27 Μαρτίου, 2011

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ – 27 ΜΑΡΤΙΟΥ

image233

Σήμερα γιορτάζονται:

1) Η αγία Ματρώνη. Ήταν υπηρέτρια εις Εβραίαν, και η οποία ήτο σύζυ­γος αρχιστρατήγου της Θεσσαλονίκης. Μαζί με την σύζυγόν του αρχιστρατή­γου πήγαινε η Ματρώνα σε συναγωγή των Εβραίων, αλλά αυτή δεν εισήρχετο στην Συναγωγή, αλλά αμέσως επέστρεφε και πήγαινε στην Εκκλησία των Χρι­στιανών. Η κυρία αντελήφθη τούτο, εβασάνισε την Ματρώνα, την έκλεισε στη φυλακή. Από τα μαρτύρια και βασάνους παρέδωκε την ψυχή της εις τον Κύ­ριον.

2) Οι άγιοι Κήρυκος, Φίλητος και η Λυδία έζησαν κατά τους χρόνους Α­δριανού και εμαρτύρησαν, επειδή ωμολόγησαν την εις τον Χριστόν πίστι των.

3) Οι άγιοι Ιωάννης και Βαρούχιος. Ετελείωσαν με ξίφος.

4) Ο Προφήτης Ανάνι ο οποίος ετελείωσε ειρηνικά.

5) Ο άγιος Παύλος, επίσκοπος Κορίνθου και ο άγιος Ευτύχιος.

Εθνικά γεγονότα: Σαν σήμερα το 1821 ο Πανουργίας υψώνει την σημαίαν της Επαναστάσεως στα Σάλωνα. Ο Κολοκοτρώνης με τα παλληκαρια του συνάπτει μάχη εναντίον των Τούρκων αμφίρροπον εις τον Άγιον Αθανάσιον Καρυταίνης και στη συνέχεια μάχη νικηφόρο στο καμμένο τζαμί Καρυταίνης. Οι ο­πλαρχηγοί Κορίνθου και Μεγάρων αποκλείουν τους Τούρκους στην Ακροκόρινθον.

Το 1920 στο μέτωπο της Μ. Ασίας ο ελληνικός στρατός δέχεται τουρκικές επιθέσεις.

Το 1921 οι ελληνικές δυνάμεις στο Μέτωπο της Μικρός Ασίας εις τον το­μέα του Μπαχτετζίκ κατορθώνουν και εκδιώκουν τις επιτεθείσες τουρκικές δυ­νάμεις. «Μάχη του Τομπλού Μπουνάρ».

Το 1922 στο μέτωπο της Μ. Ασίας γίνονται μάχες προφυλακών.

Το 1941 στο αλβανικό μέτωπο σημειούται μεταξύ των εμπολέμων δράσις πυροβολικού και περιπόλων.

Ενισχυσε Και συ Το Εργο

Της Ιερας Αρχιεπισκοπης Αθηνων

Μεσω Της -Ate Bank -

clip_image00143333333333

Η ως άνω διαφήμιση της Ι.Α.Α.

αναρτάται δωρεάν από το Ιστολόγιό μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: