15 Οκτωβρίου, 2010

ΕΝΑ ΑΤΥΧΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ !

clip_image002Αναστάτωση στην Πάτρα από τις αναφορές (;) κληρικού για τον μακαριστό Χριστόδουλο

Αναστάτωση επικρατεί στην Πάτρα και στο χριστεπώνυμο πλήρωμα από τις πληροφορίες που εμφανίζουν γνωστό κληρικό να αναφέρθηκε με μειωτικούς χαρακτηρισμούς για τον μακαριστό Αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο. Ο κληρικός φέρεται να αναφέρθηκε σε πτυχές του ιδιωτικού βίου του μακαριστού Αρχιεπισκόπου προκαλώντας τις έντονες αντιδράσεις πιστών. Το θέμα έφερε στη δημοσιότητα η εφημερίδα της Πάτρας  "Ο Κόσμος της ενημέρωσης" και έχει προκαλέσει συζητήσεις μεταξύ των πιστών.

Παραθέτουμε το δημοσίευμα της εφημερίδας

"Ο Κόσμος της Ενημέρωσης"

Αυτή τη φορά ο αρχιμανδρίτης της Πάτρας Κύριλλος Κωστόπουλος, γνωστός για τη μαχητικότητά του σε ζητήματα Ορθοδοξίας, θα πρέπει να ξεκαθαρίσει όσα διαδίδονται για εκείνον τις τελευταίες ημέρες! Γιατί τουλάχιστον είκοσι άτομα (κυρίως γυναίκες) ήταν παρόντα το πρωί της περασμένης Κυριακής στο Αρχονταρίκι της Ιεράς Μονής Αγίου Νικολάου Μπάλα και λένε πως τον άκουσαν να αναφέρεται με τόσο αρνητικούς χαρακτηρισμούς στο πρόσωπο του μακαριστού Αρχιεπισκόπου Χριστόδουλου, που η εφημερίδα μας (Kόσμος της Πάτρας) πραγματικά δεν μπορεί να γράψει!

Σεβόμενη το έργο του ιεράρχη που άλλαξε τον ρου της Εκκλησίας της Ελλάδος και έφερε τη νεολαία κοντά στην εκκλησία! Σύμφωνα με όσα διαδίδονται, ο π. Κύριλλος άρχισε να μιλά στους παρευρισκόμενους και η συζήτηση έφθασε στον Μακαριστό Αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο! Για τον οποίον είπε ξεκάθαρα ο Κύριλλος πως είχε το «κουσούρι»! Έμειναν έκπληκτοι όσοι τον άκουγαν, αλλά εκείνος συνέχισε: «Και όχι μόνο αυτό, αλλά προτιμούσε να χειροτονεί ιερείς που είχαν το "κουσούρι"», δήλωσε!

Θα πρέπει να σημειωθεί πως δεν χρησιμοποίησε την παραπάνω λέξη, όμως, ως εφημερίδα αποφασίσαμε να μη γράψουμε ακριβώς τη φράση που είπε (κατά τα όσα φημολογούνται στην πόλη). Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως μία δασκάλα διαμαρτυρήθηκε έντονα, όπως και κάποιες άλλες κυρίες, και τότε ο Κύριλλος τους εξήγησε: «Η αλήθεια πρέπει να λέγεται και ας ενοχλεί». Μάλιστα δεν δίστασε να επαναλάβει για μία ακόμη φορά όσα είχε υποστηρίξει στην πρώτη του αναφορά.

Οι κυρίες συνέχισαν να διαμαρτύρονται. Του υπενθύμισαν πως ο μακαριστός Αρχιεπίσκοπος είχε καταφέρει να ανοίξει διάπλατα τις πύλες της εκκλησίας και ιδιαίτερα για τους νέους, αλλά και πάλι ο π. Κύριλλος ήταν καυστικός: «Τα παιδιά στην εκκλησία τα έφερε η οικογένεια και όχι ο Χριστόδουλος».

Έφυγαν από το Μοναστήρι!

Κάποιες κυρίες εκνευρίστηκαν και έφυγαν από το Μοναστήρι. Εμφανίστηκαν δε ιδιαίτερα απογοητευμένες από όσα άκουσαν για έναν ιεράρχη που αν μη τι άλλο έμεινε στην ιστορία της εκκλησίας ως ένας από τους καλύτερους Αρχιεπισκόπους. Απομένει πλέον να ξεκαθαρίσει ο ίδιος ο π. Κύριλλος, αν όλα όσα περιγράφονται στο ρεπορτάζ δεν είναι παρά διαδόσεις. Και να διαψεύσει την παροιμία «όπου υπάρχει καπνός υπάρχει και φωτιά».

Πάντως θα πρέπει να σημειωθεί ότι ο αρχιμανδρίτης Κύριλλος δεν ήταν ποτέ στο πλευρό του μακαριστού Αρχιεπισκόπου, αφού -όπως είναι γνωστό- διαφωνούσε με τις θέσεις του για την Καθολική Εκκλησία και την επικοινωνία που είχε με τον Πάπα.

________________________

ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ BLOG:

Εμείς δεν γνωρίζουμε εάν ειπώθηκαν έτσι τα πράγματα από τον π. Κύριλλο, το μόνο που μπορούμε να πούμε είναι πως ο συγκεκριμένος Κληρικός θα έπρεπε να γνωρίζει όπως και μείς όλοι το: Όστις νεκρός δεδικαίωται. Ο μακαριστός Χριστόδουλος ήδη έχει κριθεί από τον δικαιοκρίτη Χριστό. Δια τούτο καλόν είναι εμείς οι ζώντες να σιωπήσουμε για οποιονδήποτε νεκρόν.

Voiotosp.blogspot.com

______________

Ο Αρχιεπίσκοπος εγκαινίασε το Πολυδύναμο Κέντρο Α.Μ.Ε.Α. του Δήμου Αθηναίων 14/10/2010

image

Το νέο Πολυδύναμο Κέντρο Α.Μ.Ε.Α του Δήμου Αθηναίων, που βρίσκεται στη συμβολή των οδών Χατζηαποστόλου  και Τριανταφυλλοπούλου, στο ανακαινισμένο κτήριο του παλαιού Βουστασίου στην Κολοκυνθού εγκαινίασε, το βράδυ της Πέμπτης,  ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών  Ιερώνυμος. Πρόκειται για μια νέα πρωτοποριακή δομή που εντάσσεται στις δραστηριότητες του Κέντρου Υποδοχής και Αλληλεγγύης του Δήμου Αθηναίων (Κ.Υ.Α.Δ.Α.) και στοχεύει στην υποστήριξη των ατόμων με αναπηρία και τη σωστή, μεθοδευμένη και με σύγχρονα μέσα ενίσχυση και υποστήριξη της κοινωνικής ένταξής τους. Το παρόν έδωσαν ο Δήμαρχος Αθηναίων  Νικήτας Κακλαμάνης και ο Αντιδήμαρχος και Πρόεδρος του Κ.Υ.Α.Δ.Α. Ελευθέριος  Σκιαδάς, όπως επίσης μέλη του Δημοτικού συμβουλίου και πλήθος κόσμου.

Με το πέρας τον εγκαινίων ο Αρχιεπίσκοπος απευθυνόμενος στον Δήμαρχο Αθηναίων είπε: « Κύριε Δήμαρχε, το ευαγγέλιο που διαβάσαμε μίλησε για τα καλά έργα και είπε ότι όσο ζούμε πρέπει να μαθαίνουμε να κάνουμε καλά έργα, αν αυτό ισχύει για όλους τους ανθρώπους πολλή περισσότερο ισχύει για αυτούς οι οποίοι ασχολούνται με τα κοινά και διακονούνε τους ανθρώπου. Εύχομαι λοιπόν, ο Δήμος και ιδιαίτερα εσείς με τους συνεργάτες σας να συνεχίζετε να φτιάχνετε τέτοια καλά έργα.».Συνεχίζοντας ο Αρχιεπίσκοπος σημείωσε την καλή συνεργασία που υπάρχει από θέμα Δήμου και Αρχιεπισκοπής και τόνισε ότι με την συνεργασία επιτυγχάνονται πολλά και είναι ανάγκη να συνεργαστούμε για καλύτερα αποτελέσματα που θα δώσουν ανακούφιση στους ανθρώπους : «Μου δίνετε όμως η ευκαιρία κύριε Δήμαρχε να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ για την συνεργασία που έχουμε διότι όπως ο Δήμος και ο κάθε Δήμος και κάθε προσπάθεια είναι επαινετή, υπάρχει και από την άλλη μεριά αυτή η δύναμη της Εκκλησίας, ένα τεράστιο έργο κοινωνικό και εκείνο το σημείο που θα ήθελα να υπογραμμίσω είναι ότι συναντηθήκαμε, συνεργαστήκαμε και είδαμε ότι αυτή η συνεργασία έχει αγαθά αποτελέσματα. Θα ήθελα να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ και να θυμίσω και σε εσάς και στους συνεργάτες σας  αλλά και στον λαό μας αυτή η ώρα που περνάμε που είναι πράγματι δύσκολη χρειάζεται την συνεργασία όλων μας, ήδη η Αρχιεπισκοπή μετά από λίγο καιρό εγκαινιάζει μια μεγάλη προσπάθεια που την ονομάζει Αποστολή που θα αγκαλιάσει πάρα πολλές δυνατότητες, για να βοηθήσει και να εξυπηρετεί  τους ανθρώπους, έτσι λοιπόν μας δύνεται η ευκαιρία σήμερα με τα εγκαίνια να ξαναπούμε  ότι είναι ανάγκη συνεργασίας, δουλείας πολλής για να έχουνε οι άνθρωποι ανακούφιση και αγάπη».

Στη συνέχεια παίρνοντας τον λόγο ο Δήμαρχος Aθηναίων ευχαρίστησε τον Αρχιεπίσκοπο εκ μέρους όλων των κατοίκων της περιοχής και στάθηκε στην σημερινή μονόλεπτη ομιλία του στα εγκαίνια του Νέου Ογκολογικού Νοσοκομείου και στα λόγια του Χριστού από την Παραβολή του Καλού Σαμαρείτη, «Πορεύου και συ ποίει ομοίως» και τόνισε ότι έτσι «θα πορευτούμε και εμείς και θα πράξουμε ομοίως».

Τελειώνοντας ο κ. Κακλαμάνης είπε: «Δεν μπορεί πλέον κανείς να σπάσει τους κρίκους της αλυσίδας που έχει φτιαχτεί που η εκκλησία του θεού με την εκκλησία του Δήμου βαδίζουν και υα συνεχίσουν να βαδίζουν ανεξάρτητα από πρόσωπα μαζί προκειμένου να βοηθήσουμε τους συμπολίτες μας που έχουν ανάγκη».

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ – 15 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

image_thumb244_thumb1_thumb1_thumb1_[2]

Σήμερα γιορτάζονται:

1) Ο άγιος Λουκιανός. Καταγόταν από τα Σομόσατα Συρίας από γονείς ευ­γενείς και χριστιανούς. Σε ηλικία 12 χρόνων οι γονείς του απέθανον και ο Λουκιανός εμοίρασεν εις τους πτωχούς τα υπάρχοντα και πήγε στην Έδεσσαν, όπου εβαπτίσθη και έγινε μοναχός. Σα μοναχός ασκήθηκε εις την αρετήν και την μελέτην των θείων Γραφών. Δια την θαυμασίαν αρετήν του έγινε ονομα­στός και εχειροτονήθη πρεσβύτερος Αντιοχείας. Η φήμη του ωδήγησε τους ει­δωλολάτρες οι οποίοι τον συνέλαβαν και τον εβασάνισαν έως ότου εξεδήμησε εις Κύριον. Ο άγιος Λουκιανός εκκαθάρισε τας βίβλους και διώρθωσε σφάλ­ματα, με τα οποία είχον νοθεύσει αυτές.

2) Ο άγιος Σαβίνος επίσκοπος.

3) O άγιος Βάρσος επίσκοπος Εδέσσης.

4) Ο άγιος Ευθύμιος ο νέος από την Αγκυρα.

Εθνικά γεγονότα: Σαν σήμερα το 1912 οι απελευθερωτικές ελληνικές δυνάμεις υπό την ηγεσίαν του διαδόχου της Ελλάδος Κωνσταντίνου μάχονται σκληρώς εναντίον των Τούρκων εις τα πέριξ των Γρεβενών υψώματα.

Η 7η ελληνική μεραρχία απηλευθέρωσε την Αικατερίνη.

Το 1919 ο ελληνικός στρατός στη Μ. Ασία καταδιώκει Τούρκους άτακτους.

Το 1920 η ελληνική στρατιά της Μ. Ασίας μάχεται εναντίον των Τούρκων στο Τζεντίς Μ. Ασίας.

Το 1921 σε ολόκληρο το μέτωπο στη Μ. Ασία η ελληνική στρατιά που κατε-δίωξε τους Τούρκους πέρα από το Σαγγάριο κατόπιν διαταγής του επιτελείου συμπτυχθείσα σε θέσεις καθωρισμένες δέχεται επιθέσεις τουρκικών αποσπα­σμάτων.