18 Μαρτίου, 2011

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ – 18 ΜΑΡΤΙΟΥ

image23

Σήμερα γιορτάζονται:

1) Ο άγιος Κύριλλος αρχιεπίσκοπος Ιεροσολύμων. Γεννήθηκε από ευσεβείς και ορθοδόξους γονείς και ανατράφηκε και εκπαιδεύτηκε στα ευσεβή και ορ­θά δόγματα. Όταν απέθανε ο αρχιεπίσκοπος των Ιεροσολύμων έγινε ο Κύριλ­λος, ο οποίος υπερεμάχησε των δογμάτων των αγίων Αποστόλων και των Πα­τέρων. Αλλά ο Αρειανός Ακάκιος έπεισε τον βασιλέα και κατέβασε από το θρόνο τον Κύριλλον και τον εξώρισε από τα Ιεροσόλυμα, επανήλθε δε, όταν έγινε άλλος βασιλεύς. Έζησε λίγα χρόνια μετά την επιστροφήν και εξεδήμησεν εις Κύριον.

2) Οι άγιοι Τρόφιμος και Ευκαρπίων. Μάρτυρες στη Νικομήδεια. Αυτοί αρ­χικά ήταν διώκτες των Χριστιανών αλλά άκουσαν φωνήν από τον ουρανό, με-τενόησαν και επίστευσαν εις τον Θεόν. Δια την πίστιν των εμαρτύρησαν.

3) Οι άγιοι Μύριοι μάρτυρες.

Εθνικά γεγονότα: Σαν σήμερα το 1686 ο Φραγκίσκος Μοροζίνης μαζί με τους Μανιάτας εις Οίτυλον Λακωνίας κάνει μάχην εναντίον των Τούρκων και κατα-κόπτει πολλούς από αυτούς.

Το 1822 συνεχίζεται η μάχη μεταξύ των Ελλήνων επαναστατών και των Τούρκων οι οποίοι πολιορκούν την Νάουσαν.

Το 1827 γίνεται μάχη αμφίρροπος έξω των Αθηνών μεταξύ Ελλήνων επα­ναστατών και των Τούρκων. Οι Έλληνες εμάχοντο με αρχηγόν των το Γεν. Κο­λοκοτρώνην.

Το 1919 οι Ελληνικές εκστρατευτικές δυνάμεις που βοηθούσαν τους συμμά­χους της Δύσεως, μάχονται στην Περτζόφκα της Ουκρανίας εναντίον των Ρώ­σων μπολσεβίκων και είχαν αρκετές απώλειες.

Το 1920 ο ελληνικός στρατός στη Μ. Ασία εκδιώκει Τούρκους άτακτους.

Το 1921 οι δυνάμεις των Ελλήνων μάχονται σκληρώς εναντίον των Τούρ­κων δια την κατάληψιν του Δορυλαίου.

Το 1922 η ελληνική στρατιά στη Μ. Ασία μάχεται με πυροβολικόν και περι­πόλους.

Το 1936 απεβίωσεν εις Παρισίους ο δημιουργός της Μεγάλης Ελλάδος Ε-λευθ. Βενιζέλος.

Το 1941 στο αλβανικό μέτωπο οι ιταλικές δυνάμεις επιτίθενται μετ' αφά­νταστου σφοδρότητος εναντίον των Ελληνικών δυνάμεων χωρίς να επιτύχουν κέρδος εδαφικόν.

Η ιταλική αεροπορία εβομβάρδισε την Κυπαρισσίαν.

Ενισχυσε Και συ Το Εργο

Της Ιερας Αρχιεπισκοπης Αθηνων

Μεσω Της -Ate Bank -

clip_image00143333333333

Η ως άνω διαφήμιση της Ι.Α.Α.

αναρτάται δωρεάν από το Ιστολόγιό μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: