14 Μαρτίου, 2011

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ – 14 ΜΑΡΤΙΟΥ

image2335333

Σήμερα γιορτάζονται:

1) Ο άγιος Βενέδικτος. Γεννήθηκε το 480 εις Νουρσίαν της Ιταλίας, δια τούτο φέρει το Λατινικόν όνομα Βενέδικτος (ευλογημένος). Έμεινε ορφανός από την βρεφική ηλικία και όταν εμεγάλωσε εσπούδασε στη Ρώμη και κατόπιν πήγε στις χαράδρες του Σουβιάκου, όπου συνάντησε τον Μοναχό Ρωμανό. Ε­κεί εκλείσθη σε απρόσιτο σπήλαιο έγινε ερημίτης και έμεινε τρία χρόνια προ-σευχόμενος και έτρωγε μόνον άρτον και αγριοχορτα. Εκεί τον συνάντησαν ποιμένες, τους οποίους ωμίλησε περί Χριστού έμειναν έκπληκτοι. Το όνομα του έγινε γνωστό και πολλοί επήγαιναν τα παιδιά τους και εξεπαιδεύοντο. Κα­τόπιν εγκατέλειψε το Σουβιάκον και εγκατεστάθη στο όρος Κάσσιον, όπου έ­κτισε Μονήν γυναικών και έμεινε η αδελφή του Σχολαστική. Εκεί έκαμε πολλά θαύματα με τη δύναμι της προσευχής ανέστησε και νεκρούς. Εξεδήμησε εις Κύριον ειρηνικά.

2) Ο άγιος Εύσχημος επίσκοπος Λαμψάκου.

3) Ο άγιος μάρτυρας Αλέξανδρος ο εκ Πίδνης. Δια της παρρησίας του καυ­τηρίασε την πλάνην των δυσεβών και ειδωλολατρών και δια τούτο απεκεφαλί-σθη από αυτούς.

Εθνικά γεγονότα: Σαν σήμερα το 1825 γίνεται μάχη μεταξύ Ελλήνων υπό τον I. Μαυρομιχάλη και Τούρκων εις το Νεόκαστρον Πυλίας. Κατ' αυτήν τραυματί­ζεται θανασίμως ο I. Μαυρομιχάλης.

Το 1920 ο ελληνικός στρατός στη Μ. Ασία εδραιώνει τις θέσεις του και καταδιώκει τουρκικά αποσπάσματα.

Το 1921 στη Μικρά Ασία το Γ' σώμα Ελληνικού στρατού συνεχίζει την επί-θεσίν του εναντίον του Δορυλαίου. Το Α' σώμα ελληνικού στρατού συνάπτει σφοδρή μάχη εναντίον των Τούρκων υπερασπιστών του Αφιόν Καραχισάρ και επιτυγχάνει την κατάληψιν του Αφιόν.

Το 1922 η ελληνική στρατιά στη Μ. Ασία μάχεται μάχην προφυλακών.

Το 1941 στο αλβανικό μέτωπο οι Ιταλοί συνεχίζουν την επίθεσί των ενα­ντίον των Ελληνικών δυνάμεων σε ολόκληρο το μέτωπο αλλ' ουδέν επιτυγχά­νουν.

Ενισχυσε Και συ Το Εργο

Της Ιερας Αρχιεπισκοπης Αθηνων

Μεσω Της -Ate Bank -

clip_image00143333333333

Η ως άνω διαφήμιση της Ι.Α.Α.

αναρτάται δωρεάν από το Ιστολόγιό μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: