εύπο­ρους, ηθικούς και ευλαβείς. Όταν ήλθεν εις ηλικίαν απεμακρύνθη του κόσμου και αφωσιώθη εις τον Θεόν, ασχολούμενος με προσευχάς και τη μελέτη. Κατό­πιν πήγε στην έρημο του Ιορδανού, όπου έκτισε κοινόβιο μοναστήριο την μεγί-στην Λαύραν με 70 κελλία. Εκεί ο Γεράσιμος σαν Μοναχός έγινε προτυπον αρετής. Εθεράπευσε εκεί εις την έρημον ένα λέοντα, ο οποίος τον ηκολούθει πάντοτε και όταν εξεδήμησεν ο Γεράσιμος, απέθανεν και ο λέων εις τον τάφον του.

2) Οι άγιοι μάρτυρες Παύλος και η αδελφή του Ιουλιανή. Κατάγονταν από την Πτολεμαΐδα και εμαρτύρησαν επειδή ωμολόγησαν την πίστιν των στον Χρι­στόν. Κατά τον βασανισμόν των παρίσταντο οι Ακάκιος, Κορδάτος και Στατό-νικος, οι οποίοι επίστευσαν εις τον Χριστόν και εθανατώθησαν δια τούτο από τους ειδωλολάτρες.

3) Ο άγιος Γρηγόριος ο Επίσκοπος Κύπρου εξεδήμησε εις Κύριον.

4) Ο άγιος Γρηγόριος ο επίσκοπος Άσσου από την Ανατολή. Καταγόταν από την Μυτιλήνη και από το χωρίον Ακόρνη. Όταν εμεγάλωσε απηρνήθη τα εγκόσμια και έγινε μοναχός και εμόνασε επί 20 χρόνια. Εχειροτονήθηκε επί­σκοπος της πόλεως Λσσου. Σαν επίσκοπος εδίδαξε, εθαυματούργησε και εστε-ρέωσε την ορθόδοξο πίστι. Εξεδήμησε ειρηνικά εις Κύριον.

Εθνικά γεγονότα: Σαν σήμερα το 1825 οι Αιγυπτιακές δυνάμεις του Ιμβραήμ πασά κατακαίουν τα χωριά Βουνάρια και Καστέλια Πυλίας και πολιορκούν το φρούριον του Νεοκάστρου.

Το 1827 1) οι Έλληνες μάχονται εναντίον των Τούρκων εις τον Ωρωπόν Αττικής. 2) Ο Γ. Καραϊσκάκης με τους υπ' αυτόν Έλληνας επιτίθεται εναντίον των Τούρκων εις το Κερατσίνι Πειραιώς και τους τρέπει σε φυγή.

Το 1913 οι ελληνικές δυνάμεις της Ηπείρου μάχονται εναντίον των Τούρ­κων και τους τρέπουν σε φυγή.

Το 1920 ο ελληνικός στρατός εις Μ. Ασία δέχεται μικροεπιθέσεις Τούρκων.

Το 1921 ολόκληρη η στρατιά των Ελλήνων στην Μ. Ασίαν, αναμένει το σύν­θημα για νέες εξορμήσεις.

Το 1922 η ελληνική στρατιά στη Μ. Ασία μάχεται με περιπόλους και πυρο­βολικό.

Το 1941 στην Αλβανία οι Ιταλοί ενισχυθέντες επιτίθενται εναντίον των ελ­ληνικών δυνάμεων άνευ αποτελέσματος.

Ενισχυσε Και συ Το Εργο

Της Ιερας Αρχιεπισκοπης Αθηνων

Μεσω Της -Ate Bank -

clip_image00143333333333

Η ως άνω διαφήμιση της Ι.Α.Α.

αναρτάται δωρεάν από το Ιστολόγιό μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: