24 Μαρτίου, 2011

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ – 24 ΜΑΡΤΙΟΥ

image

Σήμερα γιορτάζονται:

1) Ο άγιος Αρτέμων επίσκοπος Σελευκίας. Καταγόταν από την Σελεύκειαν Πισιδίας, και έζησε κατά τους χρόνους των Αποστόλων. Εκεί τον συνάντησεν ο απόστολος Παύλος και τον έκαμεν επίσκοπον και διδάσκαλον της πόλεως ε­κείνης. Ο άγιος εποίμανε το ποίμνιον φιλανθρωπότατα, έγινε προστάτης των χηρών, ορφανών, πτωχών και γιατρός των ψυχών και σωμάτων. Εξεδήμησε εις Κύριον ειρηνικά.

2) Ο άγιος νεομάρτυρας Παρθένιος πατριάρχης Κων/πόλεως. Γεννήθηκε στην Μυτιλήνη, ανήλθεν όλα τα αξιώματα της ιερωσύνης και έγινε πατριάρχης Κων/πόλεως. Ο άγιος δια την ασάλευτον πίστιν εις Χριστόν, εμαρτυρησεν από τους Τούρκους κρεμασθείς.

3) Ο άγιος ιερομάρτυρας Ατέρμων ο πρεσβύτερος. Εμαρτυρησεν επειδή δεν ηρνήθη τον Χριστόν.

4) Ο άγιος Ζαχαρίας ο μοναχός. Εξεδήμησε ειρηνικά.

5) Οι άγιοι οκτώ μάρτυρες που μαρτήρησαν στην Καισαρεία της Παλαιστί-
νης.

6) Ο άγιος Μαρίνος ο Θηβαίος και Ζαχαρίας ο Ρώσος.

Εθνικά γεγονότα: Σαν σήμερα το 1821 στην Καλαμάτα τελείται δοξολογία. Οι ιερείς ευλόγησαν τα όπλα, οι επαναστάτες ωρκίσθησαν και πρώτος ο Πετρό-μπεης, ο οποίος και ωρκίσθη στον εξής όρκον: «ορκίζομαι ίνα αμύνω την πα­τρίδα και μόνος και μετά πάντων και ιερά τα πάτρια τιμήσω».

Το 1920 στο μέτωπο της Μ. Ασίας ο ελληνικός στρατός δέχεται επιθέσεις των Τούρκων.

Το 1921 Οι ελληνικές δυνάμεις εις το μέτωπο της Μ. Ασίας δέχονται αιφνι­διαστική επίθεσι εκ μέρους των Τουρκικών στρατευμάτων στην περιοχή της Κίου και είχαν αρκετές απώλειες.

Το 1922 η ελληνική στρατιά στη Μ. Ασία μάχεται μάχες προφυλακών.

Το 1941 στο αλβανικό μέτωπο οι ιταλικές δυνάμεις επιτίθενται μετά σφοδρότητος εναντίον των ελληνικών στον τομέα Μπούμπεσι και αποκρούονται δια της χρήσεως των λογχών.

Ενισχυσε Και συ Το Εργο

Της Ιερας Αρχιεπισκοπης Αθηνων

Μεσω Της -Ate Bank -

clip_image00143333333333

Η ως άνω διαφήμιση της Ι.Α.Α.

αναρτάται δωρεάν από το Ιστολόγιό μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: