19 Μαρτίου, 2011

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ – 19 ΜΑΡΤΙΟΥ

image233

Σήμερα γιορτάζονται:

1) Οι άγιοι μάρτυρες Χρύσανθος και Δαρεία. Έζησαν επί βασιλέως Νουμε-ριανού το 284. Ο μεν Χρύσανθος ήταν γιος του συγκλητικού της Αλεξανδρείας Πολέμονος, η δε Δάρεια καταγόταν από την Αθήνα. Από νεαρά ηλικία κατη­χήθηκε από επίσκοπον, εβαπτίσθη και εκήρυττε τον Χριστόν. Δια τούτο ο πα­τέρας του τον έκλεισε στην φυλακή αλλά ο άγιος έμεινε ασάλευτος εις την πί­στιν. Τότε έφερε από την Αθήνα την ωραίαν Δαρείαν και εξηνάγκαζε τον γιο του να την νυμφευθή. Ο άγιος την μετεχειρίσθη σαν αδελφή και συνεφώνησαν να μείνουν παρθένοι μέχρι θανάτου. Η Δαρεία επιστευσεν εις τον Χριστόν και εβαπτίσθη. Οι ειδωλολάτρες έμαθαν αυτό και συκοφάντησαν τους αγίους στον Κλαύδιον, ο οποίος τους ετιμώρησε απάνθρωπα και τους εθανάτωσε (τους έρ-ριξε σε λάκκον βορβορώδη και τους εσκέπασε με χώματα).

2) Οι άγιοι Κλαύδιος και Ιλαρία και τα τέκνα των Μαύρος και Ιάσων. Ο Κλαύδιος ήταν ο δικαστής του Χρύσανθου και της Δαρείας, αλλά είδε ότι έμει­ναν απαθείς εις τους πόνους και τα βασανιστήρια για τούτο επιστευσεν οικογε­νειακώς εις τον Θεόν.

3) Οι άγιοι μάρτυρες Διόδωρος και Μαριανός ο διάκονος κλεισθέντες σε σπήλαιον απέθανον.

4) Ο άγιος νεομάρτυς Δημήτριος ο Τουρναράς εμαρτύρησεν το 1564.

Εθνικά γεγονότα: Σαν σήμερα το 1822 γίνεται μάχη μεταξύ Ελλήνων επανα­στατών και Τούρκων οι οποίοι προσπαθούν να καταλάβουν την Νάουσα.

Το 1920 ο ελληνικός στρατός στη Μ. Ασία καταδιώκει τουρκικά αποσπά­σματα.

Το 1921 στο μέτωπο της Μικράς Ασίας οι Ελληνικές δυνάμεις μάχονται σκληρώς εναντίον των Τούρκων και καταλαμβάνουν το Τσιβρίλ.

Το 1922 η ελληνική στρατιά μάχεται στη Μ. Ασία με πυροβολικό και απο­σπάσματα εφόδου.

Το 1941 στο Αλβανικό μέτωπο οι δυνάμεις των Ιταλών συνεχίζουν την σφο-δράν επίθεσίν των εναντίον των Ελληνικών θέσεων της περιοχής Τρεμπεσίνας-Μπούμπεσι χωρίς να επιτύχουν εδαφικόν κέρδος.

Ενισχυσε Και συ Το Εργο

Της Ιερας Αρχιεπισκοπης Αθηνων

Μεσω Της -Ate Bank -

clip_image00143333333333

Η ως άνω διαφήμιση της Ι.Α.Α.

αναρτάται δωρεάν από το Ιστολόγιό μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: