22 Μαρτίου, 2011

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ – 22 ΜΑΡΤΙΟΥ

image233333

Σήμερα γιορτάζονται:

1) Ο άγιος Βασίλειος. Ήταν ο πρεσβύτερος της αγίας εκκλησίας Αγκύρας, ενάρετος και αφοσιωμένος εις τον Χριστόν. Τον διέβαλον στον ηγεμόνα και ερωτηθείς αν αρνείται τον Χριστόν, έμεινε πιστός, δια τούτο τον εβασάνισαν με διάφορα μαρτύρια και τον κατέσφαξαν.

2) Η αγία μάρτυς Καλλίνικη. Εφονεύθη με ξίφος.

3) Η αγία Δροσίς. Ήταν θυγαρέρα του αυτοκράτορος Τραϊανού ο οποίος και κατεδίκασε την ιδίαν κόρην του διότι επίστευε εις τον Χριστόν.

4) Ο άγιος Ευθύμιος. Καταγόταν από τη Δημητσάνα από τους Παναγιώτη και Μαρία. Εις την αρχήν της ζωής του ελέγετο Ελευθέριος και έπεσε σε α­μαρτίες. Μετάνοιωσε και ονομάστηκε Ευθύμιος. Ομολόγησε με θάρρος ότι εί­ναι χριστιανός και εφονεύθη από τους Τούρκους το έτος 1814.

Εθνικά γεγονότα: Σαν σήμερα το 1821 εισέρχονται στην Πάτρα κατά σειράν οι οπλαρχηγοί I. Παπαδιαμαντόπουλος, Ανδρέας Λόντος (με σημαίαν κόκκινη και μαύρο σταυρό εις το μέσον), ο Παλαιών Πατρών Γερμανός, ο Κιρνίζης Προκόπιος, Ζαΐμης, Ρούφος και κατευθύνονται εις την πλατείαν όπου ο Π. Πατρών Γερμανός κατεσκεύασε ξύλινον σταυρόν και εις τον οποίον ωρκίζοντο οι προσερχόμενοι επαναστάτες.

Το 1827 συνάπτεται σφοδρή μάχη παρά τον Ελαιώνα του Δαφνιού μεταξύ Ελλήνων υπό τον Καραϊσκάκην και Τούρκων. Οι Έλληνες έχασαν την μάχην και εφονεύθη ο οπλαρχηγός Δαγκλής.

Το 1919 το εκστρατευτικό σώμα του ελληνικού στρατού εις Ρωσίαν μάχεται εναντίον των Ρώσων.

Το 1920 ο ελληνικός στρατός στη Μ. Ασία συνεχίζει τις εκκαθαριστικές ε­πιχειρήσεις του.

Το 1921 οι ελληνικές δυνάμεις εις την Μ. Ασίαν συνάπτουν σφοδρή μάχην εναντίον των Τούρκων και προ της πιέσεως αυτών εγκαταλείπουν την περιοχήν Αφιόν Καραχισάρ.

Το 1922 η ελληνική στρατιά στη Μ. Ασία συνάπτει μάχες προφυλακών.

Το 1941 στο Αλβανικό μέτωπο οι ιταλικές δυνάμεις επιτίθενται εναντίον των Ελλήνων εις τον τομέα του Γκόλικο χωρίς να επιτύχουν εδαφικόν τι κέρ­δος. Η ιταλική αεροπορία εβομβάρδισε την Κέρκυρα και Κυπαρισσία.

Ενισχυσε Και συ Το Εργο

Της Ιερας Αρχιεπισκοπης Αθηνων

Μεσω Της -Ate Bank -

clip_image00143333333333

Η ως άνω διαφήμιση της Ι.Α.Α.

αναρτάται δωρεάν από το Ιστολόγιό μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: