21 Μαρτίου, 2011

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ – 21 ΜΑΡΤΙΟΥ

image23333

Σήμερα γιορτάζονται:

1) Ο άγιος Ιακώβ, ο επίσκοπος. Έζησε από νερή ηλικία ασκητικό βίο, εκ-καθάρισεν τον εαυτό του με την νηστείαν και έγινε επίσκοπος. Υπέμεινε πολ­λούς διωγμούς δια την προσκύνησιν των αγίων εικόνων και διότι έκαμε έλεγ-χον και απεστρέφετο τους εικονομάχους. Όλους αυτούς τους πειρασμούς τους εδοκίμασε ανδρείως και εξεδήμησε εις κύριον.

2) Ο άγιος Δομνίνος. Καταγόταν από την Ρώμη. Όταν έγιναν οι διωγμοί με το Φιλήμωνα περιώδευσαν την Ιταλία, εκήρυττον τον Χριστόν και εβάπτιζαν τους μετανοούντας. Δια τούτο συνελήφθησαν και επειδή δεν ηρνήθηκαν τον Χριστόν τους εβασάνισαν οι ειδωλολάτρες και τέλος απέκοψαν τις κεφαλές των.

3) Ο άγιος Βήρυλλος. Ήταν μαθητής του αποστόλου Πέτρου. Έγινε επί­σκοπος Κατάνης, θαυματούργησε και εκοιμήθη εις Κατάνην.

4) Ο άγιος Θωμάς, Πατριάρχης Κωνσταντινουπόλεως, ο οποίος διήκησεν καλά το ποίμνιόν του και ειρηνικά εξεδήμησε εις Κύριον.

5) Ο άγιος Σεραπίων ο Σιδώνιος.

Εθνικά γεγονότα: Σαν σήμερα το 1821 απελευθερόνονται τα Καλάβρυτα καθό­τι οι αποκλεισθέντες στους τρεις Πύργους Τούρκοι παρεδόθησαν στον Σωτ. Χαραλάμπην. Οι Τούρκοι του Ρίου συμπλέκονται με Έλληνας στην Πάτρα.

Το 1825 γίνεται ναυμαχία αμφίρροπος μεταξύ Τούρκων και Ελλήνων έξω της Μεθώνης.

Το 1827 γίνεται μάχη μεταξύ των Ελλήνων και Τούρκων αμφίρροπος παρά το Μενίδι Αττικής.

Το 1920 ο ελληνικός στρατός στη Μ. Ασία μάχεται με περιπόλους.

Το 1921 οι Ελληνικές δυνάμεις της Μικράς Ασίας μάχονται με σφοδρές μά­χες παρά το Αγιόν Καραχισάρ και Κοβαλίτσα. Κατόπιν της εντόνου πιέσεως των Τουρκικών δυνάμεων οι Έλληνες συμπτύσσονται στον τομέα Κοβαλίτσας.

Το 1922 η ελληνική στρατιά στη Μ. Ασία μάχεται με πυροβολικό και περι­πόλους εναντίον των Τούρκων.

Το 1941 στο αλβανικό μέτωπο μεταξύ των εμπολέμων Ελλήνων και Ιταλών συνεχίζεται ο αγώνας πυροβολικού και η δράσις περιπόλων. Η ιταλική αερο­πορία εβομβάρδισε την Χίο και Μυτιλήνη.

Ενισχυσε Και συ Το Εργο

Της Ιερας Αρχιεπισκοπης Αθηνων

Μεσω Της -Ate Bank -

clip_image00143333333333

Η ως άνω διαφήμιση της Ι.Α.Α.

αναρτάται δωρεάν από το Ιστολόγιό μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: