31 Μαρτίου, 2011

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ – 31 ΜΑΡΤΙΟΥ

image2333333

Σήμερα γιορτάζονται:

1) Ο άγιος Υπάτιος επίσκοπος Γαγγρών. Ήταν εκ των 318 θεοφόρων πατέ­ρων της Α' Οικουμενικής Συνόδου. Ήταν ενάρετος, έκανε μεγάλα θαύματα και πολλούς χριστιανούς έφερε εις τον Χριστόν. Κατέστρεψε δια του λόγου τους πολιορκούντας την χώραν 'Ασπλαγκας. Όταν περιεπατούσε την νύκτα ε-φωτίζετο από θείου φωτός. Συνελήφθη υπό των Ναυτιανών, εβασανίσθη και επνίγη σε ποταμό.

2) Ο άγιος Ακάκιος επίσκοπος Μελετινής. Συνελήφθη από τους ειδωλολά­τρες και οδηγήθηκε στον ύπατον Μαρκιανόν όπου όχι μόνον ωμολόγησε τον Χριστόν αλλά καυτηρίασε την πλάνην αυτού. Για τούτο κλείσθηκε σε φυλακήν και εβασανίσθηκε. Κατόπιν διαταγής του βασιλέως απελύθη από τη φυλακή και διέλαμψε με τα θαύματα του. Εξεδήμησε ειρηνικά.

3) Ο άγιος Αυδάς επίσκοπος και οι συμμαρτυρήσαντες άγιοι.

4) Οι άγιοι Μένανδρος, Βλάσιος, Στέφανος οι θαυματουργοί και οι τριάκο­ντα οκτώ μάρτυρες.

Εθνικά γεγονότα: Σαν σήμερα το 1821 έγινε σφοδρή μάχη μεταξύ των Ελλήνων επαναστατών υπό τους Μαυρομιχαλαίους και Τούρκους παρά το Καλογερο-βούνι Καρυταίνης με αποτέλεσμα την νίκην των Τούρκων. Το αυτό αποτέλεσμα είχε και η μάχη των Ελλήνων και Τούρκων στο χωριό Σιάλεσι Μεγαλουπό­λεως. Στη Σμύρνη οι Τούρκοι κατασφάζουν χιλιάδας χριστιανών. Στη Λεβά-δεια ο Αθανάσιος Διάκος νικά τους Τούρκους και τους τρέπει σε φυγή. Στην Αταλάντη υψώνεται η σημαία της Επαναστάσεως από τον Αντ. Κοντοσοπού-λου.

Το 1822 ο Καρά Αλής καταστρέφει την νήσον Χίον και κατασφάζει τους κατοίκους της. Οι Έλληνες επαναστάτες της Ναούσης δέχονται σφοδρές επι­θέσεις των Τούρκων.

Το 1825 ο Οδυσσεύς Ανδρούτσος δίνει σφοδρή μάχη εναντίον των Τούρ­κων παρά το μοναστήριον του Προφ. Ηλία Λοκρίδος και νικά αυτούς.

Το 1920 στο μέτωπο της Μ. Ασίας γίνεται δράση περιπόλων.

Το 1921 στην Ασία στην περιοχή Τομπλού-Μπουνάρ οι Τούρκοι επιτίθενται κατά της II ελληνικής μεραρχίας αλλά αποκρούονται.

Το 1941 στο αλβανικό μέτωπο οι Ιταλοί επιτίθενται σφοδρώς εναντίον των Ελλήνων άνευ αποτελέσματος.

Ενισχυσε Και συ Το Εργο

Της Ιερας Αρχιεπισκοπης Αθηνων

Μεσω Της -Ate Bank -

clip_image00143333333333

Η ως άνω διαφήμιση της Ι.Α.Α.

αναρτάται δωρεάν από το Ιστολόγιό μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: