03 Ιουλίου, 2010

ΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ ΠΟΥ ΟΡΓΑΝΩΣΑΝ ΤΟ ΙΔΡΥΜΑ ΨΥΧΟΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΔΙΑΚΟΝΙΑ ΤΗΣ Ι.Α.Α. ΚΑΙ ΤΟ ΚΕΘΕΑ ΣΤΡΟΦΗ ΕΤΙΜΗΣΕ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ Η Α.Θ.Μ. Ο ΜΑΚΑΡΙΩΤΑΤΟΣ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΑΘΗΝΩΝ ΚΑΙ ΠΑΣΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ κ.κ. ΙΕΡΩΝΥΜΟΣ

2 / 7 / 2010

image

"Xρέος μας η ζωή"

Μήνυμα του Αρχιεπισκόπου

σε εκδήλωση κατά των Ναρκωτικών

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών πραγματοποιήθηκε χθες στο κλειστό Γήπεδο του Μετς εκδήλωση με κεντρικό μήνυμα «Χρέος μας…η ζωή». Την εκδήλωση στήριξαν το Ίδρυμα Ψυχο-κοινωνικής Αγωγής και Στήριξης «ΔΙΑΚΟΝΙΑ», το Γραφείο Νεότητος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, σε συνεργασία πάντα με το Θεραπευτικό Πρόγραμμα του ΚΕ.Θ.Ε.Α. ΣΤΡΟΦΗ και τον Οργανισμό Νεολαίας και Άθλησης του Δήμου Αθηναίων.

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης άνοιξε ο Πρόεδρος του Οργανισμού Νεολαίας και Άθλησης του Δήμου Αθηναίων κ. Βασίλης Κικίλιας συγχαίροντας τους φορείς για την προσπάθεια και την επιτυχία της εκδήλωσης και τον κόσμο για τη συμμετοχή του. Στη συνέχεια της εκδήλωσης πραγματοποιήθηκε  αγώνας καλαθοσφαίρισης με τη συμμετοχή εφήβων και νέων από ενορίες της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών και μελών του Θεραπευτικού προγράμματος ΚΕ.Θ.Ε.Α. Η εκδήλωση έκλεισε με συναυλία από τα μουσικά σχήματα του ΚΕ.Θ.Ε.Α. ΣΤΡΟΦΗ.

Ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος απηύθυνε μήνυμα αισιοδοξίας προς τους νέους  λέγοντας:

«Θυμήθηκα όταν έπαιζα και εγώ μπάσκετ στην Πανεπιστημιακή ομάδα και σκέφτηκα βλέποντας σας πόσο γρήγορα περνούν τα χρόνια και φτάνουμε στο σημείο να μη μπορούμε ούτε τη μπάλα να πετάξουμε. Σημειώστε στο ημερολόγιο σας ότι η προσπάθεια να αλλάξουμε κάτι στη ζωή μας και στον εαυτό μας, όσο δύσκολη και αν είναι μας αποζημιώνει στη ζωή.» Απευθυνόμενος δε σε όλους τους φορείς που στήριξαν τη προσπάθεια τόνισε, «Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους ιερείς των ενοριών που βρίσκονται  εδώ. Έχουμε επίσης να σημειώσω καλή συνεργασία με το ΚΕ.Θ.Ε.Α. και βρισκόμαστε σε μια πορεία που θα μπορέσουμε να δώσουμε θετικά δείγματα της συνεργασίας σε λίγο καιρό. Πρέπει να προσέχουμε τα παιδιά πρώτα από όλα.»

Κλείνοντας την παρέμβαση του ο Μακαριότατος ευχαρίστησε το  Νομάρχη Αθηνών Γιάννη Σγουρό για τη συνδρομή του στη προσπάθεια και τόνισε πως Αρχιεπισκοπή , Δήμος , ΚΕΘΕΑ , Νομαρχία συνεργάζονται με σκοπό να δώσουν λύσεις και  διέξοδο στο αδιέξοδο..». Ο διευθυντής του ΚΕ.ΘΕ.Α κ. Μπάμπης Πουλόπουλος έλαβε επίσης το λόγο ευχαριστώντας του παρευρισκόμενους για την δυναμική παρουσία και σημείωσε ότι η δίνη της οικονομικής κρίσης οδηγεί πολλούς ανθρώπους στο περιθώριο ενισχύοντας τα φαινόμενα χρήσης ουσιών και εντείνοντας  τα προβλήματα στις οικογένειες. Ο κ. Πουλόπουλος συνέχισε λέγοντας, «ως ΚΕ.ΘΕ.Α αντιμετωπίζουμε προβλήματα στην επανένταξη, την προσπάθεια αυτή όμως στηρίζει δυναμικά ο Αρχιεπίσκοπος και τον ευχαριστούμε θερμά».

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης ο Αρχιεπίσκοπος πρόσφερε αναμνηστικά σε όλους τους αθλητές. Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων η κα. Χριστίνα Διαμαντοπούλου από τη Γραμματεία Κοινωνικής Συνοχής και Αλληλεγγύης της Νέας Δημοκρατίας και η κα. Βάσω Τσεμπέρη εκπρόσωπος του ΛΑΟΣ. Στόχος της εκδήλωσής ήταν  η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση της ευρύτερης κοινότητας σε θέματα ουσιοεξάρτησης και τον αγώνα που δίνουν οι έφηβοι για κοινωνική επανένταξη και την δικτύωση όλων των εμπλεκόμενων.

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ – 3 ΙΟΥΛΙΟΥ

image_thumb8444444444444444444484444[2]

Σήμερα γιορτάζονται:

1) Ο άγιος Υάκινθος. Καταγόταν από την Καισάρειαν Καππαδοκίας και έ­ζησε κατά το 98 μ.Χ. Ήταν κουβικουλάριος και υπηρετεί στην τράπεζαν του βασιλέως. Διαβληθείς εις τον βασιλέα ότι ήταν χριστιανός, εβιάζετο από αυτόν να φάγη από τας θυσίας των ειδώλων και επειδή δεν επείσθη εις τούτο και (ομολόγησε τον Χριστόν τον εβασάνισαν και τον άφησαν χωρίς τροφή δια να φάγη από τις θυσίες των ειδώλων, αλλά αυτός υπέμεινε νηστικός 30 ημέρες. Από την πείνα παρέδωκε την ψυχήν του εις τον Χριστόν.

2) Οι άγιοι μάρτυρες Θεοδότος, Θεοδότης, Δολιδούχ και οι Διομήδης, Ευρίπης κηι, Αακληπιάδης. Ο Θεόδοτος και οι άλλοι μάρτυρες, επειδή επίστευον εις τον Χριστόν και ωμολόγουν αυτόν, συνελήφθησαν υπό του βασιλέως και αρνήθέντες να θυσιάσουν εις τα είδωλα, εβασανίσθησαν και απεκεφαλίσθησαν.

3) Ο άγιος οσιομάρτυρες Γεράσιμος ο νέος ο Καρπενησιώτης. Ούτος κατα­γόταν εκ χωρίου πλησίον του Καρπενησίου έγινε μοναχός και ομολόγησε με παρρησίαν τον Χριστόν απεκεφαλίσθη δια ξίφους στην Κωνσταντινούπολιν.

4) Οι μάρτυρες Μάρκος και Λουκιανός.

Εθνικά γεγονότα: Σαν σήμερα το 1821 στο χωρίον Γάλλον του Ρεθύμνου έγινε μάχη μεταξύ Ελλήνων υπό Μελιδόνη κλπ. και Τούρκων. Την μάχην ουδείς εκέρδισε. Ο τουρκικός στόλος υπό τον Καράλη φθάνει εις Σάμον.

Το 1822 στο Κομπότι της Αρτης. Οι Έλληνες νικούν σε μάχην τους Τούρ­κους.

Το 1824 έγινε ναυμαχία μεταξύ του ελληνικού και τουρκικού στόλου προ των Ψαρών. Την ναυμαχίαν εκέρδισαν οι Έλληνες.

Το 1826 νέα πολιορκία της Ακροπόλεως από τους Τούρκους.

Το 1827 οι Τούρκοι στα Ανω Βλάσια Καλαβρύτων επετέθηκαν εναντίον των Ελλήνων και τους έτρεψαν σε φυγή.

Το 1913 στο Βουλγαρικόν μέτωπον οι ελληνικές δυνάμεις κατόπιν σφοδρής μάχης εξεδίωξαν τους Βουλγάρους από τα γύρω υψώματα της Μπαμπίνας.

Το 1919 στο μέτωπο στη Μ. Ασία επικρατεί ηρεμία.

Το 1920 ο ελληνικός στρατός στη Μ. Ασία αναδιοργανώνει τις δυνάμεις του.

Το 1921 στο μέτωπον οι ελληνικές δυνάμεις μάχονται προ της Κιουτάχειας, την οποίαν υποστηρίζουν σθεναρώς οι Τούρκοι. Χ και V μεραρχίες, απώλειες μαχών 13 αξιωματικοί και 195 οπλίτες νεκροί. 3 αξιωματικοί και 1030 οπλίτες τραυματίες.

Το 1922 στο μέτωπο της Μ. Ασίας επικρατεί ηρεμία.