12 Μαρτίου, 2011

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ – 12 ΜΑΡΤΙΟΥ

image23353

Σήμερα γιορτάζονται:

1) Ο άγιος Θεοφάνης. Καταγόταν από γονείς ευσεβείς (Ισαάκ και Θεοδότη). Σε μικρή ηλικία ενυμφεύφθη σύζυγον ενάρετον. Επειδή αγαπούσε τον μοναχικόν βίον έπεισε και την σύζυγόν του να ασπασθούν αυτόν και οι δύο. Α­φού εμοίρασαν τα υπάρχοντα των στους πτωχούς η μεν σύζυγος του, έλαβε το όνομα Θεοδώρα κι εμόνασε σε μοναστήριο της νήσου Προγκήπου ο δε σύζυ­γος της στης Σιγριανής. Σαν μοναχός αγωνίσθηκε εναντίον των εικονομάχων και δια τούτο εξωρίσθη εις Σαμοθράκην όπου και εξεδήμησε εις Κύριον.

2) Ο άγιος Γρηγόριος ο Πάπας της Ρώμης. Διεκρίνετο για τις φιλάνθρω­πους πράξεις του.

3) Ο άγιος Φινέες.

4) Ο άγιος Συμεών ο νέος Θεολόγος. Ήτο Γαλατικής καταγωγής. Εμόνασε εις το μοναστήριον του Σταδίου και ανεδείχθη υπέρμαχος της ορθοδόξου πίστεως.

Εθνικά γεγονότα: Σαν σήμερα το 1821 οι Έλληνες υπό τον Κ. Φαβιέρον μάχο­νται σκληρώς εναντίον των Τούρκων έξω της Καρύστου.

Το 1822 στην Μονήν Δοβρά έξω της Ναούσης οι Έλληνες μάχονται ενα­ντίον των Τούρκων και με την βοήθειαν του οπλαρχηγού Γάτσου και Ζαφειρά-κη νικούν τους Τούρκους.

Το 1824 πολιορκείται από ξηράς και θαλάσσης το φρούριον του Αντιρρίου το οποίον υπερσπίζουν οι Τούρκοι.

Το 1920 ο ελληνικός στρατός στη Μ. Ασία δέχεται επιθέσεις μικρής έκτα­σης από τους Τούρκους.

Το 1921 η ελληνική XI Μεραρχία της στρατιάς Μικράς Ασίας μάχεται ενα­ντίον των Τούρκων στην Σαπάντζαν Νικομήδειας και καταλαμβάνει αυτήν. Στον τομέα του Δορυλαίου συνεχίζεται η μάχη δια την κατάληψίν του.

Το 1922 η ελληνική στρατιά στη Μ. Ασία μάχεται με πυροβολικό εναντίον των Τούρκων και με περιπόλους.

Το 1941 οι ιταλικές δυνάμεις του Αλβανικού μετώπου κατόπιν σφοδρός δράσεως πυροβολικού, προβαίνουν εις επίθεσιν εναντίον των Ελληνικών δυνά­μεων αλλ' αποτυγχάνουν. Η ιταλική αεροπορία εβομβάρδισε το Αργοστόλιον.

Ενισχυσε Και συ Το Εργο

Της Ιερας Αρχιεπισκοπης Αθηνων

Μεσω Της -Ate Bank -

clip_image00143333333333

Η ως άνω διαφήμιση της Ι.Α.Α.

αναρτάται δωρεάν από το Ιστολόγιό μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: