17 Δεκεμβρίου, 2010

Coiffure πολυτελείας για την οικογένεια Παπανδρέου

clip_image002

Το ποσό των 700 ευρώ… για τρίχες έδωσε ο πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, την ώρα που οι μισθοί-συντάξεις παίρνουν την κατρακύλα και η ελληνική κοινωνία μοιάζει σαν ένα καζάνι που βράζει.Πριν από μερικές εβδομάδες, ο πρωθυπουργός διά της συζύγου και της κόρης του επισκέφτηκε το «κομμωτήριο των πλουσίων» στο Ψυχικό για τον καλλωπισμό της κώμης του, αλλά και για τα χτενίσματα των μαλλιών της Άντας και της Μαργαρίτας.

Το κούρεμα όμως του βγήκε «ξινό»!

__________________________

Απορία του blog προς τον Πρόεδρο της Κυβέρνησης

Κύριε Πρόεδρε τι τρίχες κουρέψατε από την κεφαλή σας; Εκόψατε το δώρο των Χριστουγέννων των Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες από 634 Euro τους δώσατε 400 Euro, των Συνταξιούχων τους κόψατε το ΕΚΑΣ. Τους νέους τους έχετε έρμαια χωρίς δουλειά. Ίχνος ντροπής δεν υπάρχει;

Ξεχάσατε όμως  να πάρετε μαζί σας και την βασιλομήτωρα  να κουρευτεί ΑΙΣΧΟΣ!

Μπορούσατε αν διαθέτατε λίγη νοημοσύνη, να είχατε καλέσει τον κομμωτή στο σπίτι σας, χωρίς να προκαλείτε τον λαό, που βρίσκεται σήμερα σε απόγνωση και ανέχεια.

 

† Ο ΑΓΙΟΣ ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ Ο ΝΕΟΣ ΕΚ ΖΑΚΥΝΘΟΥ-Αρχιεπίσκοπος Αιγίνης (17 Δεκεμβρίου)

image

Γόνος εὐσεβέστατης καὶ ἀρχοντικὴς οἰκογένειας τῆς Ζακύνθου (πατρὸς Μωκίου Σηκούρου καὶ Παυλίνας), ἀνατράφηκε ἀπ’ αὐτὴν μὲ τὰ διδάγματα τοῦ Εὐαγγελίου. Ἔτσι γρήγορα διακρίθηκε στὰ γράμματα καὶ τὴν ἀρετή. Νωρίς, μόλις ἐνηλικιώθηκε, ἀσχολήθηκε μὲ τὴν διδασκαλία τοῦ θείου λόγου, φροντίζοντας συγχρόνως νὰ συντρέχει στὴν ἀνακούφιση τῶν φτωχῶν. Κατόπιν ἔγινε μοναχὸς στὴν βασιλικὴ Μονὴ τῶν Στροφάδων, ὅπου ἀσκήθηκε στὴν ἀγρυπνία, τὴν ἐγκράτεια καὶ τὴν μελέτη τῶν Γραφῶν.

Ἔπειτα πῆγε στὴν Ἀθήνα, γιὰ νὰ βρεῖ καράβι προκειμένου νὰ ταξιδέψει στὰ Ἱεροσόλυμα. Ἀλλὰ ὁ τότε ἀρχιερέας τῶν Ἀθηνῶν, ἄκουσε κάποια Κυριακὴ τὸ λαμπρό του κήρυγμα καὶ μετὰ ἀπὸ πολλὲς παρακλήσεις τὸν ἔκανε ἐπίσκοπο Αἰγίνης, μὲ τὴν ἐπίσημη κατόπιν ἔγκριση τῆς Ἐκκλησίας Κωνσταντινουπόλεως. Τὰ ποιμαντικά του καθήκοντα, ἐπιτέλεσε ἄγρυπνα καὶ ἄοκνα. Ἀναδείχτηκε διδάσκαλος, πατέρας καὶ παιδαγωγὸς τοῦ ποιμνίου του. Ἡ φήμη του εἶχε διαδοθεῖ παντοῦ, ἀλλὰ αὐτὸς παρέμενε ἁπλὸς καὶ ταπεινός. Ἀσθένησε ὅμως ἀπὸ τοὺς πολλοὺς κόπους καὶ παραιτήθηκε.

Γύρισε στὴν Ζάκυνθο, ὅπου μέχρι τὸ 1579 ἦταν προσωρινὸς ἐπίσκοπος. Μετὰ ἀποσύρθηκε στὴ Μονὴ τῆς Θεοτόκου τῆς Ἀναφωνητρίας, ὅπου ἀσκήτευε καὶ μὲ ἀγάπη κήρυττε καὶ βοηθοῦσε τοὺς κατοίκους τοῦ νησιοῦ. Ἦταν τόση ἡ ἀγάπη ποὺ εἶχε, ὥστε προστάτεψε ἀκόμα καὶ τὸν φονιὰ τοῦ ἀδελφοῦ του.

Ὁ Διονύσιος πέθανε σὲ βαθιὰ γεράματα, 17 Δεκεμβρίου 1624. Τάφηκε στὴ Μονὴ Στροφάδων καὶ κατὰ τὴν ἐκταφὴ τὸ λείψανό του βγῆκε εὐωδιαστὸ καὶ ἀδιάφθορο.

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ – 17 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ

image_thumb244_thumb1_thumb1_thumb1_[3]

Σήμερα γιορτάζονται:

1) Ο άγιος προφήτης Δανιήλ και οι τρεις παίδες Ανανίας, Αζαρίας και Μι-σαήλ. Καταγόταν από την βασιλικήν φυλήν του Ιούδα και γεννήθηκε στην Βη-θαράν. Νήπιον ηχμαλωτίσθη και μετεφέρθη στην Βαβυλώνα. Εκεί προφήτευσε την γέννησιν του Χριστού και επένθησε την αιχμαλωσίαν των συμπατριωτών του. Ήταν σώφρων, εγκρατής, ενάρετος και ωραίος.

Οι άγιοι τρεις παίδες κα-τήγοντο από τα Ιεροσόλυμα και απήχθησαν και αυτοί εις την Βαβυλώνα μαζί με τον Δανιήλ. Ήσαν δε στην υπηρεσίαν του παλατιού του βασιλέως. Επειδή αρνήθηκαν να προσκυνήσουν την εικόνα του βασιλέως ερρίφθησαν σε καιομέ-νη κάμινο. Άγγελος όμως Κυρίου τους εδρόσισε και δεν έπαθον τίποτε. Ο ί­διος ο βασιθλεύς ωμολόγησε ότι είναι μέγας ο Θεός των και τους αποκατέστη­σε στην προηγουμένην θέσιν και δόξαν.

2) Ο άγιος Διονύσιος ο Νέος εκ Ζακύνθου. Αρχιεπίσκοπος Αιγίνης. Γεννή­θηκε στην Ζάκυνθον το έτος 1457 από γονείς ευσεβείς, ένδοξους και ευγενείς. Ήταν ευσεβής, ενάρετος και ευφυής και εδιδάχθη από σοφούς διδασκάλους. Νέος πήγε στην μονήν των Στροφάδων και έγινε μοναχός. Η φήμη δια τις αρε­τές του διεδόθη παντού και κατόπιν παρακλήσεως του Αρχιερέως Αθηνών έγι­νε επίσκοπος Αιγίνης. Και σαν επίσκοπος δειεκρίθη δια τις αρετές και την ευ-σέβειάν του.

Αργότερον αφού άφησε άξιον διάδοχον στον Επισκοπικόν του θρόνον επέστρεψε στην Ζάκυνθον και ίδρυσε την Μονήν της Παναγίας της Α-ναφωνητρίας. Εις αυτό το Μοναστήριον παρέδωσε το πνεύμα του εις τον Χρι­στόν. Ο άγιος Διονύσιος εθαυματούργει και όταν ζούσε και μετά την αποδη-μίαν του εις Κύριον. Το λείψανο του σώζεται στην Ζάκυνθον και είναι θαυμα-τουργόν, οι άγιοι Νικήτας, Πατερμούδιος, Κόπριος, Αλέξανδρος, Στέφανος, Ίακχος.

Εθνικά γεγονότα. Σαν σήμερα το 1803 ο ηρωικός Σουλιώτης καλόγηρος Σαμου­ήλ ανατινάσσει το οχυρό Κούγκι και γίνεται ολοκαύτωμα υπέρ της πατρίδος του.

Το 1912 ο ελληνικός στρατός περιορίζεται εις δράσιν πυροβολικού και πε­ριπόλων.

Το 1919 στο μέτωπο στη Μ. Ασία γίνεται δράσις περιπόλων. Το 1920 ο ελληνικός στρατός στη Μ. Ασία μάχεται μάχες προφυλακών. Το 1921 η ελληνική στρατιά στη Μ. Ασία δρα με πυροβολικό και περιπό­λους.

Το 1940 στο αλβανικό μέτωπο ο ελληνικός στρατός με σκληρές μάχες κατα­διώκει τους Ιταλούς προς την Κλεισούρα.